Xbox game pass

Brzoskwin

Świeżak
Świeżak
Witam. Mam xboxa one od kilku lat i postanowiłem kupić xbox game pass. I tu pojawia się pytanie czy po pobraniu gry z zakładki "game pass" będzie ona dalej dostępna po wygaśnięciu subskrypcji? Czy też aby grać w pobrane tytuły będę musiał przedłużyć subskrypcję?

Z góry dziękuję za rozwianie wątpliwości.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Chyba na coś ta subskrypcja jest nie? Myślisz że raz zapłacisz i ponad 100 gier dostaniesz na zawsze?
Pomyśl trochę jaki to miałby sens?
Pewnie że musi być wykupiona...

jejek

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Szczególnie jak jest promocja za 1zł... poszli by z torbami:)

rezjjel

Świeżak
Świeżak
Szczególnie jak jest promocja za 1zł... poszli by z torbami:)
To i ja mam pytanko. Można teraz za 1zł wziąć subskrypcję na miesiąc a mam do wykorzystania kupon na 3 miesiące. Kuponu jeszcze nie aktywowałem i nie wiem w sumie co zrobić. Nie będzie się gryzła promocja miesiąc za 1zł z kuponem na 3 miesiące?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
To i ja mam pytanko. Można teraz za 1zł wziąć subskrypcję na miesiąc a mam do wykorzystania kupon na 3 miesiące. Kuponu jeszcze nie aktywowałem i nie wiem w sumie co zrobić. Nie będzie się gryzła promocja miesiąc za 1zł z kuponem na 3 miesiące?
Użyj zdrapki dopiero jak się skończy ten miesiąc za 1zł. Nie przepadnie Ci to. Za złotówkę jest dla tych co obecnie nie mają subskrypcji aktywnej na koncie, więc nie możesz wrzucić tego za 3msc, bo od razu Ci zniknie promocja za złotek.

Marjo

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Czyli w przypadku kodu na 12 miesięcy też lepiej poczekać do końca tego jednego miesiąca?
Czy postępy w grach z passa nie przepadną?

rezjjel

Świeżak
Świeżak
Użyj zdrapki dopiero jak się skończy ten miesiąc za 1zł. Nie przepadnie Ci to. Za złotówkę jest dla tych co obecnie nie mają subskrypcji aktywnej na koncie, więc nie możesz wrzucić tego za 3msc, bo od razu Ci zniknie promocja za złotek.
Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Jestem może troszkę upierdliwy ale mam kolejne pytanie. Mam teraz dwie opcję. 1 miesiąc za 1zł albo 6 miesięcy za 87zł. Jeśli wezmę teraz miesiąc za 1zl to zapewne druga promocja przepadnie? Często zdarzają się promocję na subskrypcję? Nie chciałbym później żałować, że nie skorzystałem z lepszej promocji ;p

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jestem może troszkę upierdliwy ale mam kolejne pytanie. Mam teraz dwie opcję. 1 miesiąc za 1zł albo 6 miesięcy za 87zł. Jeśli wezmę teraz miesiąc za 1zl to zapewne druga promocja przepadnie? Często zdarzają się promocję na subskrypcję? Nie chciałbym później żałować, że nie skorzystałem z lepszej promocji ;p
Z tego co wiem to ta za 87zł nie znika, a nawet niektórzy po 2x to kupowali, ale ręki sobie uciąć nie dam. Może ktoś inny Ci potwierdzi, ja jestem tego pewna tak 50/50 ;p

KalMaR75

Użytkownik
Użytkownik
Aktywuj za złotek, potem kod.

rezjjel

Świeżak
Świeżak
Aktywuj za złotek, potem kod.
Dzięki.

goran

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak

Masz aktywną promocję za 87pln/6 miesięcy? Cholerka, nie wiem dlaczego mi jej nie pokazuje. Mam tylko tą za 1zł

KalMaR75

Użytkownik
Użytkownik
Z tego co wiem to ta za 87zł nie znika, a nawet niektórzy po 2x to kupowali, ale ręki sobie uciąć nie dam. Może ktoś inny Ci potwierdzi, ja jestem tego pewna tak 50/50 ;p
Nie wiem jak teraz lecą ceny na allegro, ale w listopadzie kupiłem na rok za ok. 180 zeta gratis 8 monet więc te 87 na pół roku to nie jest okazja dla mnie.

rezjjel

Świeżak
Świeżak
Masz aktywną promocję za 87pln/6 miesięcy? Cholerka, nie wiem dlaczego mi jej nie pokazuje. Mam tylko tą za 1zł
Już nie mam tej opcji. Tylko miesiąc za 1zł.

