1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

UHD 4K

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Esagie, Maj 14, 2018.

  1. Esagie

    Esagie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gliwice, Poland, Poland
    Witam,

    mam problem z trybem UHD4K, a mianowicie, gdy przełączę wyświetlanie obrazu w ten tryb, to gra wygląda brzydko, jest rozmyta i maksymalnie wygładzona w taki dziwny sposób. Jeżeli wybiorę
    1080p, to wszystko jest ok.

    Czy może mi ktoś powiedzieć, co jest na rzeczy? Telewizor nówka sztuka, Samsung niby z 4k, konsola zresztą też tak twierdzi.

    Problem najbardziej widać w Mafii III.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    6244
    Polubienia:
    3774
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Mafia III to ogólnie najbrzydsza gra do testowania. Nie masz innej? Z tego co wiem to w szajsungach trzeba konsolę podłączyć pod odpowiednie hdmi żeby było te 4K, nie wiem czy to przypadkiem nie jedynka. Poczytaj w książce z telewizora, na pewno będzie oznaczenie.
     
    marek1212 lubi to.
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3504
    Polubienia:
    409
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    Tak, szajsungi mają tylko jedno wejście UHD, przeważnie oznaczone jako pierwsze, a do tego trzeba je jeszcze aktywować w opcjach bo domyślnie jest wyłączone. A najlepiej to sprawdź w opcjach XO czy twój TV spełnia wymagania 4K
     
  5. Mat.Rynio

    Mat.Rynio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ile w życiu telewizorów Samsunga testowałeś/używałeś? W moim JS9000l na każdym z czterech wejść można ustawić rozdzielczość UHD
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3504
    Polubienia:
    409
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    Mam w domu 2 szajsungi, kuzyn ma kolejnego, w sklepie przy zakupie pytałem sprzedawców i każdy szajsung jakie mieli w sprzedaży w cenie 4000-6000 tys. miał tylko jedne wejście UHD więc??
     
  7. Mat.Rynio

    Mat.Rynio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Za swojego dałem 9 tys. dwa lata temu, był to model z najwyżej linii na chyba 2016 rok, nie żaden pośredni, budżetowy, więc może dlatego.
     
  8. hondacbr11

    hondacbr11 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    221
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    A LG za 2400 ma wszystkie wyjścia w HDMI 4k i HDR... Śmiech na sali jak zwykle u samsunga.

    Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
     
  9. mrok

    mrok Ryżownik Ryżownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    285
    Polubienia:
    2110
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Bo masz budżetowe badziewie,a nie serie 9 :)
     
  10. m4tekt

    m4tekt Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2016
    Posty:
    183
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    U mnie na każdym HDMI jest UHD tylko trzeba je włączyć w ustawieniach :)
     
  11. hondacbr11

    hondacbr11 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    221
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    U mnie na kazdym jest 4k a włączyć trzeba hdr.

    Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
     

Poleć forum