XBL problem !!

nwaisback

Banned
Witam.
Otóż mam internet Netii 4mb na łączu TP. Router który posiadam to Zyxel P-2602R-D1A. Nie mogę się połączyć z internetem w Xboxsie, LAN i UPnP mam włączone. A swojego Zyxela podłaczam do konsoli przez kabel ethernet. Mój sprzęt to Xbox 360 slim 250gb. Mam też router marki TP LINK td-w8901g, byłby przydatny aleee..... nie działa na PC, nie wiem czemu ale nie chula (dane VPI itp wpisywałem ze 100 razy i nic).
PROSZĘ O POMOC !

Touch!

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Nawet nie wiem jak mam ci pomoc. Nie podales istotnych danych takich jak np. co dokladnie nie dziala, jaki jest blad itp.

nwaisback

Banned
Powiem Ci tak, gdy daję testowanie łącza z xbl to jest 1 komunikat aby zrestartować modem, 2 o ile się nie mylę to uPnP ( włączyć ) i 3 to NAT ( włączyć ) po tym wszystkim jest komunikat że internet będzie działać ale nie do końca. I tak właśnie jest np. w FORZA 3 nie mogę wejść w dom aukcyjny lub nie mogę wejść do gier (dem do pobrania) ponieważ wyskakuje kod statusu.

Odświeżam ?

//Odświeżać temat można najszybciej po upływie 24h - Dymek

krisr77

Pomocnik
Pomocnik
Użytkownik
masz nat scisły musisz otworzy porty na zyxelu (lub wlaczyc to upnp)

nwaisback

Banned
uPnP mam włączone, a otworzyć porty w Routerze to jak ? W port forwarding, i wpisać tam ip kompa i x'a ?

Shakedown

Użytkownik
Użytkownik
dziala wogole xbox live w konsoli? konsola otrzymuje IP z routera?

nwaisback

Banned
Tak, tak ale wczoraj zrobiłem jeszcze jedno konto gold ponieważ było napisane gdzieś na forum że można zrobić 3 konta i mieć na każdym z nich golda. I wieczorem ZADZIAŁAŁ TEN INTERNET W KONSOLI, mogłem wejść do domu aukcyjnego w FORZA 3 i pobrać demo Fify. A dzisiaj ? Dzisiaj to samo co zwykle błędy statusu itp ;(

Do góry Bottom