Witam! Mój sprzęt to: Amplituner ONKYO HT-R518 i telewizor SONY KDL-52X2000. Mam problem z podłączeniem tego sprzętu do xboxa 360, tak aby otrzymać dźwięk DD 5.1. Gdy podłącze kabel HDMI do amplitunera i z amplitunera do telewizora, głos będzie tylko w telewizorze. Telewizor ma cyfrowe wyjście audio (optyczne) jednak gdy je podłącze do amplitunera, dalej nie mam głosu. Kupiłem więc kabel do xboxa, który ma parę końcówek: tą taką standardową podłużną i do wyboru (jest przełącznik) 3x chinch, kabel ma też wyjście audio cyfrowe (optyczne). Jednak jest problem, gdy podłącze ten kabel i kabel HDMI wszystko działa dobrze, prócz filmów. I to też nie wszystkich, te z pendrive dizłają dobrze, jednak te z płyt dvd nie odtwarzają się. Wyskakuje jakiś problem z zabezpieczeniem łącza HD (coś w tym stylu). (Gdy mam podłączony tylko kabel HDMI nie ma tego problemu, ale dźwięku tez nie ma) Czy dzięki temu Audio Adapter Dolby Digital 5.1 Xbox 360 | XBOX 360 | Akcesoria | Sklep R2pol - gry, konsole, ps2, ps3, x360, psp, gba, n64, psx, gry komputerowe, Wrocław wszystko zacznie działać? Może jeszcze inaczej da się rozwiązać moj problem?