Xbox live gold. Problem

1987Rafaellowarszawa

Świeżak
Świeżak
Witam wszystkich.
Mam konsolę xbox one i mam od kilku dni problem z usługą live gold
Od początku..
15 lipca kupilem live gold na 3m-ce.. Na allegro, ale noe nie konto tylko kod. Po wpisaniu na kpnspli kofu wszystko było ok. Pokazał mi się komunikat o ważności live golda do 15.10.2018 i wszysko działało. W niedzielę (2.9) gdy próbowałem zagrać w Fornite to załadowaniu ekranu glownego gry pokazal sie komunikat iz nie mam uslugi live gold o zachęcają żebym kupil nową.
Sprawdziłem na koncie. Pokazuje alert ze jest ograniczenie na zakup uslug. Sprawdzalem juz na konsoli polaczenie z siecią." Jest ok tylko jest problem lz live golem.z ich strony". Testowałem też "Nat". Mam "włączony".

Co jeszcze mogę zrobić???
Czy w microsoft jest jakas infolina na ktorej mozna uzyskać pomoc??

Z gory dziękuję za odpowiedzi

Ps. Informacja do moderatorów,adminów. Jeżeli temat jest w zlym miejscu to proszę go przenieść ba właściwe.

Pozdrawiam
Rafał

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Poleć standardem, usuń konto z konsoli po czym dodaj je ponownie. Czasami dopiero po tym zabiegu zaskakuje, że jest gold na koncie.

1987Rafaellowarszawa

Świeżak
Świeżak
Poleć standardem, usuń konto z konsoli po czym dodaj je ponownie. Czasami dopiero po tym zabiegu zaskakuje, że jest gold na koncie.
Witam ponowniem mam takie pytanie: czy jak z konsoli skasuję konto i ponownie je założę to bede mial dostęp do gier Ipobranych z. Live golda? Syn pobrał nfs payback (byl w promocji dla użytkowników za 90zl wersja de lux. I czy po tam skasowaniu ta gra bedzie działać? I jak sprawa wyglada z zapisanymi stanami gry ( np w nfs czu forza).czy te save beda skasowane czy one sa zapisane na koncie????

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Save są na dysku i w chmurze MS, ale obecnie strach cokolwiek robić, bo mają problemy na stronie xbox.com/status. Wstrzymaj się. Chodzi ogólnie o usunięcie konta z konsoli i zalogowanie się na te same konto, a nie tworzenie nowego. Wtedy wszystko będziesz miał gry, golda itd.

1987Rafaellowarszawa

Świeżak
Świeżak
Save są na dysku i w chmurze MS, ale obecnie strach cokolwiek robić, bo mają problemy na stronie xbox.com/status. Wstrzymaj się. Chodzi ogólnie o usunięcie konta z konsoli i zalogowanie się na te same konto, a nie tworzenie nowego. Wtedy wszystko będziesz miał gry, golda itd.
Ok. I chyba tak zrobie...wstrzymam się.bo troche szkoda. Syn przeszedł prawie całą forze.... A tak przy okazji to jest wogole jakas mozliwosc kontaktu z microsfotem (telefoniczne centrum wsparcia)????czy tylko email?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Raflix88

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Też mam od dzisiaj problem z Xbox Live z ich strony, nie mogę w nic grać bo "trwa synchronizacja danych aplikacji xbox one" i potem wywala błąd. Gdzie można się ubiegać o zwrot pieniędzy za nie działającą usługę?

Giker127

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Gdzie można się ubiegać o zwrot pieniędzy za nie działającą usługę?
Najlepiej u źródła czyli MS. Choć wątpię że coś ugrasz.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Ok. I chyba tak zrobie...wstrzymam się.bo troche szkoda. Syn przeszedł prawie całą forze.... A tak przy okazji to jest wogole jakas mozliwosc kontaktu z microsfotem (telefoniczne centrum wsparcia)????czy tylko email?
Jest, infolinia czynna od pn-pt 10-18: 00 800 441 17 96. Ale oni Ci powiedzą to samo co my Ci jesteśmy w stanie powiedzieć. Co do statusu NAT to który masz? Otwarty/Umiarkowany/Zamknięty? Sprawdzisz to na konsoli w zakładce sieć.

