Wasze wrażenia z X360

radek8

Użytkownik
Użytkownik
Mam 2 pytania:
1. Dotyczy tych co zrezygnowali z grania i ulepszania komputera: jakie macie teraz swoje zdanie po zakupie iksa (czy nie żałujecie że nie zostaliście przy komputerze??)
2. Jakie macie zdanie o awaryjności tej konsoli (proszę o odpowiedzi od weteranów np. ci co mają iksa ok. roku)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Wasze wrażenia z X360

1.Nie żałuje że nie kupiłem PC. Za pc płacił bym duża kasę wtedy a i tak bym żałował i musiał wszystko wymieniać by ruszyć chociażby cod4 tak jak to robi X chodź mam go od pazdziernika 2006 :p
2.Hmmm. U mnie nie ma żadnych awarii. Prócz "Open Tray" ale to w późniejszym okresie i załatwiłem to w 3 min. Teraz śmiga jak sie chce.

Piki

Użytkownik
Użytkownik

1. Żałowałem raz, gdy uruchomiłem 'strzelankę' (CoD4) po raz pierwszy na Xbox'ie. Przyzwyczaiłem się do grania w tego typu gry za pomocą myszki i klawiatury (nałogowo gram w ET) i pierwsze wrażenie na temat celowania gałką nie było zbyt pozytywne. Jednak z czasem można się przyzwyczaić i chociaż nie pogramy nigdy tak wygodnie gałką jak myszką, to przynajmniej będziemy się cieszyć, że dana gra chodzi nam płynnie.

Co do rezygnacji z PC, mogę coś powiedzieć na ten temat, ponieważ mój obecny PC nie jest zbyt dobry, a włos nie sprawiłem sobie prezentu na gwiazdkę w postaci nowego. Miałem już zaplanowane co chcę kupić i za ile, na szczęście kolega w okolicach 6 grudnia dostał konsolę i mnie przekonał. Nowy komputer jest fajny przez pierwsze kilka miesięcy po zakupie, kiedy to chodzą Ci raczej wszystkie gry, w które tak bardzo chciałeś zagrać (możesz zachwycać się piękną grafiką w Crysis i nowymi animacjami w PES 2008). Z drugiej strony jednak nie wiem, czy Ci, którzy ulepszyli swój PC jesienią ubiegłego roku zagrają komfortowo w nadchodzące hity jak Mafia II czy GTA IV.

Poza tym są takie gry, których nie ma na PC, a konsolowcy mają przyjemność w nie grać (skate.).
Oczywiście są też takie gry, w które nie mogą pograć konsolowcy, ale te gry moim zdaniem zazwyczaj nie zachwycają.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

E nie mów że gałka jest aż tak zła :D ja Pocinałem w cs i to dość długo i dalej pocinam, więc gdy uruchomiłem wtedy cod3 to granie analogiem był dla mnie koszmarem. Później zaczął się Xbox live i noce nie przespane na cod3 i gram właściwie tak dobrze jak myszką. To kwestia przyzwyczajenia.

Myślę że jak w końcu wydadzą jakąś grę xbox360-pc to analogowcy pokażą że nie tylko myszką można strzelić precyzyjnie między oczy :p

