XBOX 360 Slim - prędkość LAN i Wifi

crawford

Świeżak
Świeżak
Czy dostępne są szczegółowe parametry elemntów sieciowych konsoli XBOX 360 Slim.
Interesuje mnie rodzaj karty LAN czy jest Giga (10/100/1000), oraz WiFi n z jaką max prędkością pracuje 100/150 czy 300Mbps.
Obecnie mam połączoną konsolę bezprzewodowo z routerem TL-WR1043ND obsługującym teoretycznie 300Mbps i gigowy przełącznik. Zastanawiam się nad połączeniem Xboxa kablem będzie 1Gbps jeżeli posiada kartę gigową. Dodam, że do routera mam podłączone kompy z LAN 1Gbps i Media Center. Odtwarzam na XBOX fimy w HD z kompa. Idzie płynnie lecz przy połączniu 1G może być większy komfort (jeżeli Xbox ma 1G LAN). Jeżeli ma LAN tylko 10/100 to bez sensu jest podpinać kablem gdyż WiFi n ma min 100Mbps

kufer111

Banned
Użytkownik
wifi niby teoretycznie 300Mbps = 37,5MB/s.mam 7-emke i filmy poprzez router czy połączenie ad-hoc filmy hd śmigają bez problemu

crawford

Świeżak
Świeżak
Też mam kompa z mediami z Win7 i filmy w HD śmigają po WiFi bez problemu (do routera po kablu Komp 1Giga a Xbox po WiFi w standardzie n).
Jest chwila początkowa na zbuforowanie, ale krótka. Pytanie czy LAN w Xbox-ie jest również 1 giga.
Będzie znacząca różnica w prędkości buforowania (początek wczytywania pliku, biblioteki czy przewijania).
Podłączył bym i przetestował, ale muszę prowadzić kable i wiercić dziury. Jeżeli LAN jest tylko 100Mbps to szkoda roboty :)
Niestety w specyfikacji konsoli nie podano tych parametrów a w necie nic nie znalazłem

horacy4

Użytkownik
Użytkownik
Nie wiem jak to jest ale jak ja przerzucałem gry z PC na PS3 za pomocą WIFI to szło mi max 2 MB/s

danieltda

Użytkownik
Użytkownik
czesto windows zamula, ja mam podobny problem kopiujac z 7 do xp przez wifi .... tez nie potrafie tego opanowac

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Nie wiem jak to jest ale jak ja przerzucałem gry z PC na PS3 za pomocą WIFI to szło mi max 2 MB/s
Bo masz wifi G ?

Do góry Bottom