Unreal Engine 3 w ruchu, czyli tak wygląda przyszłość

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Tak wygląda przyszłość. Widzieliscie już ja na obrazkach, to teraz zobaczcie, jak wygląda, gdy obraz wprawi się w ruch.

Obrazki robiły wrażenie, jednak dopiero dynamiczny obraz udowodnił mi, że może być naprawdę pięknie. Oto Unreal Engine 3 oraz tech demo prosto od Epic Games. Jakość rewelacyjna nie jest, ale to na razie najlepsze, co udało mi się znaleźć.

Źródło

Konsole coś takiego osiągną pewnie za 5-10 lat :p Takie rzeczy to tylko na PC :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Grahf666

Użytkownik
Użytkownik
Obecna generacja konsol z pewnością tego nie udźwignie. Jak wiadomo, grafika nie jest najważniejsza, lecz, czasem fajnie popatrzeć na coś tak ładnego (a co dopiero w to grać) :) No cóż, stricte konsolowcom, chcącym podziwiać takie widoki, pozostaje czekać na nową generację konsol (co imo nie nastąpi szybciej niż za 3-4 lata).

freeq_

Użytkownik
Użytkownik
Oto dowód, że poczciwy Unreal Engine 3 był niesamowitym dziełem z ogromnymi możliwościami.
Co do konsol, fakt, będzie czekać na nową generacje konsol jakieś 3-4 lata, ale defakto musimy dodać jeszcze czas na "rozhulanie" rynku, czyli plus ok 1,5 roku. Tak więc cieszmy się z tego co mamy i karćmy twórców za kiepskie linijki kodów w grach na konsole, które mogą jeszcze pociągnąć całkiem sporo.

neo937

Użytkownik
Użytkownik
Po obejrzeniu tego filmiku, gdy praktycznie na samym końcu zobaczyłem tego robota, to przypomniał mi się skasowany projekt jakiejś gry którą tworzyło studio Ubisoft (?).

Swoją drogą silnik wrażenie robi. I to kolosalne. Odbicia na mokrej powierzchni, neony, światełka, cieniowanie. Jak już w którymś temacie pisałem - jeden z trzech silników w tym roku, który odmieni grafikę w grach.

Tieu

Użytkownik
Użytkownik
W 2012 będziemy świadkami wydania nowych konsol :).

alexpato#

Użytkownik
Użytkownik
Silnik kozacki filmik prezentuje się naprawdę kozacko, HDRY są kozackie, realizm no i przede wszystkim dym wygląda jak realny a nie rysowany.

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
W 2012 będziemy świadkami wydania nowych konsol :).
W 2012 to dopiero może powstanie prototyp next-gena który pociągnie zaprezentowany wyżej silnik w 60-70%

Azur

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Użytkownik
Taa, ale nie zapominajcie że mało który piec pociągnie tą grafe. Prezentacja była robiona na trzech GTX 580, jedna taka karta kosztuje 2000zł :p

NikoBellic91

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Czy to nie był przypadkiem zwiastun jakiegoś filmu ? .

Jechu

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
PSforum.pl
Patrząc na takie filmiki myślę sobie, że już pora na nexgeny. Wiadomo, że nie chodzi tylko o grafikę, ale kto by nie chciał pograć w takiej oprawie :)

haker10103

Użytkownik
Użytkownik
Taa, ale nie zapominajcie że mało który piec pociągnie tą grafe. Prezentacja była robiona na trzech GTX 580, jedna taka karta kosztuje 2000zł :p
Dokladnie. Watpie, aby jakiegos Polaka bylo stac na naprawde mocne karty graficzne, na ktorych zapewne bedzie UE3 dzialal.

Marf

Użytkownik
Użytkownik
O w **** grafa piękna..
Czuje,ze niedługo wyjdą next-genowe konsole i bez problemu taką grafe wygiągną.
Już napewno robią prototypy nowych konsoli :)

TheDarkKnight

Użytkownik
Użytkownik
Świetna grafika, widać że silnik odmieni realia elektronicznej rozrywki :) ciekawe tylko kiedy wyjdą następne konsole, które to uciągną... Mi sie nie spieszy w sumie :D

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Jechu jeszcze trochę minie czasu zanim opracują małe GPU do konsol które to uciągnie :)

QwerTaj

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Grafika jest na prawdę genialna, ale ciekaw jestem, czy ten silnik będzie lepiej zoptymalizowany od CryEngine 3, czy Frosbite 2.0.
Co do samego filmiku to... szkoda, że to tylko fimik, bo chciałbym zagrać w podobną grę ;)

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
miazga :D za 15 lat taką gre będziemy mieli na telefonach ;P

Jechu

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
PSforum.pl
Dokladnie. Watpie, aby jakiegos Polaka bylo stac na naprawde mocne karty graficzne, na ktorych zapewne bedzie UE3 dzialal.
UE3 działa na każdej karcie z dx9 :) Po prostu dodali nowe efekty. UE3 nie jest wymagający, nowe efekty zwiększą wymagania ale obecny high-end spokojnie sobie poradzi.

lozo55

Użytkownik
Użytkownik
Liga XboxForum.pl
Tibia ma lepsza grafikę, boli mnie to, że teraz wszyscy idą na grafikę, a ponad połowa twórców zapomina o takim elemencie jak fabuła, od mass effect 2 nie wciągnęła mnie żadna fabuła. (ew assassin 2)

poliway

Użytkownik
Użytkownik
znam takich maniakow ps3 ze powiedzieliby nie zartujac ze ps3 ma na taka grafike moc i jeszcze duzy zapas bo przeciez w ps3 grafike generuje 1000rdzeniowy cell a nie uklad graficzny tylko jest jedno ale bo to wszystko programisci nie potrafia robic gier .

p.s nie moge sie doczekac nastepnej generacji konsol mogliby choc troche powiedziec

NikoBellic91

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Tibia ma lepsza grafikę, boli mnie to, że teraz wszyscy idą na grafikę, a ponad połowa twórców zapomina o takim elemencie jak fabuła, od mass effect 2 nie wciągnęła mnie żadna fabuła. (ew assassin 2)
Przecież to był pokaz silnika UE3 na przyszłych konsolach więc gdzie tu miała być fabuła ? ;O

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom