Xbox One oficjalnie z myszkami i klawiaturami. 14 gier na liście, Razer przygotowuje zestaw

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Microsoft od lat pracuje nad wielką integracją Xboksów One z komputerami osobistymi. Kolejnym krokiem współpracy jest wprowadzenie na konsolę Amerykanów myszek oraz klawiatur i właśnie otrzymaliśmy wszystkie szczegóły.

25 września Phil Spencer pojawił się na Inside Xbox i zapowiedział X018. Szef marki Xbox potwierdził dużą imprezę i wspomniał, że jednym z najważniejszych tematów wydarzenie będzie integracja konsoli z nowymi urządzeniami.Xbox Game Pass za 1 zł. Promocja na dwie subskrypcjePierwsi gracze już od października mogą sprawdzać dodatkowy sprzęt. Jednocześnie firma podkreśla, że klawiatury i myszki będą działać wyłącznie z wybranymi tytułami – to deweloperzy muszą zezwolić na integrację i w dodatku dostosować rozgrywkę do wymogów Microsoftu.Twórcy gier zadbają o balans – w przykładowo shooterach nie może pojawić się sytuacja, w której rywalizują ze sobą myszki z padami. Microsoft zapewni wsparcie „większości przewodowych oraz bezprzewodowych klawiatur oraz myszek na USB”.Microsoft potwierdził aktualnie 14 gier wspierających myszki i klawiatury na Xbox One:
  1. Bomber Crew
  2. Warface
  3. Children of Morta
  4. Minion Master
  5. DayZ
  6. Warframe
  7. Strange Brigade
  8. Warhammer Vermintide 2
  9. Moonlighter
  10. Wargroove
  11. Vigor
  12. Warthunder
  13. X Morph Defense
  14. Fortnite
To oczywiście początek - kolejne gry wykorzystają myszki i klawiatury na Xbox One... Funkcja będzie dostępna dla wszystkich od 14 listopada.
Microsoft potwierdził nawiązanie współpracy z Razerem – korporacja przygotowuje pierwszą, mechaniczną klawiaturę oraz specjalną myszkę. Zestaw zostanie pokazany w styczniu na CES 2019.

mrok

Ryżownik
Ryżownik
Użytkownik
Granie po multi umarło. Jedyna nadzieja, ze ten sprzęt będzie kosztował kolo 300$:)

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Sprzęt dla upośledzonych, konsola jest od tego żeby grać na padzie.

freq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Haha..już widzę ten płacz zatwardziałych padziarzy. robią cyrki z niczego-cały czas spotykają w grach graczy z myszkami...
No ale taka kolej rzeczy. Mnie, chociaż gram na padzie, nie przeszkadza mysz i klawa w XO...
A oszustwa były, są i będą

Ostatnia edycja:

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Nic nie umarło i nie dla upośledzonych. Nie obrażajcie ludzi. Tak samo można by powiedzieć o kierownicach w samochodowych grach. Dlaczego tacy maja mieć łatwiej, niech grają na padach, a mimo wszystko grają i to na tych samych serwerach i nikt mi nie powie że kierownica nie daje przewagi.
W przypadku klawiatur i myszki zapewne ts różnica będzie jeszcze mocniej zauważalna więc dobrym posunięciem jest tworzenie osobnych serwerów dla różnych peryferiow. Pady osobno, klawiatury osobno.

Zdecydowanie na plus dopuszczenie peryferiow do konsoli - otworzy to drogę dla innych gier o których nie było mowy do tej pory.

PS. Idę o zakład że każdy z tych głośno krutykujacych kupi te peryferia nawet jak teraz tak bardzo się zarzeka...

suki

Użytkownik
Użytkownik
Jak ktoś chce grać na klawiaturze to uciekać....... na pc.....

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Jak ktoś chce grać na klawiaturze to wypi....... na pc.....
Czasami komiczne czytam tutaj wypowiedzi.

B0ni3k

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Konsole i gry jednoczą graczy a wprowadzenie k+m ich podzieli to jest najgorsze rozwiązanie z możliwych M$ sie gubi w swoich posunieciach bo z jednej strony walcza o rozgrywke cross platformowa zeby wszyscy grali razem z drugiej strony wprowadzaja k+m i beda dzielić graczy
bez sens w ch#j

suki

Użytkownik
Użytkownik
Czasami komiczne czytam tutaj wypowiedzi.
Łapka do góry. Tak ja ostatnio zainstalowałem gta vice city i grać nie umiem k+m...

Fabiosek1

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Nic nie umarło i nie dla upośledzonych. Nie obrażajcie ludzi. Tak samo można by powiedzieć o kierownicach w samochodowych grach. Dlaczego tacy maja mieć łatwiej, niech grają na padach, a mimo wszystko grają i to na tych samych serwerach i nikt mi nie powie że kierownica nie daje przewagi.
W przypadku klawiatur i myszki zapewne ts różnica będzie jeszcze mocniej zauważalna więc dobrym posunięciem jest tworzenie osobnych serwerów dla różnych peryferiow. Pady osobno, klawiatury osobno.

Zdecydowanie na plus dopuszczenie peryferiow do konsoli - otworzy to drogę dla innych gier o których nie było mowy do tej pory.

PS. Idę o zakład że każdy z tych głośno krutykujacych kupi te peryferia nawet jak teraz tak bardzo się zarzeka...
A ja ci powiem - kierownica NIE DAJE przewagi. Jak postawisz gracza z padem a gracza z kierownicą to na kierownicy gra się trudniej. Zależy od typu gry, na pewno w zręcznościowych ścigałkach jest trudniej.

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Fortnite raz na tydzień może odpalam z nudów czy ciekawości ale jakoś wątpię że rozdzielą graczy.Jak nie będę widział w grze rozdziału serwerów to delete.

chrabonszcz

Banned
Użytkownik
Świeżak

Umarło umarło, konsole od zawsze były kojarzone z padami/kontrolerami a nie myszkami i też uważam że korzystają z tego tylko ludzie którzy są na tyle ograniczeni że nie potrafią ogarniać i grać na padach. a porównywanie kierownicy w JEDNYM rodzaju gier jakim są wyścigówki jest absurdem na poziomie z którego sam się śmiejesz.
Ta mysz na konsolach nie będzie wykorzystana do przeglądarek, do gier typu RTS czy RPGów tylko do rżnięcia w FPSy.
i nikt mi nie wmówi że reakcja myszki jest wolniejsza niż pada, bo zanim ja zdążę się obrócić na padzie to już dostanę przycelowanego HS od upośledzonego gracza.
a dopuszczanie peryferiów ze względu na pojawienie się nowych gier jest kolejnym absurdem bo są wprowadzane takie rozwiązania dla padów że idzie tę samą grę ogarnąć na PC i na konsolach
na pecetach nie ma innowacji czy tam rewolucji - nazywaj to sobie jak chcesz - ze względu na obecność myszek oraz bezproblemowe podłączanie padów każdego rodzaju i każdej firmy i wmawianie że powstaną dzięki temu nowe gry jest oszukiwaniem samego siebie.
Przepraszam kolego za ostrą krytykę ale bronienie konsolowych nieogarów jest jak bronienie dyslektyków - lenistwo i brak chęci do nauczenia się czegokolwiek wzbija się na poziomie 'dopuszczalnych' oszustw. (zwolnienie od psychologa dopuszczające legalne i świadome robienie błędów ?! WTF ?!?! Granie na myszkach na konsolach ? WHAAATTT ?!?!?!)
i jak by się temu bliżej przyjrzeć, to mam rację.

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Jakby się temu bliżej przyjrzeć to mnie to akurat ani grzeje ani ziębi. Każdy może mieć swoje zdanie i wyrażać je publicznie o ile nie szkaluje innych. Ty masz swoje i ja mam swoje. Twoja krytyka akurat najmniej mnie interesuje tym bardziej że zdanie jest jak kto ktoś kiedyś ładnie powiedział "jak otwór w tyłku" - każdy ma swój(ą).

P.S. Wysil się chociaż odrobinę i po znalezieniu informacji na temat dysleksji, dysgrafii, dysortografii czy jakiejkolwiek innej dysfunkcji przeczytaj więcej niż akapit na ich temat. Dowiesz się wtedy że to nie jest kwestia lenistwa, czy braku chęci, a ludzie ci (nie tylko dzieci) muszą mieć zasady gramatyki i ortografii (w przypadku konkretnym) w jednym palcu aby mogli mieć opisana przypadłość.

Przepraszam, ale bardzo mi się na tym forum nie podoba obrażanie innych ludzi to jest jakoś fenomen. Nie wiem czy tak zawsze tutaj było. Nieogary? A co to w gimnazjum jakieś nowe słowo powstało do prawie pełnego worka innych głupot aby obrażać innych? Zastanów się najpierw nad sobą i pomyśl czy ty we wszystkich aspektach jesteś taki najmadrzejszy i wspaniały.

Ewidentnie to forum jest pełne chodzących encyklopedii...

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Wysil się chociaż odrobinę i po znalezieniu informacji na temat dysleksji, dysgrafii, dysortografii czy jakiejkolwiek innej dysfunkcji przeczytaj więcej niż akapit na ich temat. Dowiesz się wtedy że to nie jest kwestia lenistwa,
Prawda jest taka że kiedyś na takich sie mówiło ''tuman'' itp... Teraz nagle dysleksja ADHD itp... Dodatkowy czas na egzaminach i wgl...
Będą mieli okazję się wykazać teraz Ci co nie ogarniają grania na padzie, narzędziu zaprojektowanym pod konsole.
Jak nawet na tym nie dadza rady trzeba będzie dzwonić po upo-serwis.

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Prawda jest taka że kiedyś na takich sie mówiło ''tuman'' itp... Teraz nagle dysleksja ADHD itp... Dodatkowy czas na egzaminach i wgl...
Będą mieli okazję się wykazać teraz Ci co nie ogarniają grania na padzie, narzędziu zaprojektowanym pod konsole.
Jak nawet na tym nie dadza rady trzeba będzie dzwonić po upo-serwis.
Kiedyś również na leworęcznych był atak i zmuszanie do pisania prawą. Nie wszystko co było jest prawidłowe. Dopiero później ludzie zmądrzeli. Teraz też będzie podobnie ale niektórym potrzeba więcej czasu, niestety.

Gdyby iść waszym tokiem myślenia na świecie nie było by postępu w ogóle, serio...

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Nic nie wiecie o dysleksji, jak się bujaliście na trzepakach to ja pracowałem na zajęciach po za szkolnych, jak pruliście na rowerach to ja przepisywałem zeszyty a ojciec wyrywał kartki bo nie było pod linijkę. Dysleksja taka fajna wymówka że musze po napisaniu posta czytać go kilka razy by wyłapac błędy. Miałem w czasach szkolnych papiery na to ale nigdy nie prosiłem o inne traktowanie, za to musiałem o 1000% ciężej pracować by mieć dobre oceny. Świat poszedł do przodu ale ludzie się nie zmienili gdy czegoś nie rozumieją...

W ogóle ten temat spłynął do rynsztoka.

34565465.jpg

Ps. coś się wali z autokorektą.

chrabonszcz

Banned
Użytkownik
Świeżak
dyslekcja to po prostu brak czasu rodzica przeznaczonego dla dziecka. zaniedbanie tego samego typu jak brak chodzenia z dzieckiem do logopedy bo źle wypowiada "R", sepleni się czy tego typu sprawy.
jakby srajtek jeden z drugim wziął i przeczytał kilka książek to od razu by widział jak napisać proste słowo zamiast walić bykami i tłumaczyć to dyslekcją.
poza tym bredzisz kolego myśląc że leworęczność jest czymś czego można oduczyć. Można oduczyć pisania (a raczej przyzwyczaić drugą rękę do tego nawyku) ale jeść, trzymać narzędzie czy cokolwiek innego i tak będziesz robić z marszu ręką dominującą. Jeśli potrafisz robić kazdą czynność tak samo dobrze ręką dominującą co drugą to jesteś ambideksteralny a to jest fenomenem
i weź nie pisz mi tu o dyslekcji broniąc leniwców tak jak bronisz myszkowców na konsolach
to jest takie samo upośledzenie czyli brak umiejętności opanowania prostego przedmiotu jakim jest gamepad
dlatego dzieciaki zamiast siedzieć na tabletach powinni częściej się bawić prostymi zabawkami wyostrzającymi koordynację ręka-oko bo potem widać jaki jest odzew gdy wchodzi zastępcze urządzenie. śmiech na sali
W czasach gdy wychodziły pierwsze konsole nie było myszek i - o dziwo! - jakoś sobie ludzie radzili bez narzekania i marudzenia.
teraz rozgrywka będzie nie fair względem graczy na gamepadach a każdy myszkowiec to wstyd dla grona gamerskiego i tyle.

Kiedyś również na leworęcznych był atak i zmuszanie do pisania prawą. Nie wszystko co było jest prawidłowe. Dopiero później ludzie zmądrzeli. Teraz też będzie podobnie ale niektórym potrzeba więcej czasu, niestety.

Gdyby iść waszym tokiem myślenia na świecie nie było by postępu w ogóle, serio...
wielki mi postęp.
w ogóle piszesz nie na temat i obracasz kota ogonem. co ma piernik do wiatraka, jaki postęp, jacy leworęczni, co za ADHD...
bronisz myszkowców jak jednoręki więzień tyłka.
ale pojęcie konsola i myszka traci znaczenie. to już nie jest konsola i tyle

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Nikogo nie bronię. Jedynie wyrażam swoją opinię. Czytaj ze zrozumieniem.
Jak czytam to co piszesz to szkoda mi czasu na dalsze rozmowy bo to naprawdę jest przykre. Najlepiej skończyć ten temat tym bardziej że tutaj nie jest dla niego miejsce.

goofyps

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Zajebi*cie! Czekam na pierwsze rts-y.
A bólu tylnej częsci u niektórych nie rozumiem. Przecież beda rozdzielone serwery. Ja w fps-ach zostanę przy padzie, ale cieszę się, bo k+m daje nowe możliwości.

paweltpb

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dla mnie tylko na plus. Czekam na strategie :> Marzy mi się przeniesienie total war'ów :)

Do góry Bottom