Wybijcie mi z głowy pewien pomysł

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
Przeglądając ostatnio sieć natrafiłem na artykuł, że w PS3 za darmo dostępna jest ipla
Do tego darmowy PSN, lepsze exclusivy ( subiektywna opinia )
Ja mam xboxa. Slimkę 250, nową, nieprzerobioną, z 5 oryginalnymi grami. Ogólnie świetnie mi się gra, ale wizja opłacanego abonamentu za Live jakoś mnie dobija. Ile bym musiał płacić za roczną subskrypcję? Czytałem, że 180 zł, ale nie wiem czy to prawda.
Czy jak wykupię Live to dużo dzieci z przerobionymi konsolami będzie biegać, haxić itp? Bo to jakoś też mnie zraża do tej konsoli.
Wpadł mi do głowy pomysł sprzedania iksa i kupienia PS3. Tylko nie wiem czy jest jakikolwiek tego sens. Wybijcie mi z głowy ten pomysł solidnymi argumentami, bo już mam ostrego mindfucka.

kwiecienw

Użytkownik
Użytkownik
ja xbox live gold na 12 miesiecy zaplacilem za 145pln miesiac temu:p na allegro poszukaj:p

FunnyGun

Użytkownik
Użytkownik
no jak wykupisz liva to nie będą ci przeszkadzać dzieci w przerobionych x na cheatach .Jedynie jak trafisz na felerny serwer to dzieci z NIE przerobionym x mogą się pojawić. O haxach dużo nie słyszałem ale sprawdze bo narazie nie mam dostępu do liva

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
nie zamieniaj, PS3 to ZUO. pad wygodniejszy w Xsie, możesz nagrywac gry na dysku, XBM, możesz rozmawiac przez headseta podczas gry, exy lepsze (wg mnie)

Tieu

Użytkownik
Użytkownik
Jak wiadomo PS3 zostało złamane. Dzięki temu pojawiły się Hacki. Właśnie, przez tych hackerów Treryach rozważa zamknięcie serwerów w Black Ops. A te od 360 mają sobie dalej śmigać.

Każda konsola da Ci sporo frajdy, a abonament nawet można za 130zł wyhaczyć za 12+1 miesięcy :). W dodatku masz 1 miesiąc za darmo (w sumie 3 jak założysz 3 profile)

kKuba0

Użytkownik
Użytkownik
Ja ostatnio zamieniłem Xboxa 360 na Playstation 3 i jestem z tego zadowolony, jedynie pad mnie trochę denerwuje ale zapewne się do niego przyzwyczaję. Na Playstation 3 są lepsze EX'y, a ktoś wyżej napisał że nie można instalować gier na dysku, przecież można. ;d

i.T

Użytkownik
Użytkownik
Dokładnie. Gry można w całości wrzucać na HDD. Poza tym PS3 ma bardzo dużo plusów, takich jak darmowy PSN, łatwość przerobienia czy w końcu Blu-Ray.

raflooldz

Banned
PS3 hackują właśnie. Kumplowi shackowali 2 konta w call of duty już (nabity max level i prestiż i a tak na prawde masz jakby swój level bo bronie poblokowane i nie da sie odblokowywać)...

Swoją drogą, jak boisz się dzieci i noobów to pomysl co się dzieje na PS3, jak tam KAŻDY kto je ma może grać po sieci? Na xbox360 ten abonament to jednak jest pewnego rodzaju 'selekcja'. Grając na PS3 u kumpla poziom był żenujący (nie wiem, może akurat tak trafiłem, ale mimo, że jakimś super graczem nie jestem to żeśmy tam siali spostoszenie z kolegą), głosiki same piskliwe (no tak, to było jakoś po gwiazdce..).. generalnie się załamałem wtedy ;P

To coś jak w klubach

wejście za free - spotkanie patologii bardzo prawdopodobne
wejście za 5 zł - mniejsze prawdopodobieństwo
wejście za 10 i więcej - małe prawdopodobieństwo

tyle odemnie.

sreberko

Użytkownik
Użytkownik
Za niedługo nie pogra się już na piratach na PSN, także pod Internet lepszą opcją jak dla mnie jest XBOX. Sony zdenerwowało się dosyć poważnie przeróbką i zamierza wprowadzić numery seryjne do gier, ponadto zapisany stany gry na ich serwerach. Prawdopodobnie za niedługo będzie koniec grania Online na PS3 na piratach. Jeżeli masz zamiar grać na piratach to polecam XBOX'a, jak na oryginałach to PS3.

Mnie osobiście gra się lepiej na XBOX'ie, ale tak na prawdę te konsole są bardzo podobne. Jedyny plus PS3 jak dla mnie to filmy Blu-Ray oraz filmy mkv (trzeba przerobić to vob lub m2ts, a trwa to 3,4 minuty) ściągnięte z sieci, które na XBOX'ie nie śmigają.

