1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox - mod Xecuter2 - jak postawić konsolę na nogi.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Killer1997CCH, Czerwiec 1, 2017.

  1. Killer1997CCH

    Killer1997CCH Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Mam dwa X Classicy.
    Jeden z nich jest przerobiony właśnie modem xecuter2, lecz konsolę otrzymałem od kolegi który próbował coś nieudolnie zmodyfikować w konsoli. Ma ona obecnie dysk Matroxa 120 gb i wpada w bootlopa, co ciekawe wyświetlacz czarno biały-obraz z paskimi u góry. Logo startowe zawiesza się, dźwięk spowalnia, ogółem nie działa.
    Ale..
    Konsola po długim staniu nieużywania, po włączeniu po około 2 miesiącach, uruchomiła się prawidłowo, lecz co prawda monochromatycznie. Używam zamiennika kabla component, lecz na nieprzerobionej konsoli pracuje on wyśmienicie.
    Przywitał mnie dash w którym wędrował napis na środku ekranu, u góry temperatura CPU,GPU, i ilość wolnego miejsca na HDD. Lecz tylko raz udało ja się uruchomić, tak ciągle bootloop.

    Wsadzenie oryginalnego 10gb dysku od Classica do przerobionego kończy się takim oto ekranem, co raczej było do przewidzenia ale próbę podjąłem. xbox.JPG

    Co ciekawe konsola nie ma żadnego fizycznego moda, wygląda na to że jest oparta tylko na softmodzie.
    Konsola jest do odratowania czy niezbyt ? Mam przejściówkę IDE-USB.
    Chyba że można jej innego softa wgrać.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. youmi11

    youmi11 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Bootloop to jak na mój gust problem z dyskiem. Jeśli na oryginalnym startuje za każdym razem to nawet na 90% on jest winien. Na Twoim miejscu sformatował bym go pod pc i sprawdził jego stan (badsectory itp.). Jeśli będzie ok, utwórz od nowa partycje i wgraj jakiś dash. Czarno-biały obraz jest bardziej zastanawiający. Jeśli nie było żadnych przerób typu port vga, to wgraj na początek jeszcze raz bios.

    Jest w necie sporo poradników jak co robić (głównie zagraniczne bo classic w Polsce jest bardziej ciekawostką)
     
  4. Killer1997CCH

    Killer1997CCH Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na dysku od orgynalnego xboxa pojawia sie oto ten komunikat, co prawda dysk jest przypisany od innej konsoli dlatego nie chce się uruchomić.
    Spróbuję sformatować, ale żeby wgrać dash potrzebuję tylko kompa z IDE czy jeszcze jakieś urzązdenia będą mi potrzebne ?
    Nie ma żadnych modów typu VGA oraz innych dorabianych portów, laminat nie tknięty, raczej softomod
     

Wczytywanie...

Poleć forum