To mów co robić, chce wysłać konsole ale nie mam UPSa u siebie w mieście, to co mam zrobić, jechać do Wawy? Bo zapewne oni kuriera nie wysyłają
A właśnie, że wysyłają

Na moim zadupiu także nie ma kuriera. Na stronie MS na swoim koncie w sprzętach musisz zarejestrować konsolę po numerze S/N. Jak ją zarejestrujesz to się pojawi w Twoich sprzętach i klikasz na Więcej akcji -> Zaplanuj naprawę i dalej powinieneś sobie poradzić. Po prawidłowym zgłoszeniu powinna Ci przyjść na maila etykieta dla UPS do wydrukowania. Wtedy załatwiasz sobie jakieś twarde pudło na konsolę, wysyłasz ją bez kabli i pada. Nie dawaj oryginalnego pudła z konsoli, bo już Ci go nie odeślą. Później dzwonisz sobie do ups, odbierze Ci albo osoba, albo automat i podajesz dane z etykiety. Na koniec będziesz wiedział kiedy kurier przyjedzie po paczkę itd
Problem tylko tego typu ze nasz przypadek kwalifikuje sie pod "problemy z polaczeniem" a gdy wybierzesz tą przypadłość konsoli to nie mozna prosic o kuriera i wysylaja do live supportu
Dlatego ja bym z tych opcji wybrała problem z aktualizacją i wtedy jest formularz gdzie możesz napisać o co chodzi, nie ma odsyłki do supportu.
Ogólnie ja konsolę zgłaszałam przez chat po ang, bo etykieta od UPS od razu na maila przychodzi, a tak nie zawsze przyjdzie jak się samemu zgłasza. Powiem szczerze, że możliwe, że oni coś namieszali w aktualizacji, bo ja co prawda nie z konsolą, a od dobrych 2 miesięcy mam problem na W10 na laptopie. Czasami laptop automatycznie nie łączy się z siecią i trzeba ręcznie kliknąć, a wiem, że to nie problem z kartą sieciową, bo nie tylko u mnie ten problem występuje

.
@ignorancik jakiego numeru tel używasz na polski support? Poprawny jest ten: 00 800 441 17 96. Jak Ci wyskoczy na komórce, że numer nie istnieje lub coś podobnego to może masz wyłączone w ustawieniach swojego konta, że nie możesz dzwonić na numery 0800. Teraz nie pamiętam czy w Orange czy w Play mi tak wyskoczyło, w którejś sieci nie mogłam się na support dodzwonić, a zadzwoniłam z innej sieci i normalnie połączenie poszło i się człowiek dodzwonił. Support jest czynny pn-pt 10-18.