Posiadam obydwie konsole i jakoś bardziej przemawia do mnie XBOX. Na PS3 oglądam jedynie filmy, a gram tylko w gry dostępne na PS3 (GOW3, Uncharted etc.). Jeżeli gra jest multiplatformowa to gram na X'ie :)

Tieu

Użytkownik
Użytkownik
Odnośnie tych seriali na PS3. Wtedy prawdopodobnie używek do multi nie będziesz mógł kupować :). (chyba, że kod będzie przypisany do 5 konsol)

kKuba0

Użytkownik
Użytkownik
Nie wprowadzą żadnych seriali, to jest niemożliwe.

Casta

Użytkownik
Użytkownik
PS3 hackują właśnie. Kumplowi shackowali 2 konta w call of duty już (nabity max level i prestiż i a tak na prawde masz jakby swój level bo bronie poblokowane i nie da sie odblokowywać)...

Swoją drogą, jak boisz się dzieci i noobów to pomysl co się dzieje na PS3, jak tam KAŻDY kto je ma może grać po sieci? Na xbox360 ten abonament to jednak jest pewnego rodzaju 'selekcja'. Grając na PS3 u kumpla poziom był żenujący (nie wiem, może akurat tak trafiłem, ale mimo, że jakimś super graczem nie jestem to żeśmy tam siali spostoszenie z kolegą), głosiki same piskliwe (no tak, to było jakoś po gwiazdce..).. generalnie się załamałem wtedy ;P

To coś jak w klubach

wejście za free - spotkanie patologii bardzo prawdopodobne
wejście za 5 zł - mniejsze prawdopodobieństwo
wejście za 10 i więcej - małe prawdopodobieństwo

tyle odemnie.
+1
Najlepszy argument jaki kiedykolwiek czytałem dotyczący płatnego XBL. Skoro za coś się płaci, to chyba świadczy to o tym, że jest lepsze. Może nie jeśli chodzi o sprawy techniczne ale właśnie ten poziom na serwerach.
Faktycznie PS3 ma blu-ray ale jakoś nie brakuje mi tego w xboxie. Postaw sobie pytanie czy chcesz na konsoli grać czy oglądać filmy .

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
Chcę grać na konsoli, ale ta ipla to też fajna sprawa w PS3. Takie nocne oglądanie + granie.
Na xboxie fajnie mi się gra, no ale jakby nie było tego "czegoś".

elpinio

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
1. pad do xboxa jest o niebo wygodniejszy (jesli gra jest na obydwie konsole zawsze kupuje na xboxa)
2. odkad mam ps3 rozumiem czemu place za golda (gra sie bez porownania przyjemniej, zero lagow, swobodnie sie gada w grupie)

ps3 jest bardziej multimedialna wiec musisz sie zastanowic czego oczekujesz od konsoli. Jesli Chcesz tylko grac to xbox jest lepszym wyborem, natomiast jesli chcesz pograc, obejrzec film, czy smigac po internecie (przegladarka jest marna) to bierz ps3.

krakoo

Użytkownik
Użytkownik
Obie konsole są dobre i nie można tego podważać. Ale jak już masz tego X to nie rób sobie zachodu z wymienianiem.

Piszecie o tym Blu-Rayu, a Xbox ma przecież HD DVD niby trochę słabsze ale bardziej dostępne dla przeciętnego Kowalskiego ;)

Kuba2255PL

Użytkownik
Użytkownik
Gold-na xbox live teraz 12 miesięcy+2 gry za 135zł.Dodaj do tego dobrego pada,dobry xbox live i dodaj hakerów i cheaterów na ps3 i zostaw slimka i ciesz się :D

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
Przyznam, że macie siłę przekonywania :D, dzięki
@Up: ja coś nie mogłem znaleźć tego live na 12 miesięcy z 2 grami za 135 zł. Podałbyś mi link?

drfdr

Użytkownik
Użytkownik

sreberko

Użytkownik
Użytkownik
Nie wprowadzą żadnych seriali, to jest niemożliwe.
Tak? A to dlaczego jest to niemożliwe? Podaj mi chociaż jeden sensowny argument, bo według mnie jest wszystko możliwe. Owszem serial da się obejść, ale już na multi nie pograsz bez niego i tak będzie.

Obie konsole są dobre i nie można tego podważać. Ale jak już masz tego X to nie rób sobie zachodu z wymienianiem.

Piszecie o tym Blu-Rayu, a Xbox ma przecież HD DVD niby trochę słabsze ale bardziej dostępne dla przeciętnego Kowalskiego ;)
Jesteś nie za bardzo w temacie. HD DVD to był niewypał, wyszło tylko parenaście/dziesiąt filmów w tym formacie i już od bardzo dawna jest niewspierany. Przegrał na rzecz Blu-Ray i Microsoft się z niego wycofał.

the wert

Użytkownik
Użytkownik
Kiedy będziesz miał PlayStation 3 hackerzy będą ci zmieniać statystyki i cheatować w grach kiedy będziesz grał przez multi.A,jak przerobisz sony może ci zablokować PSN (gdzieś o tym czytałem,że Sony zacznie banować na PSN).

Do góry Bottom