Xbox One W czym Xbox One S jest lepsze/gorsze od PS4 slim

KSI

Świeżak
Świeżak
Jako nowy zielony, który z konsolami nie miał do czynienia wiele lat (słabo pamiętam PS1), przymierzam się do zakupu Xbox One S głównie pod 1 grę - Diablo III RoS, którą już kupiłem.

Zastanawiam się jednak, mam wątpliwość, czy faktycznie dobrze robię wybierając Xbox One S, która pod jedną grę jest tańsza niż PS4 slim.

Może to nie jest odpowiednie forum ale może jednak ktoś testował obie konsole i potrafi mi odpowiedzieć, w czym PS4 slim (droższa) jest lepsza/gorsza od XBOX one S i odwrotnie?

Gruberek

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Jasne, że dobrze robisz. PS4 jest nieco mocniejsza od XOS ale w przypadku Diablo nie będzie to miało jakiegoś wielkiego znaczenia. XOS jest tańszy, ma wygodniejszy pad i odtwarza płyty UHD.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Tu masz moje małe porównanie odnośnie konsoli Sony. Co prawda mam PS4 fat, a nie Slim, ale to nie ma żadnego większego znaczenia, bo różnica jest dopiero przy Pro/XOX ;)

https://xboxforum.pl/threads/czy-kupilbys-jeszcze-raz-xo.139923/page-8#post-1301493

Jedynie co się zmieniło od czasu tamtego wpisu, że odkryłam sekret, że konsola Sony jest na tyle upośledzona, że jak jej wepniesz kabel to ona nie wykryje tego sama tylko w ustawieniach trzeba zmieniać, że jest inny rodzaj połączenia i dlatego mi tak długo pobierało tego patcha do DC, bo leciało po Wi-Fi, bo myślałam, że konsola Sony tak jak Xbox samo wykrywa, że mu podpiąłeś kabel. I chyba można już podpinać dyski zewnętrzne do konsol Sony, ale nie sprawdzałam tego, bo odpalam tą konsolę tylko kilka razy w ciągu roku. Tak to ciągle gram na XO S ;)

Ostatnia edycja:

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
PS4 ma 1,84 TFLOPS a Xbox One S 1,4 TFLOPS różnica jest spora. Wiele gier działa i wygląda lepiej na PS4.

Co przemawia za Xbox ? Ergonomiczny pad, jakość wykonania, napęd UHD, usługi: Game Pass i EA access, częste promocję i kupowanie na innych regionach, infrastruktura, cena konsoli. Przyjaźni użytkownicy. Gry trzeba instalować co trwa wieki, nie można grać bez aktualizacji.XOS ma fabryczną wadę wentylatora i często trzeba ją oddawać na gwarancję na dzień dobry.

Co przemawia za PS4 ? Cholernie dobre gry na wyłączność, 3x większa baza użytkowników co za tym idzie więcej gier używanych które są tańsze. Spora część psiarzy to tępe dzbany zapatrzone w swoją konsole. Wymienny dysk ale tez można podłączyć dysk pod USB jak brakuje miejsca. Gry z płyty odpalają się praktycznie po jej włożeniu. Gry można grać bez aktualizacji.

I wiele innych czynników które mi aktualnie nie przychodzą do głowy.

Jak chcesz grać tylko w jedną grę to bierz Xbox One S ale gwarantuje ci że na jednej grze się nie skończy.

KSI

Świeżak
Świeżak
Oczywiście, że na jednej grze się nie skończy ale docelowo planuję grać tylko w Diablo III (a tu chyba nie ma różnicy graficznej - przynajmniej ja nie widzę znaczącej?). Nie chcę i nie mam czasu na więcej gier choć od święta pewnie coś przetestuję, odpalę np. Może Diablo III z czasem mi się znudzi. Gram w nią na komputerze kilka lat i co... innej gry nie mam zainstalowane, nie interesują mnie. A zapomniałem o jednej - ostatnio odpaliłem sobie Settlers 3 ale długo nie pograłem. Wcześniej przez te lata w nic innego nie grałem. Dlatego Xbox One S chyba będzie lepszym wyborem, bo graficznie nie ma różnicy - prawda czy nie?

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Patrząc po YT D3 wygląda i działa identycznie.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Jak chcesz grać tylko w jedną grę to bierz Xbox One S ale gwarantuje ci że na jednej grze się nie skończy.
Raczej że nie, u mnie miał być tylko GRID inne wyścigi Forza. A skończyło się tym że mam teraz bibliotekę gier wartą jakieś 15k zł, Połowy i tak nie skończyłem.

Do góry Bottom