Witam konsola Xone wyłącza się podczas ladowania gry

AnnaMarian

Świeżak
Świeżak
Mojemu synu - Często podczas odpalania gry ( dysk płyta) konsola się wyłącza. Nie ma to związku z temperaturą . Na zasilaczu przed włączeniem konsoli pali się pomarańczowa dioda , po włączeniu konsoli biała.Czy zasilacz jest ok przy takim trybie świecenia diod? Jakie sugestie jaka mo ze być przyczyna ?

pozdrawiam
AnnaMarian

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Podstawowe pytanie gdzie trzymasz konsole, nie czasem w jakiejś ciasnej półce gdzie ma słaby dopływ powietrza? Normalnie konsola się nie wyłącza. Zasilacz ma prawidłowe kolory, może to zasilacz jest wadliwy skoro twierdzisz, że nie jest winą temperatura konsoli.

Harryztybetu181

Świeżak
Świeżak
Mam podobny problem. Gdy oglądam coś na YT, a następnie przełączam się na dowolną grę to w 90% przypadków konsola się wyłącza. W drugą stronę (z gry na YT) to raczej nie występuje. Jakieś pomysły?

Tmfe

Świeżak
Świeżak
ja mam doslownie to samo .. oddalem swojego ixa na gwarancje , zobaczymy co z tego wyjdzie

Kura145

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ja wysłałem moją xbox one s już drugi raz i dostałem wyczerpują odpowiedz taką że konsola jest w bardzo dobrym stanie a podzespoły współpracują bardzo dobrze.Problem może być aktualizacja lub wymiana kabla HDMI o przyzwoitej jakości.Takie informacje znalazłem w wyszukiwarce tematów i cierpliwie szukałem a tu nuż widelec znajdę i znalazłem odpowiedzi na moje pytania. W poniedziałek mam nadziej że będę miał konsole to sprawdzę czy jest wszytko OK.

Miałem jeszcze xbox one kupionego w dniu premiery i grałem na niej aż do kupna xbox one s,Na xbox one po aktualizacji pojawiały mi się na ekranie TV tyle rodzaju błędów że bym mógł pisać cały dzień.Jeżeli chodzi o zasilacz to też nagle zwariował ale to była przyczyna naturalna bo miał za mało miejsca i się przegrzewał ale jak przeniosłem konsole na otwartą przestrzeń wszytko było OK.

Ostatnia edycja:

Kura145

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
ja mam doslownie to samo .. oddalem swojego ixa na gwarancje , zobaczymy co z tego wyjdzie
To nie wina konsoli tyko Microsoft we wrześniu wprowadził aktualizacje i konsola wyłącza się jak by ją coś jebn.... ale październikowa aktualizacja coś tam naprawiła i wyłączała się potem zdecydowanie rzadziej.

Do góry Bottom