Udoskonalony Unreal Engine 3 na GDC

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Wczoraj poznaliśmy datę premiery Gears of War 3. Dzisiaj pojawiła się kolejna dawka informacji od Epic Games. Zmodyfikowana wersja Unreal Engine 3 pozamiata. I to konkretnie.

Tak przynajmniej wynika z zapewnień Epic Games, które szykuje się do prezentacji owoców swojej pracy przy silniku graficznym Unreal Engine 3. Deweloperzy przygotowali zupełnie nowy zestaw narzędzi dla twórców, który ma ułatwić tworzenie nowych gier. Trzecia wersja Unreal Engine została również wzbogacona o nowe możliwości graficzne (m.in. znacznie rozbudowana opcja manipulowania głębią ostrości, bardziej realistyczna roślinność).

Mike Capps, prezes Epic Games, tak skomentował nadciągającą prezentację zmodyfikowanej wersji UE3: "Ta technologiczna demonstracja po prostu zapiera dech w piersi. To, co zobaczyłem przypomniało mi pierwsze pokazy Unreal Engine 3. To jak ponowne doświadczenie możliwości silnika Unreal Engine po raz pierwszy; to nowa jakość".

Prezentacja zmodyfikowanej wersji Unreal Engine 3, wraz ze specjalnie opracowanymi narzędziami dla deweloperów, odbędzie się podczas Game Developers Conference 2011. Pokazowi towarzyszyć będą przemówienia Cliffa Bleszinskiego, Roda Fergussona oraz Donalda Mustarda.

Krótką prezentację zmodyfikowanej wersji Unreal Engine 3 mogliśmy w listopadzie oglądać na specjalnym filmiku.

Źródło + fotki wstawione ode mnie ;)

T0Mmy

Banned
No i po co robić nowego xboxa jak z tego jeszcze można dużo wycisnąć .

Madrid.energy2000

Banned
Użytkownik
1 fota wymiata

sid2007

Użytkownik
Użytkownik
Tylko ciekawe czy GoW 3 załapał się na te innowacje.

neo937

Użytkownik
Użytkownik
No jak gra będzie wyglądała tak jak na pierwszej fotce to będzie kosior murowany :D Niby już stary silnik a ile jeszcze z niego wyciskają. Tekstury ostre, zasięg widzenia wielki, (wreszcie) brak tego świecącego blooma, no normalnie miazga. Obok Crysisa 2, RAGEa, to będzie kolejna gra z ekstra grafiką i bardzo dobrą fabułą.

Altres

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Na 1 fotę nie patrzcie bo widać że to jest renderowane specjalnie na pokaz tzn w programach graficznych renderowane przez kilka godzin , te kolejne są raczej z gry i jak widzimy grafika nie jest jakaś zabójcza lubię serię GOW ale silnik UT3 powinno się zostawić w archiwum .

sid2007

Użytkownik
Użytkownik
A kiedy Microsoft zapowie tego hiper mega wymiatacza , cokolwiek to ma być , o którym mówili we wtorek?

piasek1906

Użytkownik
Użytkownik
Pewnie mają w zanadrzu Unreal Engine 4 tylko pewnie XBox tego nie uciągnie więc modyfikują stary silnik. Moim skromnym zdaniem Unreal Engine 4 pojawi się gdy pojawią się konsole następnej generacji.

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
wszystkie GoWy przeszedłem z kumplami na coopie, często spadał framerate, mam nadzieję, że z nowym silnikiem ten problem zniknie lub zostanie ograniczony. czekam na tą grę.

QwerTaj

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Ulepszony UE3 jest już w Bulletstormie. Wersja dla GoWa będzie co prawda jeszcze ładniejsza, ale jest to zbliżona jakość.

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom