1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - Restart konsoli, problem z dźwiękiem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lukasz1755, Wrzesień 15, 2012.

  1. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    Witam

    Jestem użytkownikiem xboxa 360 slim 250gb od roku. Przez dłuższy czas dźwięk miałem przez głośniki w TV (Kabel HDMI). Obok Xboxa mam też komputer podłączony do tego samego TV kablem HDMI a dzwięk przez głośniki 2.1. Chciałem podłączyć Xboxa 360 do tych głośników i udało mi sie to ale jest jeden problem. Użyłem do tego kabla który jest w zestawie z xboxem. Jako że pokrywa nie pozwala używać naraz tego kabla i hdmi zdjąłem ją i wszystko fajnie gra, dzwięk jest czysty. Problem polega na tym że gdy mam odpalonego Xboxa to też PC bo dzwięk idzie kablem do pc a z pc do głośników a ponieważ często podczas gry przełączam się na pc zmieniając hdmi1 na 2 pilotem żeby np sprawdzić kto napisał na gg i przełączam się z powrotem na xboxa on się resetuje :/ Czy istnieje inna możliwość podłączenia Xbox 360 pod głośniki bez resetowania podczas przełączania na PC ?


    Myślałem o takim kablu : ORYGINALNY KABEL AUDIO ADAPTER XBOX 360 MICROSOFT (2612961997) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jest on tylko audio ale nie mam pewności czy problem się nie będzie powtarzał.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12753
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie będzie, bo to sam audio

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    Czyli wystarczy kupić ten adapter i konsola nie powinna się resetować po przełączeniu ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12753
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Poczekaj jeszcze na odpowiedź, bo uzywalem kiedyś sam i nie moge sobie przypomnieć.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. Łukasz Kapelan

    Łukasz Kapelan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gliwice
    Pewnie, że jest :)
    Jeśli masz HDMI podpiętym pod TV to jeśli masz HDMI to pewnie też gdzieś tam masz wejście na Słuchawki - można najzwyczajniej tam podłączyć głośniki.
    A 2 sposób to podpinasz Xboxa kablem HDTV - jeśli masz, zrobi jakąś tam różnice ale wtedy jak podepniesz to z tych wszystkich kabli nie podłączasz tylko Białego i Czerwonego ( żółtego oczywiście też nie, jeśli podłączasz HDTV) i kupujesz przejściówkę:
    P02 PRZEJŚCIÓWKA ADAPTER JACK3,5 PS3 XBOX GŁOŚNIKI (2612045924) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    (jak cię stać to może jakiejś lepszej jakości ale ta też będzie dobra) i śmiga.

    Jeśli kupiłbyś tamten Twój proponowany kabel, to też by dało radę, ale musiał byś HDMI mieć podpiętego i do tego potem kubić takie przejście jak podałem wyżej ale jeszcze kable dodatkowe więc tamto chyba łatwiejsze :)

    Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj // Laki88
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12753
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tu chodzi o restart konsoli po zmianie zrodla, a nie o przejsciowki chinch. Nijt raczej nie chce uzywac analogow jak sa cyfrowe

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    Wcześniej miałem podłączony dzwięk przez wejście słuchawkowe w TV ale jakość była koszmarna. Więc jak jest z tym kablem który podałem w 1 poście ?
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4674
    Polubienia:
    283
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak mam głośniki podłączone tym adapterem i Xbox 360 się nie restartuje podczas przełączania na inne HDMI.
     
  10. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    @Up
    W sensie jak przełączysz TV na inne źródło np Cyfre + i z powrotem na Xboxa to nie resetuje Ci się ?
     
  11. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    Problem rozwiązany. Zakupiłem kabel i konsola się nie resetuje. Temat do zamknięcia.
     

Wczytywanie...

Poleć forum