Dzisiejsza wieczorna sesja poświęcona była głównie grze Star Wars Jedi. Mocno tematyczna, ale bardzo interesująca. Dla fanów Gwiezdnych Wojen jak znalazł. Konferencja wyglądała tak, że dwójka dziennikarzy prezentowała rozgrywkę. W sumie niewielkie zainteresowanie.
Było mnóstwo stanowisk, gdzie można było wypróbować nadchodzące gry, niestety do
Microsoft Flight Simulator się nie dopchałem, a szkoda. Co ciekawe ta gra była prezentowana na prawdziwych symulatorach.
Za to ograłem nowego
Dooma, Battletoads, Bleeding Edge, Minecraft Dungeons, Westland 3, Age of Empires 2 i całe mnóstwo indyków.
Niestety nie byłem przygotowany do profesjonalnej prezentacji, bez gimbala jest ciężko cokolwiek nagrać.
Była szansa zrobić zakupy, niestety kolejka od razu ustawiła się dość spora i niewiele zostało. Dużym wzięciem, mimo niemałej ceny, cieszyło się limitowane obuwie sportowe z darmową personalizacją.
Można było uczestniczyć w rozmaitych grach i zabawach wygrywając m.in Game Pass. Bywało, że ktoś wygrał 12 miesięcy, mnie się udało 2. W zasadzie można było cały wieczór poświęcić na wygrywanie rozmaitych nagród i wyjść z siatką pełną kodów Game Pass.
Dane mi było przetestować Elita 2 i muszę przyznać, że jest to cud techniki. Tak jak ten pad leży w dłoniach, to po prostu niesamowite. Arcydzieło.
Bardzo dużo miejsca poświęcono Projektowi X Cloud. Można było przetestować go na rozmaitych urządzeniach mobilnych. Wygląda to fantastycznie. Rozdawali oryginalne uchwyty na telefon do padów więc wziąłem dwa na wszelki wypadek
Podsumowując, świetna sprawa dla graczy, mam nadzieję że to nie ostatnia tego typu impreza na której się pojawię.