1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 ELITE FALCON - Głośna praca

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dziadekbasuwamod, Sierpień 5, 2016.

  1. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Witam. Mam X360 Elite Falcon z 2007. Bardzo mi przeszkadza jego głośna praca. Normalnie pracuje jak kombajn. Nie mam możliwości wybrania się do serwisu konsol, ponieważ nie ma takiego u mnie w mieście. Ten cholerny dźwięk odbiera mi przyjemność z grania. Jedyne co mi pozostaje to napisanie tego tutaj. Więc czy ktoś wie jak mogę naprawić ten problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2762
    Polubienia:
    807
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kup slima... grzeje się więc wiatraki chodzą na dużych obrotach, samemu możesz wymienić pastę na gpu i cpu na porządną MX4 itp z dużą wydajnością odprowadzania ciepła, oraz przeczyścić wyloty i wloty powietrza.
     
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4587
    Polubienia:
    2535
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Lato jest to się przegrzewa norma, wymień pastę pod CPU i GPU, wyczyść z kurzy radiator i daj kropelkę smaru maszynowego na ośki w wentylatorach, trochę będzie ciszej pracował.
     
  5. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Na slima brak funduszy... A co do tej pasty to ja nie wiem jak to zrobić.
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4587
    Polubienia:
    2535
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To żadna filozofia, na YT masz setki wideo poradników.
     
  7. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    A mógłbyś mi podać link? Bo ja nie mogę właśnie znaleźć.
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4587
    Polubienia:
    2535
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4587
    Polubienia:
    2535
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Obrazkowo mówiąc czym tańsza tym gorzej przewodzi ciepło czyli gorzej.
    Swoją drogą teraz to te pasty są tanie co to jest 25zł za MX-4, kilka lat temu to się po 60zł płaciło za gorsze pasty.
    Ja swojego Jaspera posmarowałem pastą Silentium
     
  11. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    A ile ten Silentum kosztuje?
     
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4587
    Polubienia:
    2535
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    35zł kosztowała tylko nie pamiętam oznaczenia.
     
  13. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Jezus! Przed chwilą mój X360 dostał RROD! Co teraz zrobić!?
     
  14. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    339
    Polubienia:
    1183
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Припять
    Przede wszystkim nie panikuj. Odłącz konsole i wyczyść ją to tak na dobry początek, nowa pasta i złóż wszystko i uruchom.

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
  15. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    898
    Polubienia:
    516
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    [*].........







    A tak poważnie konsola stoi w przewiewnym miejscu?
    Pasty i heja
     
  16. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Nie, nie. Już dobrze. Wystarczyło, że dysk twardy odłączyłem i ponownie podłączyłem.
     
  17. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4587
    Polubienia:
    2535
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Czasami źle podłączony kabel może spowodować RROD z tym że nie każdy RROD to od razu kaplica, to informacja że coś jest nie tak jak kontrolka silnika w samochodzie.
     
  18. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Wiecie, chyba pojadę do jakiegoś serwisu i niech oni mi tam to wszystko zrobią. Tzn. wymienią paste itp.
     
  19. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    339
    Polubienia:
    1183
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Припять
    Jeżeli nie czujes się na siłach lub boisz się ze cos uszkodzisz to tak zrób nic na siłę....koszt około 50 zł zależy od miasta i serwisu.

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
  20. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Ale teraz serio. Jak bardzo pomoże mi wymiana pasty? Mówię od razu, że nie będę ryzykował tylko dla tych, np. 20%. Chodzi mi o znaczącą zmianę, tzn. 50% lub więcej głośności klocka mniej. Ja już niestety tak mam, że boję się trochę coś rozkręcić itp.
     
  21. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4587
    Polubienia:
    2535
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Moja magiczna czaska słonia afrykanskiego pokazuje 23,7%
    Ty tak serio ? Skąd my mamy niby to wiedzieć.
     
    Kendzi76 lubi to.

Wczytywanie...

Poleć forum