Xbox One Wyłączanie się konsoli na starcie

Szaman789

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
W moim Xbox One X dzieje się tak, że chwilę po włączeniu gdy zaczyna się wyświetlać animacja z takim procesorem (jeszcze przed logo xbox na zielonym tle) konsola często sama się wyłącza.
Kolejna próba odpalenia już z reguły jest udana, ale czasem dopiero za trzecim razem załapie.

Czy to normalne zachowanie, czy raczej już szukać karty gwarancyjnej bo może być gorzej?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
To nie jest normalne. Karta gwarancyjna Ci niepotrzebna, zgłoszenie konsoli robisz przez www po zarejestrowaniu jej na swoim koncie MS. Kurier za darmo ją od Ciebie odbierze, wywiezie do Niemiec na serwis i do 2tyg konsola wróci do Ciebie do domu ;p Próbowałeś robić ustawienia fabryczne konsoli wraz z czyszczeniem wszystkiego?

Szaman789

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Nic nie próbowałem robić bo wszystko inne działa. Problem jest tylko przy włączaniu.
Mam ją w trybie eco czyli długie włączanie i pełne wyłączanie.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Nic nie próbowałem robić bo wszystko inne działa. Problem jest tylko przy włączaniu.
Mam ją w trybie eco czyli długie włączanie i pełne wyłączanie.
Czyli najzdrowszy tryb dla konsoli, w z tamtym drugim bywają problemy. To próbuj, bo możesz wgrać ustawienia fabryczne, przeczyścić cache konsoli, wgrać aktualizację przez pendrive'a. Ja bym próbowała póki konsola wstaje, bo kiedyś może nie wstać już w ogóle. Konsolę wysyłając na serwis i tak Ci MS wyzeruje z grami, ustawieniami itd.

Szaman789

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Póki działa nie będę czyścił bo się tych gier naściągam znowu przez parę dni.
Możliwe, ze to telewizor wysyła jakiś błędny sygnał do konsoli.
Generalnie mam też problem taki, ze często jak włączam telewizor to równocześnie włącza się konsola.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Dlatego warto zainwestować w dysk zewnętrzny, gry przeniesiesz na dysk i możesz robić formaty konsoli na okrągło.

Gruberek

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Też miałem taki przypadek ostatnio. Normalnie mam konsolę w trybie instant-on, ale zmieniałem region i za pierwszym razem wyłączyła się podczas uruchamiania. Nigdy wcześniej nie zaobserwowałem takich objawów więc myślę, że to wina temperatury.

Do góry Bottom