Uruchamienie gier na przeobionej konsoli

pastorek23

Użytkownik
Użytkownik
Witam. Mam przerobiona konsole i po włączeniu płyty mam tylko logo Xbox. Dlaczego ?

Zaznaczę że nie mam ani dysku w konsoli ani karty pamięci. Czy to tak powinno być ?

Kuba2255PL

Użytkownik
Użytkownik
Nie jestem piratem,ale jak nie masz karty ani dysku to i tak nie pograsz,bo nie zapiszesz stanu gry

Gambit95

Użytkownik
Użytkownik
A jaką masz przeróbkę? Chociaż to i tak bez znaczenie w takim wypadku. Ale podaj nazwę. Jaka to płyta? Z jaką grą? Z jaką prędkością nagrywałeś?

pastorek23

Użytkownik
Użytkownik
Nagrywałem na płytach Verbatim + ; prędkość 4x; Gry to np. GTA 4; Bulletstorm; Marvel vs. Capcom 3; Test Drive Unlimited 2

ramoon

Użytkownik
Użytkownik
Zrób tak wave patcherem skonwertuj gre do wave 3 potem pusc przez abgx konfiguracje tego programu znajdziesz na forum, nagraj obraz i sprobuj odpalic. Od Dasha 9199 mozesz spokojnie jako karty pamieci uzywac pendriv'a

pastorek23

Użytkownik
Użytkownik
OK zaraz przerobie i popołudniu sprawdzę. A czy mogę w przerobionej konsoli podnieść Dasha do 9199

EDIT:

Podniosłem Dasha i zrobiłem z Pendriva pamieć konsoli ale nadal z gier nic się nie chce odpalić.

Jak wrzucę płytę to mam "odtwórz DVD" i nic więcej. Pojawia sie logo Xboxa i koniec. Tylko przy GTA jakieś napisy w różnych językach ale i tak nic się nie da zrobić.

pastorek23

Użytkownik
Użytkownik
Dodam że moja konsola to Xenon/Zyphyr choć nie wiem czy to coś da

macmac

Użytkownik
Użytkownik
Więc pewnie masz starą przeróbkę . Zanieś do serwisu i niech ci przerobią na ixtreme LT+ albo spróbuj spaczować gry do wave 3 jak dalej gra nie odpali to do wave 2 . Po paczowaniu nie należy sprawdzać gry w abgx360 bo przywróci on oryginalny wave w grze i gra nie uruchomi się !!

Do góry Bottom