Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

gudig9

Użytkownik
Użytkownik
Stworzyłem ten temat na podobieństwo innego forum - nie będę ukrywał. A to tylko dlatego, że chciałbym poznać wasze zdanie. A to dlatego, że zastanawiam się nad kupnem.

Odradzono mi kupowanie Elite, ze względu na to, że Premium i jego dysk wystarcza.
Ale boje się, że kupie jakiegoś starego x'a ze starą płytą główną.
Dlatego zastanawiam się też czym różni się Premium od Premium v2 który jest droższy o 400 złoty, a nawet na sklepie psxextreme jest trochę droższy od Elite. A więc lepszy ?

Jeżeli podobny temat już jest, bardzo przepraszam, ale nie mogłem w opcji szukaj znaleźć informacji na temat Premium v2.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

Core - przewodowy pad, karta pamięci
Premium - bezprzewodowy pad, dysk 20gb, 90nm CPU (większy pobór mocy i większa temp.)
--
Elite - bezprzewodowy pad, dysk 120gb, HDMI, 65nm CPU (mniejszy pobór mocy i mniejsza temp.)
Arcade - bezprzewodowy pad, karta pamięci, HDMI, 65nm CPU (mniejszy pobór mocy i mniejsza temp.)
Premium pro (v2) - bezprzewodowy pad, dysk 20gb, HDMI, 65nm CPU (mniejszy pobór mocy i mniejsza temp.)

Elite to strata pieniędzy, chyba że lubisz czarny kolor bo dysk 20gb i tak ci wystarczy

gudig9

Użytkownik
Użytkownik

Bardzo dziękuję bo teraz już wiem co jest co i dlaczego ;)
No tak... a więc czemu w niektórych sklepach jest do kupienia Premium i Premium v2 czyli Pro? I dlaczego Premium Pro jest równe cenie Elite bynajmniej w sklepie psxextreme?

karol191

Użytkownik
Użytkownik

gudig9 napisał:
Bardzo dziękuję bo teraz już wiem co jest co i dlaczego ;)
No tak... a więc czemu w niektórych sklepach jest do kupienia Premium i Premium v2 czyli Pro? I dlaczego Premium Pro jest równe cenie Elite bynajmniej w sklepie psxextreme?
??? Ngdy czegos takiego nie slyszalem premium nowsza wersja za 1050 mozna kupic.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Premium pro powinien kosztować ~1200 zł jeśli elite jest w tej samej cenie to bierz.
Stare konsole czyli premium i core miały wady fabryczne czyli się przegrzewały. Nowe konsole czyli premium pro, elite i arcade mają lepsze chłodzenie, 65nm procesory i HDMI, pobierają mniej prądu więc temp. w konsoli jest mniejsza.

Sprzedają też stare konsole dlatego, że jeszcze ich nie sprzedali zanim wyszły nowe. Za niedługo sprzedawać będą tylko nowe konsole bo starych już nie będzie się opłacać.

Poza tym działają identycznie jeśli chodzi o wydajność.

wisba

Użytkownik
Użytkownik

jakzobaczyc jaka mam wersje kosoli???

gudig9

Użytkownik
Użytkownik

Dziękuję, teraz już wiem, na co powinienem zwracać uwagę ;) Dziękuje za pomoc ;)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

zobacz czy masz hdmi i czy masz 175W zasilacz. Jeśli nie to jest to stara wersja.

wisba

Użytkownik
Użytkownik

mam hdmi ale zaslacz 203 W

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

no to prawdopodobnie masz zwykłego premium z 90nm ale z wejściem hdmi. Falcony(65nm) mają zasilacze 175W

gudig9

Użytkownik
Użytkownik

Mam kolejne pytanie... zatem, żeby wszystko wyszło najtaniej, to najbardziej opłaca się kupić ARCADE a do tego dysk? Bo z tego co rozumiem to brak dysku to jedyna różnica bo płyta główna i całą reszta jest the same ;3 Bo ARCADE w ROBSON.PL kosztuje 777 złotych a nowy dysk 20 GB 349 do tego nowy czarny panel max 50 złotych... Licząc za samą konsolę z dyskiem wynosi to 1126 z przesyłką za free. Natomiast za 1200 złotych mam z dyskiem PREMIUM pro ... na allegro można kupić dysk za połowę ceny, z gwarancją rozruchową 1 miesiąc... Chcę tylko potwierdzenia przez was tego co napisałem ;) Chce wiedzieć czy podzielacie moje zdanie.

karol191

Użytkownik
Użytkownik

Ja tak niestety nie pomyslalem otym przed kupnem premiuma :p

Ps. ROBSON Zadzi (jestem stalym klientem od 3 lat).