1987Rafaellowarszawa

Świeżak
Świeżak
Jest, infolinia czynna od pn-pt 10-18: 00 800 441 17 96. Ale oni Ci powiedzą to samo co my Ci jesteśmy w stanie powiedzieć. Co do statusu NAT to który masz? Otwarty/Umiarkowany/Zamknięty? Sprawdzisz to na konsoli w zakładce sieć.
Nat mam otwarty

Kacpero123

Banned
Użytkownik
Świeżak
w tym tygodniu microsoft ma jakies problemy ogolnie.
Każdemu nie chce sie wczytać zapis i musi grac offline.

rychu8818

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
w tym tygodniu microsoft ma jakies problemy ogolnie.
U mnie normalnie wczytuje zapisy i mogę grać online. Problem miałem chyba przedwczoraj przez około dwie godziny, a więc przytrzymałem przycisk power na 10 sekund konsola się uruchomiła ponownie i wszystko działa.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
U mnie cały czas wszystko działa na X360 i XO.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
U mnie też wszystko śmiga normalnie od 3 dni, gram cały czas online ;)

eloszki

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jak próbuje grę ściągnąć przez www czy to z golda czy game pass to dostaje info ze nie ma odpowiedniego urządzenia przypisanego do konta. Jak to naprawić ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Johny Mielony

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Miałem taki sam komunikat. Może to być efekt ostatnich problemów z Xbox Live ogólnie. Mimo wszystko gry przypisały się do konta, a z poziomu konsoli wszystko działa poprawnie.

eloszki

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Miałem taki sam komunikat. Może to być efekt ostatnich problemów z Xbox Live ogólnie. Mimo wszystko gry przypisały się do konta, a z poziomu konsoli wszystko działa poprawnie.
Ok dziękuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

1987Rafaellowarszawa

Świeżak
Świeżak
Witam ponownie.
Koleżanko "Kuleczka":
Od dzisiaj: W przypadku gdy mam sieć bezprzewodową to NAT mam "Ograniczony"
A gdy podepnę kabel sieciowy to NAT zminia się na Otwarty.
Niestety ale jak narazie poblem XBox Live gold nie jest rozwiązany:
Przy próbie uruchomienia Fornite wczytuje grę z ok 1-1,5min, pojawia się ekran główny (bez menu) i chwilę później przeskakuje do okna, (takiego szarego, jakie to korzyści nie są z Live Golda a następnie żeby kupić Live Golda . Jak klikam "Nie dziękuję, yo est powrót do okna głównego i" wyskakuje komunikat
:
Do gry potrzebny Live Golde...

Więc chyba się skuszę i usunę z konsoli konto a później utworzę je ponownie. Cały czas mam tylko obawę, czy nie wywali mi Live Golda po ponownej instalacji konta....

ps. dobrze rozumiem że ten numer "Kuleczka" co podałaś to jest do USA?

1987Rafaellowarszawa

Świeżak
Świeżak
Okej. Bo teraz sprawdziłem, ten numer to jest całkowicie bezpłatny.... Zmyliły mnie te dwa zera na początku :)

scoobyzg

Świeżak
Świeżak
Witam ponownie.
Koleżanko "Kuleczka":
Przy próbie uruchomienia Fornite wczytuje grę z ok 1-1,5min, pojawia się ekran główny (bez menu) i chwilę później przeskakuje do okna, (takiego szarego, jakie to korzyści nie są z Live Golda a następnie żeby kupić Live Golda . Jak klikam "Nie dziękuję, yo est powrót do okna głównego i" wyskakuje komunikat
:

Więc chyba się skuszę i usunę z konsoli konto a później utworzę je ponownie. Cały czas mam tylko obawę, czy nie wywali mi Live Golda po ponownej instalacji konta....

Miałem ten sam problem w zeszłym tygodniu. Przycisk power na padzie przez 10 sek. powinno pomóc.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Witam ponownie.
Koleżanko "Kuleczka":
:

To jest numer bezpośrednio na infolinię MS. Nie bój się, MS już naprawił wszystko z czym mieli problem. Normalnie w ustawianiach konsoli znajdź zakładkę konta i usuń te swoje, jak je usuniesz to dodaj na nowo konto do konsoli, dane logowania do konta przecież znasz. Nic nie stracisz. Subskrypcja jest przypisana do Twojego konta, a nie konsoli. Sama raz tak usuwałam konto, bo też mi gold nie chciał zaskoczyć ;) Jak to nie pomoże to rób czyszczenie cache konsoli: Włącz ją do głównego menu, później przytrzymaj przycisk power konsoli przez 10sek, aż konsola się wyłączy, odłącz konsolę z prądu na 5min. Podłącz ponownie i sprawdź czy działa. Przez te oba triki nic nie stracisz z konsoli. A support MS będzie Ci kazał dokładnie to samo zrobić. Od nich się tego nauczyłam :D

Do góry Bottom