kepaic

Użytkownik
Użytkownik

radek8 napisał:
(czy nie żałujecie że nie zostaliście przy komputerze??)
Moim zdaniem ciezko jest zalowac zakupu gdy juz ktos sie zdecydowal na wywalenie takiej kasy na konsole. Bo to nie chodzi tylko o zakup innego sprzetu, ale o cala filozofie grania. Jak zauwazyl Piki, na konsolach pogramy w wieeeele gier ktorych w ogole nie ma na pc, na oko to niewielki procent gier konsolonych jest dostepnych tez na pc (i vice versa). Przez lata granica miedzy platformami sie zaciera, ale wciaz na konsolach jest niewiele RTSow, a na pc praktycznie nie istnieja zadne bijatyki. Kupujac konsole ciezko sie zawiesc, bo decydujac sie na taki krok raczej wiesz w co sie pchasz :)
spike200 napisał:
Myślę że jak w końcu wydadzą jakąś grę xbox360-pc to analogowcy pokażą że nie tylko myszką można strzelić precyzyjnie między oczy :p
Juz wydali - Shadowrun'a. I oczywiscie producenci musieli wyrownac szanse obu stronom, dzieki czemu np konsolowcy dostali autoaiming podczas gdy na PC nie bylo zadnych wspomagaczy celowania itp. Wprowadzili sporo takich modyfikacji (czytalem o tym jakis wywiad z tworcami Shadowruna) zeby gra byla grywalna dla obu stron. Gdyby wersja X360 i PC byly identyczne to niestety konsolowcy byli by za kazdym razem totalnie miazdzeni, nie ma co ukrywac, myszka w FPP rzadzi. Do grania na padzie przekonal mnie Black na PS2, pierwszy FPP w jaki gralem na konsolach. Nie wykazywalem sie tam super celnoscia ale ubaw byl co nie miara, a to sie chyba liczy przede wszystkim.

grgz

Świeżak
Świeżak

1. Ja również zrezygnowałem z ulepszania kompa na rzecz x360. Przed dwoma miesiącami już miałem rozpisane co chce kupić, żeby znowu postawić mojego PC`ta na nogi no i na szczęście kumpel zasugerował mi kupno x360. Kupiłem i nie żałuje. Wkładam płytkę do napędu i się nie martwię czy pójdzie, jak bardzo będę musiał zmniejszyć detale, rozdziałkę, nie trzeba instalować gierek i martwić się o miejsce na dysku.
Jedynie, co mnie martwi w x360 to brak możliwości pogrania w fajne RPGi. Na moim kompie, wiadomo, chodzą wszystkie stare RPGi typu Baldur`s Gate, Icewind Dale, Neverwinter Nights ale też na szczęście mój komp jeszcze ledwo daje sobie radę z NWN2 i Wiedźminem. Martwię się co będzie jak wypuszczą jakiegoś fajnego RPGa, w którego bardzo będę chciał zagrać a nie dam rady ze względu na sprzęt. To jedyny minus konsoli, a poza tym same plusy :)

ps. no jedynie ceny gier na x360 są za wysokie, ale każdy wybiera drogę jaką chce iść i na jaką go stać. Ja od czasu do czasu będę kupował gierkę oryginalną i będę mógł grać na XBL bez opcji wyłapania bana, stać mnie na to żeby nie odczuć kupna jednej gry na miecha czy dwa. Inni robią flash i w ogóle olewają oryginały. Co to chce ...

2. Co do awaryjności to się jeszcze nie wypowiem. Mam arcade`a na Falconie ... pożyjemy zobaczymy.

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik

Gratuluje wszystkim bylym pecetowcom dobrego wyboru :D

grgz:
Chcesz dobrego rpg?
To zagraj w mass effect :)

Co do cen to tak, sa strasznie wysokie.
I to jest powod czemu jade na piratach - nie dlatego ze mnire nie stac na oryginaly, tylko dlatego ze krew mnie zalewa widzac np. bioshocka na pc za 89,90 z figurka big daddyego.
A cena na x'a?
199 bez figurki...

Jak pojda po rozum do glowy to zaczne grac na oryginalach.

broken

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

bylem fanem ps2 i wszystkich pes na ta platforme gdy zobaczalem video jak wyglada pes 2008 na x360 to juz mi sie nie chcialo grac na ps2 i pogonilem jak najszybciej zastanawialem sie na wyborem ps3 a x360 duzo rzeczy czytalem o tych konsolkach
i wywnioskowalem ze x jest duzo tanszy na ps3 nie ma jeszcze przerobek i piratow gry pirackie beda drogie bo beda na blueray. ktoregos dnia poszedlem do znajomego on ma
x360:) jak zobaczylem jaka grafa jest w grach to pojechalem na drugi dzien do wrocka
i kupilem xa i nie zaluje bo na ps3 wychodza dziecinne gry i kilka mocnych tytulow
a na nasz konsolke wychodza same mocne tytuly :) pozdro to moja opinia mozecie sie nie zgadzac ze mna big up peace

Do góry Bottom