Xbox One: "Rodzina" to bardzo luźne pojęcie

Azur

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Użytkownik

Phil Spencer

Phil Spencer ponownie zabrał głos w kontrowersyjnej kwestii dotyczącej Xboxa One. Tym razem, dość okrężną drogą stara się wyjaśnić, że grami jednak będzie można się dzielić.

Na początku mowa była o dzieleniu swojej biblioteki gier z dziesięcioma członkami rodziny. Phil Spencer wyjaśnia jednak, że słowo "rodzina" nie musi oznaczać więzów krwi.

Znam ludzi, którzy tworzą rodzinne grupy ludzi niebędących częścią tej samej rodziny. I myślę, że to zaleta i ludzie tego użyją. Od razu zobaczyłem na NeoGAF-ie tematy, gdzie ludzie zakładali rodziny xboxowe i mówili "Hej, chcecie należeć do mojej rodziny?". Tu nie trzeba wysyłać aktu urodzenia. To jest zaleta tego ekosystemu, który mamy.
Czyli już będziemy mogli pożyczać gry znajomym. Może jeszcze kilka dni i Microsoft całkowicie wycofa się z tego, co mówili i wytłumaczy nam, że od samego początku chodziło im o coś innego?

Via: Cdaction.pl

rikamaru

Użytkownik
Użytkownik
Przecież jeszcze przed E3 było mówione, że będzie można się dzielić grami z 10 osobami. Oni po prostu chcą ludzi powoli wprowadzać w cyfrową dystrybucje gier i stwarzają własny system wewnątrz konsoli.

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Buehehe :D Brak mi słów.. M$ dał plamę na całej linii jak chodzi o nowego xboxa i już raczej tego nie odkręcą.. Zresztą stracili zaufanie graczy.. I na 101% uzyskali gniew ludzi żyjących w tych państwach, gdzie nie będzie dostępny nowy xbox..

cptMichaaX

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
I tak raczej swojej decyzji już nie zmienię i na Święta Bożego Narodzenia konsolka PS4 oficjalnie bezie u mnie stała obok TV.
Normalna zwykła konsolka bez Tv i tych bzdurek, które powoduje masę problemów. Może się mylę i wyjdzie tak, że XOne jednak będzie lepsze to nic, kupię za 4 czy 3 lata i gitara.

djploki

Użytkownik
Użytkownik
I tak raczej swojej decyzji już nie zmienię i na Święta Bożego Narodzenia konsolka PS4 oficjalnie bezie u mnie stała obok TV.
Normalna zwykła konsolka bez Tv i tych bzdurek, które powoduje masę problemów. Może się mylę i wyjdzie tak, że XOne jednak będzie lepsze to nic, kupię za 4 czy 3 lata i gitara.
Xbox One jest lepszy od PS 4. Wystarczy popatrzeć na line-up tytułów ekskluzywnych dla tej konsoli. W PS 4 jak dla mnie w ekskluzywach nie ma nic ciekawego. Przy Xboxie dwa tytuły,które mnie elektryzują od lat czyli Halo i Forza.Wszyscy mówią,że Xbox One jest słabszy graficznie od PS 4. No to niech zobaczą w akcji w 1080 p grę Ryse: Sons Of Rome. To już nie jest gra,bo wygląda jak film. Tego się nie da opisać. Dodatkowo wykorzystanie kinecta przy tej grze to mistrzostwo świata. Jestem pewien,że po premierze Microsoft złagodzi warunki dotyczące tytułów używanych. A łaczenie się co dobę z siecią. Czy to taka niedogodność. Przecież i tak na Xboxie 360 loguje się codziennie na konto w Xbox Live.

Testtest

Banned
... jak dla mnie ...
Właśnie dla Ciebie ! Dla 90% graczy tutaj jest na odwrót.

MrDraiger

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
A mi się wydaje, że on popiera związki homoseksualne.

rufus282

Banned
Użytkownik
...Dodatkowo wykorzystanie kinecta przy tej grze to mistrzostwo świata. Jestem pewien,że po premierze Microsoft złagodzi warunki dotyczące tytułów używanych. ...
To rozumiem że już w to grałeś a na dodatek jesteś jasnowidzem.
Dobre a napisz jakie padną numery w totku.

Wysłane przy pomocy palcy.

djploki

Użytkownik
Użytkownik
To rozumiem że już w to grałeś a na dodatek jesteś jasnowidzem.
Dobre a napisz jakie padną numery w totku.

