X019: Globalne mega święto Xbox w Londynie

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Dziś rusza X019 w Londynie, czyli Globalne Mega święto Xbox.

https://www.xbox.com/pl-PL/X019

Potrwa 3 dni 14/11 - 16/11.

Wybiera się ktoś?

Ja mam bilety na ostatnią sesję popołudniową w sobotę, czyli można powiedzieć będę na zamknięciu imprezy :). Wejściówki kupione kilka miesięcy temu.
Jakby co, będę w koszulce Cyberpunk 2077. Pozdrawiam!

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Ja niestety nie, ale chętnie przeczytam relację jak zrobisz z wypadu ;) Najlepiej dużo zdjęć :p

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Szkoda tylko, że nasi pożal się boże moderatorzy wrzucili ten temat do off topu pt. "coś innego niż Xbox" :D . Mamy święto Xboxa, właśnie prezentowane są takie gry jak Rust, Bleeding Edge, czy KartRider...

Microsoft Flight Simulator wygląda cudnie! Pojutrze zagram!

Ostatnia edycja:

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Hehehe, no to trzeba przenieść do odpowiedniego działu :) Wczoraj można było zgarnąć padziora limitowanego z eventu. Ktoś może kupował ? Może ktoś ma fajne fotki, jestem ciekawy, czy warto było wydać 399 zł :p

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Hehehe, no to trzeba przenieść do odpowiedniego działu :) Wczoraj można było zgarnąć padziora limitowanego z eventu. Ktoś może kupował ? Może ktoś ma fajne fotki, jestem ciekawy, czy warto było wydać 399 zł :p
1000 sztuk było do zgarnięcia tylko, rozeszło się zanim ktokolwiek zdążył zareagować. Teraz gnoje sprzedają na ebayu za £400

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Znajomy dodał do koszyka, ale doszedł do wniosku, że szkoda kasy na coś, co do niego nie przemawia. Dla mnie ten pad też nie jest warty 399 zł, ale limitowana ilość działa na wyobraźnię :p

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Dzisiejsza wieczorna sesja poświęcona była głównie grze Star Wars Jedi. Mocno tematyczna, ale bardzo interesująca. Dla fanów Gwiezdnych Wojen jak znalazł. Konferencja wyglądała tak, że dwójka dziennikarzy prezentowała rozgrywkę. W sumie niewielkie zainteresowanie.
Było mnóstwo stanowisk, gdzie można było wypróbować nadchodzące gry, niestety do Microsoft Flight Simulator się nie dopchałem, a szkoda. Co ciekawe ta gra była prezentowana na prawdziwych symulatorach.
Za to ograłem nowego Dooma, Battletoads, Bleeding Edge, Minecraft Dungeons, Westland 3, Age of Empires 2 i całe mnóstwo indyków.
Niestety nie byłem przygotowany do profesjonalnej prezentacji, bez gimbala jest ciężko cokolwiek nagrać.

Była szansa zrobić zakupy, niestety kolejka od razu ustawiła się dość spora i niewiele zostało. Dużym wzięciem, mimo niemałej ceny, cieszyło się limitowane obuwie sportowe z darmową personalizacją.

Można było uczestniczyć w rozmaitych grach i zabawach wygrywając m.in Game Pass. Bywało, że ktoś wygrał 12 miesięcy, mnie się udało 2. W zasadzie można było cały wieczór poświęcić na wygrywanie rozmaitych nagród i wyjść z siatką pełną kodów Game Pass.

Dane mi było przetestować Elita 2 i muszę przyznać, że jest to cud techniki. Tak jak ten pad leży w dłoniach, to po prostu niesamowite. Arcydzieło.

Bardzo dużo miejsca poświęcono Projektowi X Cloud. Można było przetestować go na rozmaitych urządzeniach mobilnych. Wygląda to fantastycznie. Rozdawali oryginalne uchwyty na telefon do padów więc wziąłem dwa na wszelki wypadek :D

Podsumowując, świetna sprawa dla graczy, mam nadzieję że to nie ostatnia tego typu impreza na której się pojawię.

20616d10-0240-40eb-8e03-96ddca47cd8d.jpg

20191116_180319.jpg

20191116_160219.jpg

20191116_184216.jpg

20191116_183857.jpg

20191116_174737.jpg

20191116_174742.jpg

20191116_174754.jpg

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Super sprawa a i też fajnie, że mogłeś coś wygrać i wynieść dla Ciebie :) Uchwyty fajne, ciekawe kiedy Xcloud odpali na cały świat :D Już widzę oczy żony, jak pojedziemy na urlop a ja pada o walizki :smuggrin: hehehehe. Age Of Empires 2 będzie na Xboxie ? Gra się na padzie ? Mam trochę z PC sentyment do tej gry :)

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Najlepsze, że mój kumpel dostał odpowiedź już jak jechaliśmy metrem z powrotem. Właśnie teraz siedzimy w pracy i testujemy X-Xloud. :D
Ja jeszcze muszę czekać.

Age of Empires 2 będzie tylko na PC, ale w ramach Game Pass PC. Też mam sentyment do tej gry.

Generalnie każdą grę można było przetestować na kontrolerze oraz na myszce + klawiatura, ale ja jestem zwolennikiem klasycznego konsolowego grania.

a_team

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Czasy siedzenia przed PC minęły, nie chce mi się teraz ślenczeć przed laptopem, fajnie by było ograć na konsoli gdyby się dało (nawet na klawiaturze i myszce). To co X-Cloud już działa w Polsce ? Ostatnio czytałem, że USA, UK i chyba Chiny :)

Do góry Bottom