Wymiana DVD w xbox 360 i key

enviq3k

Świeżak
Świeżak
Witam , mam uszkodzony naped DVD w moim xbox 360. Ponieważ nie mam gwarancji na niego zamierzam sam wymienic napęd. Jednak slyszałem że kazde dvd ma swoj key bez ktorego nie bedzie działac z xboxem ? Czy to prawda ? Czy da sie skopiować ten key do nowego napędu ? Jezeli tak to jak ? Czy jezeli kupie sam nowy naped dvd i wloze go do xboxa to bedzie od razu dzialac ?

pozdrawiam

marko22

Świeżak
Świeżak
Odp: Wymiana DVD w xbox 360 i key

Musisz mieć wyciągnięty klucz z firmware swojego. Póki jeszcze działa ;) A nowego.....hmm...też mu robisz flash wpisując klucz oryginalny.

irasek

Użytkownik
Użytkownik

Witaj marko22.
A jak wyciągnąć ten kluczyk?? Ja mam napęd chitachi (raczej) bo mam te wycięcia w tacce napędu.
A są jakieś inne napędy z tymi wycięciami??

kuva

Banned
Użytkownik

podczas robienia flasha swojego napędu niezależnie jakiej jest firmy program zapisuje ci na hdd pc oryginalny firmware napędu i klucz który będziesz mógł użyć jakbyś właśnie zmieniał napęd albo po bad flashu do przywrócenia na oryginalny

irasek

Użytkownik
Użytkownik

A wiesz może coś więcej na ten temat??
1. Czy zdołam przerobić konsolę w domowym zaciszu mając już przerobioną konsolę i nie posiadając teraz klucza. (Przeróbka iXtreme 1.4 napęd hitachi - LG, obrazki na necie tyle mi mówią o napędzie, bo mam te dziwne wycięcia w tacce) A chcę ją przerobić ponownie aby mieć klucz napędu na przyszłość.
2. Czy flash napędu oznacza sam flash czy także trzeba po tym kalibrować napęd itp inne czynności??
3. Jakbym mógł to w jaki sposób ją przerobić (jakie oprogramowanie?? jak do kompa podpiąć?)

dzikiskunks

Banned
Użytkownik

Z tego co zauważyłem to w przerobionym flashu też siedzi klucz napędu, bo Firmware Tools pokazuje mi ten sam klucz zarówno na oryginalnym jak i przerobionym obrazie flasha - więc prawdopodobnie można go dofleshować do wyższej wersji iXtreme.

Do góry Bottom