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

gudig9 napisał:
Mam kolejne pytanie... zatem, żeby wszystko wyszło najtaniej, to najbardziej opłaca się kupić ARCADE a do tego dysk? Bo z tego co rozumiem to brak dysku to jedyna różnica bo płyta główna i całą reszta jest the same ;3 Bo ARCADE w ROBSON.PL kosztuje 777 złotych a nowy dysk 20 GB 349 do tego nowy czarny panel max 50 złotych... Licząc za samą konsolę z dyskiem wynosi to 1126 z przesyłką za free. Natomiast za 1200 złotych mam z dyskiem PREMIUM pro ... na allegro można kupić dysk za połowę ceny, z gwarancją rozruchową 1 miesiąc... Chcę tylko potwierdzenia przez was tego co napisałem ;) Chce wiedzieć czy podzielacie moje zdanie.

Myslenie dobre bo sam tak zrobilem. Roznica jest tylko w tym ze Premium ma dodatkowo kabel ETH , Component i Head Set ,a Arcade ma memorke 256mb wiec jakby to posprzedawac to wyjdzie prawie tak samo

Wiec imo lepsza konfiguracja to Arcade + dokupiony dysk

gudig9

Użytkownik
Użytkownik

Dziekuję ;) A, że sie tak spytam, łatwo kartę sprzedać? No bo to jest tak jak jest wysyp na allegro gier FORZA itd i nie zawsze łatwo sprzedać bo można kupić X'a odrazu z tymi grami ;p Po za tym nie wiem co to jest za kabel ETH, component to do HD - co nie jest mi zbytnio potrzebny a przyda sie jak będę szedł do kogoś ze znajomych kto ma owy HD TV, tak czy siak kosztuje 40 zloty na allegro... ale i są droższe w sklepie Robson.pl ale dokladnie nie wiem o który chodzi ... A Head Set to w Robsonie można kupić za 26 złotych... ale i za 99 ten od Microsofta, który z tego co piszą, można bezpośrednio do joya podłączyć ;3

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

ETH - jest by podlaczyc X'a do Routera/Modemu DSL

gudig9

Użytkownik
Użytkownik

A powiedzcie mi... czy to możliwe, żeby xbox premium HDMI kosztował 999 w sklepie robson.pl ? o.o czy to jakaś pomyłka? Napisałem do nich ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi, nie wiem może u mnie coś sie siepło ? ;3

Update... tak... to możliwe ^.^ zadzwoniłem i potwierdzili ;3

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Tak jest to mozlliwe ,ale to raczej nie ten temat

p4pluto

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Prawie niczym się nie różnią opcjami itp

endriu1145

Użytkownik
Użytkownik
A ja ci doradzę sklep
Tam możesz kupić konsole jasper premium + 1.6 do tego 6 miesięcy gwarancji od nich za 1019 zł + przesyłka (Najdroższa 35 zł za pobraniem, jeżeli wpłata na konto to 25zł).

Jutro do mnie dojdzie konsola :D Dużo osób zachwala ten serwis :)

xboxik

Banned
Użytkownik
ETH - jest by podlaczyc X'a do Routera/Modemu DSL
Tez mu tlumaczysz...TO jest zwykly kabelek sieciowy (taki jak masz podlaczyony internet z modemem np)
http://www.wimacom.com/tienda/images/cable ethernet.jpg

Co do sklepu to kup raczej w mobisof'cie jesli zalezy ci na sflashowaniu napedu (odczytuje kopie zapasowe gier ;)), jak nie to w Robson'ie.

Do góry Bottom