RYSE Xbox One Gameplay Walkthrough! Adam Sessler at E3 2013 - YouTube

Tylko odpal sobie ten filmik na jakimś porządnym TV - hd 720 p.

xbox24.pl

Użytkownik
Użytkownik
Wszyscy już na pewno zauważyli, że co jakiś czas firma Microsoft musi wpaść na jakiś kontrowersyjny pomysł bo w innym przypadku nie byli by sobą. Ale niestety ja nie kojarzę żadnego pomysłu, który odbił się dużym echem i z którego Microsoft by się wycofał. Co najwyżej to tylko odwracali kota ogonem. Jak chodzi o popularność w sprzedaży Xbox'a lub Playstation to uważam, że każda z tych konsoli będzie miała swoich zwolenników. Niestety ten szum medialny, który wytwarza się teraz wokół Xbox'a nawet na temat wszystkich obostrzeń działa tylko na ich korzyść, ponieważ dużo więcej się o nich mówi niż o PS4

dziarkos14

Banned
Hahahaha a to dobre. Ale chyba więcej już się nie wycofają ze słów, bo dla nich nie liczy się klient, pokazują że wszystkich mają głęboko w du**e. Oni już postawili na swoim i tak musi być według ich, każdy inny by uległ, przeprosił jakoś sensownie próbował wyjaśnić (niekoniecznie by to znaczyły że wszyscy zmienią diametralnie zdanie), ale cóż taki już jest M$ i może po 3-4 latach jak ktoś się kapnie, że mają 10 krotną mniejszą sprzedaż niż konkurencja to wtedy mogą coś zmienić, ale nie koniecznie.

Jechu

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
PSforum.pl

Porządny TV to 4k minimum :D

Famous

Użytkownik
Użytkownik
ja gdzieś z kolei wyczytałem że żeby grać trzeba będzie być podłączonym do neta a żeby być podłączonym do neta trzeba mieć wykupiony gold.. może jakieś stare źródło to było ale dziś to wyczytałem, ja mam zamieszanie w głowie bo niestety wybiore ps4 chociaż tak długo czekałem na nowego xbox'a to ten w ogóle mi nie odpowiada a szczególnie temu krajowi, w USA mogą sobie pozwolić na takie wydatki bo to dla nich grosze, tutaj kupno 30dni golda to dla niektórych problem (taka prawda), z kolei jeżeli chodzi o exclusive jestem załamany przez politykę MS bo od dawna chciałem zagrać w coś typu RYSE. Cóż pewnie jeszcze będą jakieś zmiany ale nie wielkie. W krajach zachodnich mało kogo obchodzą te używane gry tak naprawdę i MS ma wszystko obmyślone bo i tak ludzie będą to kupowali szczególnie w USA, Kanadzie i UK. Oczywiście nie wiemy jak będzie wyglądała sprawa z PS4 bo też może mają coś w zanadrzu o czym dowiemy się w dzień premiery konsoli albo parę przed lub po ja osobiście poczekam około 6 miesięcy aby pierwsze awaryjności wyszły na jaw i aby cena spadła i powstały bundle pack'i z 2 padami i grami.

rufus282

Banned
Użytkownik

A gdzie tu pokazane jest użycie kinecta bo nie widzę ten gameplay wygląda jak jeden wielki quicktime event przeplatany skryptem. Nie rozumiem jak można tym się jarać. Bo co grafika ładna a reszta dno jak interaktywny film.

djploki

Użytkownik
Użytkownik
A gdzie tu pokazane jest użycie kinecta bo nie widzę ten gameplay wygląda jak jeden wielki quicktime event przeplatany skryptem. Nie rozumiem jak można tym się jarać. Bo co grafika ładna a reszta dno jak interaktywny film.

Podaję Ci czasy w filmie od 1 minuta 35 sekunda do 1 minuta 55 sekunda.

rufus282

Banned
Użytkownik
Przecież to reżyserowany trailer, reklamowa zagrywka jak z pierwszym kinectem.

mini21

Użytkownik
Użytkownik
A wiecie co by było najbardziej kontrowersyjnym (i w sumie nie wiem czy nie słusznym) krokiem - wycofanie się z produkcji Xbox One :D

mich2406

Użytkownik
Użytkownik

Specjalnie dla Ciebie, poczytaj sobie o tym że RYSE to samograj hahaha

Ryse to prawdziwy samograj - Aktualności - PPE.pl - PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 - Portal PSX Extreme

randnd

Użytkownik
Użytkownik
Dodatkowo wykorzystanie kinecta przy tej grze to mistrzostwo świata.
Jak dla mnie Kinect ciagle LIPA :) Nie jara mnie niedopracowany sprzet przed ktorym ciagle trzeba stac i sie ruszac by moc grac. (prosze bez komentarzy ze dla zdrowia itp). Nie ma to jak po prostu dzierżyć pada w rekach !

Testtest

Banned
Jak dla mnie Kinect ciagle LIPA :) Nie jara mnie niedopracowany sprzet przed ktorym ciagle trzeba stac i sie ruszac by moc grac. (prosze bez komentarzy ze dla zdrowia itp). Nie ma to jak po prostu dzierżyć pada w rekach !
Ja to samo. Chcę pobiegać to idę biegać. Chcę grać to siadam i gram, a nie skacze jak .... (wstaw swoje słowo) - to nie dla mnie.

Do góry Bottom