Jak chcesz mieć konsolę to TYLKO Xbox360 (najlepiej premium):
1.Lepsza grafika
2.Więcej gier
3.Wygodniejszy pad
4.Kinect
5.Szybszy procesor
6.Możliwa łatwa i szybka wymiana dysku twardego
7.Gry Arcade
8.I wiele więcej zalet
1. Owszem, ale tylko w multiplatformach.
2. Pokarzesz jakieś źródło, z którego bierzesz takie informacje?
3. Prawda.
4. Move.
5. WTF (?), chyba że ci chodzi o procesor graficzny, bo Cell z PS3 jest o wiele wydajniejszym CPU, od tego zastosowanego w x360.
6. Heh, tylko nie napisałeś, że to musi być oryginalny dysk M$, albo jakiś tam jeden model WD. do konsoli Sony włożysz jakikolwiek dysk, o odpowiednim interfejsie (chyba SATA, lecz nie jestem pewien).
7. Gry Arcade są też na Playstation Network, więc Twój argument... . Poza tym na PSN są wydawane "rimejki" gier z PSX'a, to tak na marginesie.
8. Podaj je, a ja podam kontrargumenty.
Nie jestem fanbojem Sony, sam posiadam Xbox'a ale pisanie takich bzdur, na tym forum jest powszechne. Za takie coś dawałbym warny na miejscu moderatorów.
Osobiście uważam, że wybierając konsole, należy patrzeć na gry, których NIE ma na konkurencujną platformę. Jeżeli wolisz Gran Turismo od Forzy Motorsport, skłaniaj się ku PS3, jeżeli bardziej Ci się podoba Gears of War niż konkurencyjny Killzone, bierzesz Xbox'a, można tak wymieniać te gry z jednej platwormy jak i drugiej, więc sobie je porównaj i wybierz konsolę, na którą są gry które bardziej Ci odpowiadają.