Xbox live połączenie

keniou

Użytkownik
Użytkownik
Mam problem z połączeniem z xbox live. Konsola połączona kablem z routerem ip stały i publiczny. Nie mogę połączyć się ani z żadną grą online ani z aktualizacją. Proszę o pomoc.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Jak wejdziesz w ustawienia > sieć i zrobisz testy gra wieloosobowa oraz test NAT to jest wszytko w porządku ?

keniou

Użytkownik
Użytkownik
W testach wychodzi ok ale i tak nie mogę się połączyć.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
W testach wychodzi ok ale i tak nie mogę się połączyć.
Spóbuj na telefonie zrobić hotspota i podłącz się konsolą pod niego czy zaskoczy.

keniou

Użytkownik
Użytkownik
Próbowałem tak, przez telefon wszystko działa.

R

redRA

Guest
Ja mam ten sam problem od tygodnia :( Wcześniej (przez 3 lata) było ok.

Godzina 22:45 i wszystko wróciło do normy (zobaczymy jak długo :) ).

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ydenq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Problem pojawił się u mnie i od piątku mogę tylko z hotspotem z telefonu się łączyć.3 lata działało jak złoto a teraz nie mam polaczenia z xbl i z serverami wiec w cyfrowki nawet nie pogra :)

ignorancik

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Mam to samo, wielcy supporci Xboxa twierdzą że mam dać na gwarancje konsole co liczy się z 3 tygodniowym oczekiwaniem. Tragedia, wszystko działało normalnie, podłączyłem konsole do routera nawet nic na routerze nie musiałem ustawiać i co, nagle z dupy nie można nic zrobić. :)

Ydenq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dziś po ponad godzinnej rozmowie z panią z supportu dowiedziałem się,że to moje łącze jest zepsute.3 Lata śmigałem bez problemow i nagle po ostatniej aktualizacji systemu xboxa łącze mi się zepsuło :)

ignorancik

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Nie masz zepsutego łącza tylko pewnie jedna z ich aktualizacji cos zepsula w oprogramowaniu. Wszyscy xboxowi supporterzy (oczywiscie nie z Polski, bo sie dodzwonic nie mozna) chca bym wyslal na gwarancje konsole no smieszne

Ydenq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Odbyłem 3 rozmowy z zagranicznym wsparciem i kazali wysłać na gwarancje. Polski support twierdzi,że mam zepsute łącze i ze dostawca ma mi naprawić i nie ma sensu wysyłac na gwarancje.Czekam aż wejdzie jakaś aktualizacja bo już nie moge. Chyba pobiore aktualizacje z insidera bo nie widze innej opcji.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Ja bym zrobiła na waszym miejscu ustawienia fabryczne z czyszczeniem wszystkiego. Gry zawsze idzie pobrać, a może akurat to coś da. Ewentualnie wgrać aktualizacje z pendrive'a na nowo. Na konsole @ignorancik czeka się 1,5 tygodnia, a nie żadne 3 jak piszesz. W życiu chyba nic do nich nie wysyłałeś, że piszesz takie bzdury. Konsole wysyła się z domu darmowym kurierem UPS po uprzednim zgłoszeniu konsoli na serwis na stronie MS, a nie ze sklepu.

Ydenq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Spróbuje później z aktualizacją z pendrive.Teraz wpisałem sie do preview i pobieram aktualizacje preview i licze na cud.

ignorancik

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ta ja robiłem i nic to nie dało :) Update który się ściąga ze strony już dawno jest na konsolach bo jest z 18.05 :)

Edit: We can also do a Same unit repair. We will provide you a shipping label to use to send your Xbox One to our service center. Once non-functioning unit is received, it will be inspected and a repair will be attempted. If a repair is not possible, it will be replaced with a similar device and then we'll ship it back to you. The estimated turnaround time is 14-21 days. - to mi napisał gościu z supportu czyli czas oczekiwania na powrót konsoli jest od 2 do 3 tygodni :) więc co babo gadasz że 1,5 tygodnia :)

Ostatnia edycja:

Ydenq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Bo z reguły wyrabiają się w półtorej do 2 tygodni z wszystkim i masz konsole spowrotem.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Ta ja robiłem i nic to nie dało :) Update który się ściąga ze strony już dawno jest na konsolach bo jest z 18.05 :)

