to play this disc put it in an xbox 360 console-wina napędu, czy gry?

mosakPL

Użytkownik
Użytkownik
Witam. Mam niemodyfikowanego xboxa. Wszystko jest oryginalne.
Mam kilka gier. (Załóżmy, że gra 1 to ideał, 2 to bdb-(drobne rysy), 3 jest w stanie db-(dużo rys, takich jakby plam...))
No nic, pewnego dnia wkładam grę 1 wyskakuję Odtwórz DVD (nie otwórz napęd) a po wciśnięciu tego wyskakuję: "to play this disc put it in an xbox 360 console". Wysuwam napęd, wsuwam i wczytuje normalnie, wyskakuję Uruchom grę blablabla i wszystko śmiga. Na tej grze wyskoczyło to 2 razy.
Innego dnia wkładam grę numer 2 i wyskakuje to samo i taka sama sytuacja, po wysunięciu, wsunięciu działało normalnie. I też 2 razy miałem takie coś.
Dziś wkładam grę nr 3. I jak się domyślacie znowu ta sama sytuacja i po wysunięciu, wsunięciu działa. Na tej płycie 1 raz.
Te wszystkie 5 przypadków przydarzyły się na przestrzeni 11 miesięcy.
Jeszcze dodam, że wszystkie gry instalują się bez problemu. Zawsze grane z HDD.
I tu są moje pytania:
1. Czego to była wina? Pada napęd, czy co?
2. Czy kiedyś takie coś mieliście?
3. Czy mam się przejmować, że pewnego dnia nic już nie odczyta?
Za pomocne odpowiedzi daję dziękuję. :)

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
może troszkę zakurzył się napęd lub soczewka....

mosakPL

Użytkownik
Użytkownik
Ale czy to jest możliwe? Jakby był brudny, to działby się to raz dziennie, a nie 5 razy na 11 miesięcy.
Czy miał ktoś kiedyś zamiast uruchom grę to odtwórz dvd, a po kliknięcu A: to play this disc put it in an xbox 360 console?

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
olej to narazie.....

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
napiszę to co pisałem wcześniej, wiele osób tak ma, ja tak miałem przez 2 lata naprawdę wiele razy. powodów może byc wiele, ale jedno jest pewne - to nic strasznego. Rozumiem ze mozesz byc przewrażliwiony bo ten temat się ciągnie od dawna, ale czasami lepiej nie zawracac sobie głowy takimi bzdetami i grac. JEST OK.

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Zapewne jakiś błąd w sofcie Xbox'a albo napędu - sam miałem tak z 10 razy ;) Nie martw się

Do góry Bottom