Współdzielenie gier

kuab91

Użytkownik
Użytkownik
Witam, szukałem na forum odpowiedzi na moje pytanie ale są dość stare tematy nie wiem czy coś się zmieniło i nie jest to wytłumaczone idealnie.

Kupiłem konsole Xbox One S chcę grać na swoim profilu, mam znajomego który ma na swoim profilu bardzo dużo gier w wersji cyfrowej głownie interesuje mnie Fifa 19 bo chciał bym z nim razem pograć przez internet. I on i ja chcemy grać na swoich profilach z tym że gra jest na profilu mojego kolegi. Proszę o informacje czy jest możliwe żebyśmy razem ze sobą mogli grać w tą grę ? Czy wystarczy że dodam jego profil do mojej konsoli i będę się logował tylko na mój profil i będę mógł grać w Fife ?

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
ustaw jego profil u siebie jako domowy i tyle. Wyloguj się z niego i wywal z konsoli...
Milion tematów z tym jest na tym forum...

kuab91

Użytkownik
Użytkownik
Jeśli on ma na konsoli ustawiony ten profil jako domowy to będę mógł go ustawić jako domowy u siebie ? I jak ustawie jego profil jako domowy u siebie to loguje się na ten profil pobieram fife, usuwam jego profil i mogę grać z mojego ? Jeśli chciałbym w przyszłości pobierać inne gry z jego profilu to będę musiał go jeszcze raz dodawać ? Czy jest konieczne usuwanie jego profilu ?

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Wyłączy sie u niego jako domowy jemu to nie robi bo i tak musi sie a niego zalogować... Po co chcesz sie logować po ustawieniu jako domowy??????
Po to jest ta opcja żeby sie juz nie logowac na profile... licencja jest na konsoli wtedy.

kuab91

Użytkownik
Użytkownik
Ok, dziękuje za pomoc.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jak ustawiasz domowy to jego gry będziesz miał jako do instalacji, wszystkie jakie ma cyfrowe. Jego profil nie będzie Ci do niczego potrzebny na konsoli.

kuab91

Użytkownik
Użytkownik
A to jeszcze o jedną rzecz zapytam, czy jak na profilu znajomego jest wykupiony Xbox Live Gold to nie będę musiał go dodatkowo kupować u siebie ?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
A to jeszcze o jedną rzecz zapytam, czy jak na profilu znajomego jest wykupiony Xbox Live Gold to nie będę musiał go dodatkowo kupować u siebie ?
Nie będziesz musiał, ale będziesz mógł tylko grać po sieci dzięki domowej. Gier z golda i promocji nie będziesz miał.

Do góry Bottom