wymiana HDD z 20 giga na 250

mojer

Użytkownik
Użytkownik
Witam
Noszę się z zamiarem zmiany dysku 20 gigowego na 250. Konsola to Fat Jasper W związku z tym mam pytanka:
- nowa 250 DYSK 250GB do XBOX 360 SLIM i FAT - NOWY (1454894089) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy przygotowana do pracy idzie w miejsce starej 20. Dsyk 250 nie jest oryginalna - czy z tego powodu można się spodziewać jakiś problemów ze strony MS
- na starym dysku mam kilka gier Czy jest możliwość przerzucenia ich przy pomocy pena 16 gb, a później po zainstalowaniu nowego dysku w konsoli spowrotem z pena na nowy dysk
- czy gry skopiowane ze starego dysku będa się odpalały na nowym.
- czy nie ma problemów z przełożeniem dysku w obudowe oryginalną od MS
- czy X360 miał jakoś ograniczoną pojemność do 120giga czy będzie widział ok tych 250 giga
Wiecej pytań nie pamiętam ;)

hashpl

Banned
- do tej pory nie bylo zadnych problemow z dyskami
- nie ma problemu z przezuceniem gier, gry beda sie odpalaly na nowym dysku, rowniez nie bedziesz mial problemu z wymiana dysku(potrzebny jest tylko srubokret typu TORX)
- Dysk bedzie widoczny w konsoli jako 221 gb bodajze

mojer

Użytkownik
Użytkownik
Z przerzucniem gier via pendrive też nie ma problemu. Tzn czy mogę to zrobić z poziomu konsoli czy też muszę kupować kabel do kompa i wtedy się bawić>

kufer111

Banned
Użytkownik
witam

bez problemu przełożysz nowy dysk kupiony z allegro do starej obudowy potrzeba ci do tego Srubokręt torx9 {taki gwiazdkowy} dane możesz przerzucić pierw na pena,potem na nowy dysk,ms nie banuje za dyski twarde-banuje za przerobione napędy

hashpl

Banned
Mozesz bezposrednio na pendrive przekopiowac, pamietaj tez o profilu.Nie musisz podlaczac dysku do komputera aby to zrobic

Kser

Banned
Ja u kumpla do xboxa 360 arcade wkladalem 120 gb ale nie mielismy torxa i dlatego troche sila i jakos poszlo :) obudowa sie do niczego nie nadaje ale podpieplem samym kablem i smiga az milo.
U siebie juz robilem to torx i byly podszebne 2 jeden mniejszy do rozkrecenia obudowy i drugi wiekszy do tego metalowego koszyka

Co do pendrive podpinasz go do xboxa formatujesz i potem wchodzisz w dyski klikasz ten 20gb dysk kopiuj z (bodajze) i tam wybierasz pendrive kopiujesz i potem podpinasz 250 gb i robisz to samo tylko ze bierzesz pendrive w dyskach

the wert

Użytkownik
Użytkownik
Ja mam pytanie.Czy na nieoryginalnym dysku będą działać gry z Xboxa 1?

hashpl

Banned
@up
tak o ile wczesniej znajduje sie na dysku odpowiednia partycja i emulator

Do góry Bottom