gdzies czytałem ale nie jestem pewny, że nie każda z HDMI jest w 65nmKabosh napisał:mysle ze ktos odpisze no ale juz trudno ja to zrobie. jest juz temat o tym, poczytaj uwaznie. pozatym powszechnie wiadomo ze falcony sa produkowane od wakacji 2007, jesli masz konsole z sierpnia jakos to masz 65nm. kazda konsola z wyjsciem HDMi ma chyba falcona.
dokładnieKabosh napisał:to prawda, no ale jesli po paru godzinach pracy nadal obudowa jest tylko ciepla i wylatuje cieple powietrze to raczej falcon, tak tego nie mozna powiedziec, bo jak ktos ma falcona i premiuma to ma zasilacz 203W, przynajmniej tak ja mam. no coz, najlepiej otworzyc obudowe i sprawdzic wiatraki
bzdury gadasz ... , jak jest falcon to w srodku xbox'a jest mniej ciepla i konsola lepiej radzi sobie z chlodzeniem , w starych modelach co bylo 90 nm to konsola byla bardzo goraca i to powodowalo RRODprzeo_91 napisał:Powiem tyle falcon nie falcon i tak to nic nie da przecież problemem X360 nie jest CPU lecz GPU a najbardziej wpływającym czynnikiem na uszkodzenie konsoli jest za słaby lut (chyba wszyscu już wiedzą jak M$ robi Xklocki ) Urzywająć najtańszych części żeby iść po kosztach i jak najtaniej, oczywiście GPU jest bardzo dobry tylko płyta główna podczas nagrzewania się skurcza czego skutkiem jest wypchnięcie GPU lub RAM-u. GPU nadal jest robiony w 90nm więc nie ważne jest czy konsole masz Falcon czy nie Falcon, Falocn powstał po to zeby zamydlić ludzią oczy że już konsola jest idealna już!!! W czerwcu- śierpniu 2008 GPU terz ma być w 65nb w tedy nie będzie problemuw z 3rod!!! TO JEST MOJA OPINIA!!!