Xbox Live w telefonach Nokii

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Zdzich981

Użytkownik
Użytkownik
Zgodnie z zapowiedziami Nokia odkryła dziś karty. Zaraz, zaraz, jakimi zapowiedziami? I skąd na ich telefonach Xbox Live?
O problemach i planach Nokii nie pisaliśmy, bo tak naprawdę nikt nie wiedział czy będzie to miało coś wspólnego z rynkiem gier. Dziś się okazało, że ma - rozwój smartfonów bez gier jest niemożliwy. Ale po kolei.

Jakiś czas temu do internetu wyciekł list szefa Nokii Stephena Elopa do pracowników. Treść nie była zbyt optymistyczna. Jak podaje wczorajsza Gazeta Wyborcza, Stephen Elop porównał firmę do płonącej platformy wiertniczej. Do pożaru przyczyniło się Apple i Chińczycy "którzy zalewają rynek szybciej niż fiński koncern jest w stanie wyszlifować prezentację w PowerPoincie". Szef firmy oprócz użycia poetyckich porównań sam przyznał się do winy i "przespania" światowych trendów.

Dzisiejsza konferencja Nokii miała rozwiać czarne chmury i zarysować przyszłość fińskiego koncernu. Teraz już wiemy, że jednym z filarów ma być bliska współpraca z Microsoftem i ich systemem Windows Phone. Steve Ballmer zapowiedział także implementację w telefonach Nokii Xbox Live.

Nieźle, choć nie powiedziałbym, że Nokia przespała rozwój telefonów. Finowie pierwsi wystartowali z n-gagem i pierwsi sparzyli się na komórkowych grach. Kto mógł pomyśleć, że po tej porażce, Apple uda się połączyć ideę grania z telefonem komórkowym. Zapewne gdy by był xbox live w telefonach to nieźle M$ by trzepał kasę z awatarów na dodatek według mnie jet to nie możliwe bo na xbl są dema i gry do ściągnięcia które, zajmuje 3/4 rynku jedynie jak się domyślamy może to być okrojona wersja xbl z dostępem do multiplayer .Ciekawe jakie będzie miała korzyść nokia ....

http://www.gamezilla.pl/content/xbox-live-na-telefonach-nokii

MrBerdzi

Świeżak
Świeżak
Moim zdaniem połączenie noki i Xbox Live niema żadnego sensu...

Ogór

Użytkownik
Użytkownik
Mi Xbox Live wystarczy na konsoli,po co mi na jakimś telefonie? Moim zdaniem jest to niepotrzebne

Voodoo199

Użytkownik
Użytkownik
yeah ! "fanboje" nie beda musieli sie rozstawać z gierkami ! :) Tylko takiemu zwyklemu zjadaczowi chleba i zwyklemu graczowi to nie wiem po co takie coś...

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Hah na androida już dawno są jakieś tam aplikacje związane z kontami xbox live (podgląd naszego konta itp itd). Dokładnie nie wiem o co w tym chodzi ale pewnie by się na fonie pochwalić komuś swym kontem, osiągnięciami itp itd.

Jechu

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
PSforum.pl
Wszystko może się udać. Jak Nokia będzie na WM7 to będą to do dobre maszynki, wystarczy zobaczyć min wymagania tego OS - cpu 1ghz, 512mb ram, 8gb pamięci, obsługa dx9.
Czekam tylko na tytuły jakie będą na mobilnym xbl i może sam sobie sprawie taki fonik, niekoniecznie od Nokii :p

Takie gry na początek, później może być tylko lepiej :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Dzokej

Użytkownik
Użytkownik
kurde przeczytalem to z 3razy ale nic z tego nie rozumiem :D

jedyne co rozumiem to bedzie xbox live na na noki :)