Edit: We can also do a Same unit repair. We will provide you a shipping label to use to send your Xbox One to our service center. Once non-functioning unit is received, it will be inspected and a repair will be attempted. If a repair is not possible, it will be replaced with a similar device and then we'll ship it back to you. The estimated turnaround time is 14-21 days. - to mi napisał gościu z supportu czyli czas oczekiwania na powrót konsoli jest od 2 do 3 tygodni :) więc co babo gadasz że 1,5 tygodnia :)
Bo wysyłałam konsolę i dokładnie za 1,5 tygodnia była z powrotem w domu. Konsola więcej jest w trasie niż na serwisie. Tak na prawdę konsola na serwisie MS jest aż 1 dzień roboczy. Czasami chłopie warto posłuchać innych. Na forum kilka osób też wysyłało i miało tak samo szybko konsolę w domu.

ignorancik

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
To mów co robić, chce wysłać konsole ale nie mam UPSa u siebie w mieście, to co mam zrobić, jechać do Wawy? Bo zapewne oni kuriera nie wysyłają :)

Ydenq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Na stronie microsoftu po dodaniu konsoli do konta masz opcje o wysyłke na gwarancje,kurier podjezdza i dajesz mu przesylke z naklejonym kodem od nich. Problem tylko tego typu ze nasz przypadek kwalifikuje sie pod "problemy z polaczeniem" a gdy wybierzesz tą przypadłość konsoli to nie mozna prosic o kuriera i wysylaja do live supportu :D

ignorancik

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Live supportu który odsyła do wysyłki na gwarancje - koło się zamyka, będę musiał pewnie ich solidnie opierdolić jutro przez telefon bo to jest skandal, ja nie mogę się zalogować do konta, a jak jestem zalogowany, to jak klikam na Store to zero reakcji dosłownie, nawet pieprzonego erroru nie ma, nic... support tragiczny tak jak w EA.

PS. Nie mam drukarki żeby wydrukować tą nalepke i nie mam jak wydrukować.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
To mów co robić, chce wysłać konsole ale nie mam UPSa u siebie w mieście, to co mam zrobić, jechać do Wawy? Bo zapewne oni kuriera nie wysyłają :)
A właśnie, że wysyłają :p Na moim zadupiu także nie ma kuriera. Na stronie MS na swoim koncie w sprzętach musisz zarejestrować konsolę po numerze S/N. Jak ją zarejestrujesz to się pojawi w Twoich sprzętach i klikasz na Więcej akcji -> Zaplanuj naprawę i dalej powinieneś sobie poradzić. Po prawidłowym zgłoszeniu powinna Ci przyjść na maila etykieta dla UPS do wydrukowania. Wtedy załatwiasz sobie jakieś twarde pudło na konsolę, wysyłasz ją bez kabli i pada. Nie dawaj oryginalnego pudła z konsoli, bo już Ci go nie odeślą. Później dzwonisz sobie do ups, odbierze Ci albo osoba, albo automat i podajesz dane z etykiety. Na koniec będziesz wiedział kiedy kurier przyjedzie po paczkę itd ;)

Problem tylko tego typu ze nasz przypadek kwalifikuje sie pod "problemy z polaczeniem" a gdy wybierzesz tą przypadłość konsoli to nie mozna prosic o kuriera i wysylaja do live supportu :D
Dlatego ja bym z tych opcji wybrała problem z aktualizacją i wtedy jest formularz gdzie możesz napisać o co chodzi, nie ma odsyłki do supportu.

Ogólnie ja konsolę zgłaszałam przez chat po ang, bo etykieta od UPS od razu na maila przychodzi, a tak nie zawsze przyjdzie jak się samemu zgłasza. Powiem szczerze, że możliwe, że oni coś namieszali w aktualizacji, bo ja co prawda nie z konsolą, a od dobrych 2 miesięcy mam problem na W10 na laptopie. Czasami laptop automatycznie nie łączy się z siecią i trzeba ręcznie kliknąć, a wiem, że to nie problem z kartą sieciową, bo nie tylko u mnie ten problem występuje :meh:.

@ignorancik jakiego numeru tel używasz na polski support? Poprawny jest ten: 00 800 441 17 96. Jak Ci wyskoczy na komórce, że numer nie istnieje lub coś podobnego to może masz wyłączone w ustawieniach swojego konta, że nie możesz dzwonić na numery 0800. Teraz nie pamiętam czy w Orange czy w Play mi tak wyskoczyło, w którejś sieci nie mogłam się na support dodzwonić, a zadzwoniłam z innej sieci i normalnie połączenie poszło i się człowiek dodzwonił. Support jest czynny pn-pt 10-18.

Ostatnia edycja:

Do góry Bottom