"Nie wiem jak teraz lecą ceny na allegro, ale w listopadzie kupiłem na rok za ok. 180 zeta gratis 8 monet więc te 87 na pół roku to nie jest okazja dla mnie. "
Teraz przejrzałem allegro tak na szybko. Pół roku 140zł a 12 miesięcy kosztowało 260zł. Zapewne zależy jak się trafi i trzeba obserwować ale za 87zł się opłacało.

KalMaR75

Użytkownik
Użytkownik
Już nie mam tej opcji. Tylko miesiąc za 1zł.

"Nie wiem jak teraz lecą ceny na allegro, ale w listopadzie kupiłem na rok za ok. 180 zeta gratis 8 monet więc te 87 na pół roku to nie jest okazja dla mnie. "
Teraz przejrzałem allegro tak na szybko. Pół roku 140zł a 12 miesięcy kosztowało 260zł. Zapewne zależy jak się trafi i trzeba obserwować ale za 87zł się opłacało.
Tak na szybko allegro to najtaniej 177,99 na rok i pełno ofert poniżej 190 zeta.

texwit

Świeżak
Świeżak
Ja mam teraz 3 opcje, na konsoli wersja próbną na 14 dni i miesiąc z 1zł oraz kod na miesiąc gratis, który dostałem przy zakupie konsoli.
Domyślam się, że z konsoli mogę skorzystać tylko z 1 opcji i jak wybiorę miesiąc za 1 zł, to 14 dni próbnego zniknie i odwrotnie?
Czy kod otrzymany przy zakupie wbić dopiero po wygaśnięciu tego miesiąca za 1 zł, czy mogę wbić to i to równocześnie i będą 2 miesiące?

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Najlepiej kup najpierw z konsoli za 1zl. Jak wszystko zrobisz anuluj subskrypcjie a później wbij sobie kod że zdrapki z konsoli.

texwit

Świeżak
Świeżak
Najlepiej kup najpierw z konsoli za 1zl. Jak wszystko zrobisz anuluj subskrypcjie a później wbij sobie kod że zdrapki z konsoli.
A z subskrypcją jest tak, że jak nie anuluję, to po miesiącu pociągnie mi opłatę za nowy okres z karty?

Marjo

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
A z subskrypcją jest tak, że jak nie anuluję, to po miesiącu pociągnie mi opłatę za nowy okres z karty?
Wydaje mi się że tak.
Ja kupiłem za 1 zł i dałem płatność przez Play (telefon).
A jeszcze takie pytanie czy jak anuluję teraz subskrypcję (żeby nie skasowało mi opłaty 40 pln) to wyłączy mi się pass od razu czy dobiegnie do końca okresu za 1 zł i wtedy się wyłączy?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Wydaje mi się że tak.
Ja kupiłem za 1 zł i dałem płatność przez Play (telefon).
A jeszcze takie pytanie czy jak anuluję teraz subskrypcję (żeby nie skasowało mi opłaty 40 pln) to wyłączy mi się pass od razu czy dobiegnie do końca okresu za 1 zł i wtedy się wyłączy?
Musisz kliknąć że chcesz wyłączyć rozliczenia cykliczne. Nie wyłączyć xgp tylko ta opcja z rozliczaniem cyklicznym. Usługa będzie działała do końca, a po tym miesiącu się wyłączy. Jak tego nie wyłączysz to za miesiąc Ci pobierze 40 zł i tak co miesiąc póki nie wyłączysz.

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Jak dobrze wszystko zrobisz to będziesz mieć 3 miesiące bo jeden będzie za free za subskrypcje właśnie. Najważniejsze to się nie wystarczyć i zostawić te opcje włączona podczas kupowania. Zrobić opłatę, zgarnąć jeden miesiąc darmowy a później na stronie twojego konta w ms store wyłączyć rozliczenia cykliczne. Może to być spokojnie nawet 1min pl płatności. Później wbijasz kod ze zdrapki i po kłopocie. 3 miesiące za 1zl w twoim przypadku :)

Do góry Bottom