x360 slim nie startuje system

bumbum35

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Bardzo proszę o pomoc. Kilka dni temu grałem normalnie na konsoli, nic się nie działo. Wyłączyłem ją, odłączyłem od prądu i za kilka dni włączam , zasilacz z pomarańczowego zapalił się na zielono, dioda na konsoli też, więc nie wskazuje nic na błąd. Wentylator ruszył ale system nie startuje. Czekałem tak z 15 minut. Próbowałem załaczyc z pada który normalnie komunikuje się z konsolą. Co mogło się stać? Do serwisu nie opłaca się oddawać bo minimalny koszt naprawy to od 120-400pln. Ale może to jakaś pierdoła z która można sobie softwarowo poradzić? Na dysku raczej nie ma systemu, tak myślę.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Resetowałeś ustawienia obrazu? Jest do tego kombinacja przycisków na padzie.
Patrzyłeś czy bez dysku uruchamia się?
Kabel HDMI wyciągałeś oprócz zasilania? Mogłeś uszkodziłeś mostek hdmi ładunkiem elektrostatycznym.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
kombinacja przycisków na padzie.
RT+Y

bumbum35

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Resetowałeś ustawienia obrazu? Jest do tego kombinacja przycisków na padzie.
Patrzyłeś czy bez dysku uruchamia się?
Kabel HDMI wyciągałeś oprócz zasilania? Mogłeś uszkodziłeś mostek hdmi ładunkiem elektrostatycznym.
Robiłem dokładnie wszystko co piszesz ale reset obrazu Y+RS w dół, bo tak czytałem. Mam jeszcze pytanie. Czy dysk podłaczony do komputeraz powinien być widoczny w windowsie tzn. można wyświetlic pliki,foldery czy jest to jakiś inny system plików? Pytam bo po podłaczeniu widoczny w menedzerze dysków w innym formacie niz NTSF czy FAT. W exploratorze nie widoczny wogóle.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Nie, nie powinieneś widzieć dodatkowej partycji tego dysku w eksploratorze Windows, potrzebny jest do tego program. Sam dysk będzie widoczny jako urządzenie i tu uwaga nie inicjuj go, bo konsola już go nie zobaczy.

bumbum35

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Nie, nie powinieneś widzieć dodatkowej partycji tego dysku w eksploratorze Windows, potrzebny jest do tego program. Sam dysk będzie widoczny jako urządzenie i tu uwaga nie inicjuj go, bo konsola już go nie zobaczy.
Czyli to nie dysk.
Tez próbowałem i nic

Xbox był na sprzedaż, ostatnio odłaczała go żona i zapewne odłaczyła hdmi bez wyciągania zasilającego. Póxniej przyjechał klient, zapłacił i zabrał xboxa. Zadzwonił do mnie że nie ma obrazu, próbował na 2 róznych TV. Konsola RGH uruchamia się dłużej, więc moze był niecierpliwy i podczas uruchamiania wypiął hdmi. Tego już się nie dowiem. Niestety kasę musiałem zwrócić i zostałem z uszkodzoną konsolą. Mam jeszcze pytanie. Czy jak mostek hdmi będzie uszkodzony, to konsola nie wystartuje?

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Możliwe ze masz tak jak piszesz HANA padnięta.

Do góry Bottom