Specter

Użytkownik
Użytkownik
Przeciez Live jest w najnowszym windowsie do urzadzen mobilnych, wiec zasadniczo czy to Nokia, SE, czy inne HTC, bedzie do niego dostep. Sa tez aplikacje zwiazane z Livem na androida.
A lada tydzien na rynku pojawia sie telefony z Tegra 2 i androidem, ktore pod wzgledem wydajnosci beda poza jakakolwiek konkurencja. Pierwszy bedzie LG Optimus X2, potem Motorola a dalej to juz poleci. Osobiscie czekam na Xperie X12 :)

Litwin95

Banned
Wg mnie to jest bardzo dobre posuniecie ze storny obu firm. Nokia ma zaje**ste telefony, ale Symbian poprostu wola o pomste do nieba, a MS ma swietny system operacyjny, sam mam przyjemnosc testowac na brata HTC HD2 i chodzi naprawde wysmienicie.
Oby tylko cena nie byla zbyt wygorowana, to bedzie super. :)

Zubitzu2207

Użytkownik
Użytkownik
MS ma swietny system operacyjny
Taaa... miałem już winde na fonie i dziekuje, wolę andka, na którym jak kolega wyżej napisał, już dawno powstały takie aplikacje. Nie wiem czym się podniecać.

Gonzo7

Użytkownik
Użytkownik
No po tym jak Nokia zapowiedziała Fona z Win7 to można było się "domyśleć" że wydadzą takie coś, choć dla mnie to zbędny bajer.
Jeszcze moim zdaniem zamiast Win7 to powinni do swoich telefonów wrzucić Androida - jest to bardziej "przyszłościowy" system.

65userow

Banned
No wiadomo. Nokia się "zaprzyjaźniła" z Microsoftem to odrazu mają być telefony z WP7. I to niestety bardzo źle gdyż ten system to tragedia(brak j.polskiego, niedziałający marketplace w Polsce). Bardzo prosty w obsłudze. Nie rozumiem po co 1GHZ procek i 512ramu. Jak dla mnie Avila by go obsłużyła lecz z mniejszą ilością FPS. Android wygrywa bezkonkurencyjnie z tym WP7. Może i fakt że jest tam obsługa xbox live, ale narazie jest to tylko napisanie wiadomości, przeglądanie gierek w marketplace (tym xboxowym) a to średnio działa i tak. Już lepiej się przegląda przez stronę xbox.com(oczywiście gdy przeglądarka w telefonie obsługuje min. flash lite i podzespoły telefonu są nieo "lepsze").
Oby tylko cena nie byla zbyt wygorowana, to bedzie super.
Cena będzie napewno +1400 zł. Płacisz bardzo dużo za podzespoły telefonu.

Czekam tylko na tytuły jakie będą na mobilnym xbl i może sam sobie sprawie taki fonik
Puki co to większość to porty z Androida, jak i iOS(AppStore) które(jak dotąd tylko słabsze tytuły)

Wszystko może się udać. Jak Nokia będzie na WM7 to będą to do dobre maszynki,
Będą takie same jak inne, lecz cena może się będzie różnić od pozostałych modeli(wielkość ekranu jak i jego rodzaj)

Jeszcze moim zdaniem zamiast Win7 to powinni do swoich telefonów wrzucić Androida - jest to bardziej "przyszłościowy" system.
Nokię trudno było namówić do tego aby stosowała inny system operacyjny w swych telefonach niż Symbian. Microsoftowi się jakoś to udało, więc teraz Google'owi się to nie uda.

Litwin95

Banned
Taaa... miałem już winde na fonie i dziekuje, wolę andka, na którym jak kolega wyżej napisał, już dawno powstały takie aplikacje. Nie wiem czym się podniecać.
"Miales kiedys".... Ale WP7 to jest cos calkowicie innego niz nawet 6.5. To jest cos na rodzaj oprogramowania z iPhone'a. System sam w sobie jest bardzo ladny i chodzi plynnie. Takze jesli masz mozliwosc to wyprobuj 7. ;)

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom