1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Classic - od czego zacząć?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Killer1997CCH, Grudzień 31, 2016.

  1. Killer1997CCH

    Killer1997CCH Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, ostatnio wpadł w ręce za cały 1 złoty xbox classic.
    Konsola po "oszukaniu" obecności kabla AV wystartowała.
    Po włączeniu nastąpiło wyświetlenie błędu 11.
    Podmieniłem napęd z philipsa na LG i konsola ruszyła.
    Jako iż nie mam pada <jeszcze> przechodzi ona do ustawień czasu itd.
    Chciałbym na obecną chwilę dowiedzieć się czy
    1.jest możliwość grania na przegrywanych płytach bądź wgrywanie ich bezpośrednio na dysk twardy.
    Wiem że jest metoda instalacji XBMC, ale teraz kilka kwestii
    1.Czy oprócz xboxa, komputera stacjonarnego, pendrive będzie coś jeszcze potrzebne?
    2.Znajdę poradnik po polsku jak tego dokonać ?
    Oraz generalnie w temacie XBMC jestem zielony, chciałbym taki dash aby był zbliżony do oryginalnego, miło by było gdyby istniała możliwość podłączenia sieci, oraz odpalania gier z dysku <pod warunkiem iż wymienię go na większy, mam obecnie ATA Segate 250 gb to powinien się chyba nadać?>
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. booogus

    booogus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć

    Tematów n/t softmoda i wymiany dysku jest pełno na tym forum. Tobie się szukać nie chciało to mnie tym bardziej ;)
    Rzucę Ci tylko hasła:
    1. Do softmoda potrzebne - xbox koniecznie z oryginalnym dyskiem, stacjonarka ze złączem IDE, czysta płytka, obraz linuxa z XBHDM, trójnik molex
    2. Do wymiany dysku - xbox z oryginalnym dyskiem, nowy dysk, komputer z nagrywarką, obraz z linuksem i chimp'em.

    Są oczywiście alternatywy do zrobienia softmoda i wymiany dysku (splinter cell, druga konsola, chip, eeprom reader)
    Jeżeli nie ogarniesz tematu mogę Ci to wykonać za drobną opłatą. Zrobiłem już softmoda każdą z możliwych metod tak na marginesie :)

    Pozdrawiam
     
  4. Killer1997CCH

    Killer1997CCH Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zdobyłem drugiego Classica tym razem z napędem Samsunga, jeśli przełożę z aktualnie uszkodzonego Philipsa tego Samsunga to będzie czytać orgynalne gry ?
    Pada też mam, wszystko już działa.
     
  5. booogus

    booogus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Jeżeli tylko o podmiane napędu dvd to będzie działać na innej konsoli.
    Pozdrawiam
     
  6. Killer1997CCH

    Killer1997CCH Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam drugiego xboxa Classica. Mój był z 2001 i miał napęd philipsa, a ten z 2003 ma napęd samsunga, więc o to kaman.
    Tak wgl. ten drugi podobno jest po modzie, lecz kumpel coś z nim kombinował, działał i nagle...
    Xbox uruchamia się, zamiast loga Microsoft XECUTER2 i wpada w bootlopa, to chyba przeróbka czysto software'owa co ?
    Ma dysk matroxa 120 gb. Po podłączeniu orgynalnego dysku z mojego X uruchamia się i wyrzuca menu bodajze po hiszpańsku sygnalizując błąd 06.
    Da radę coś z nim zrobić ?
    Co ciekawe podczas uruchamiania połowa kręgu świeci się na zielono a druga na czerwono, i tak na zmianę.
    Ma też kabel RGB który nie chce współpracować z moją...
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    13058
    Polubienia:
    1246
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zasilacza nie chcesz jednego oddać w mojej brakuje [​IMG]

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  8. Killer1997CCH

    Killer1997CCH Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Raczej nie gdyż chciałbym postawić obie konsolę na nogi.

    Tak wygląda drugi xbox podczas uruchamiania.
    Nie dość iż logo jest czarno-białe to motyw dźwiękowy jest spowolniony i konsola wpada w bootloop.
    Konsola jest chyba tylko softwarowo zmodyfikowana gdyż na płycie głównej nie ma żadnych dolutowanych układów/płytek.

    tak to wygląda poczas jej uruchamiania. Da radę coś z nią jeszcze zrobić ?
     

Wczytywanie...

Poleć forum