xbox one s czy one x?

bad_motherfucker

Świeżak
Świeżak
Witam,
przymierzam się do zakupu xboxa, posiadam telewizor 4k Samsung UE43NU7122 i moje pytanie brzmi: jaki xbox wybrać? Mam zamiar grać w fife, forze, gta. Konsola może być z jednym padem. Budżet to 700zł. Czy xbox one s ma jakość 4k i bedzie to wszystko współgrało z moim tv? Konsola może być używana. Dodam że jestem w tym zupełnie zielony i proszę o wyrozumiałość.

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Powinni się tutaj odezwać eksperci, ale z mojego punktu widzenia przesiadka z X1 na X1S nie ma kompletnie sensu. Dostajesz trochę tylko lepsze osiągi w grach, HDR, który na Twoim telewizorze nie będzie zbyt ciekawy, a w trybie gry zostanie prawdopodobnie wyłączony by oszczędzić wydajność procesora. Co do 4K będziesz mógł się cieszyć jedynie w filmach, dopiero Xbox1X wspiera pełne 4K.

maxoff

Użytkownik
Użytkownik
W tytule napisałeś Xbox One "S" lub "X" ale skoro masz budżet ok. 700zl to chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - bo wer. "X" za te pieniądze nawet bardzo, bardzo używanej nie kupisz.
Chyba że miałeś na myśli wer. pierwszą konsoli ONE i ONE "S" to wtedy bardziej sklaniał bym się do "S", to będzie lepszy wybór...

AlienGBL

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Za 700zl nawet nowej ski nie kupisz ;) Poluj na uzywke

maxoff

Użytkownik
Użytkownik
Za 700zl nawet nowej ski nie kupisz ;) Poluj na uzywke
Przecież napisał w poście "że może być używana"...
Używkę kupi spokojnie do 700zl.
Ostatnio wyczaiłem dla kumpla używaną "S-kę" za 480zl !
Co prawda z dyskiem 500GB ale co to za problem... Zresztą taka cena to istna okazja przez duże "O" więc nie zastanawiałem się nawet chwili, a i kumpel do dziś odwdzięcza się dobrą wódeczką jak się spotykamy :)

ManyPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Nówkę sztukę XOS za mniej niż 700 Zeta można było chyba kupić tylko na Black Friday na Amazonie końcem listopada. Za konsolę z dwoma padami i dyskiem 1TB po cashbacku z Planetplus wyszło 680 PLN. Kupiłem wtedy, sprzedałem potem fata za 600 i drugi pad, który miałem za 90 i wyszło, że mam nową konsolę za free. Bonusem była jeszcze promocyjna cena na Forza Horizon 4 za 12 euro. Bardzo dużo ludzi wtedy kupiło, myślę że używkę będzie można kupić grubo poniżej tej kwoty tylko trzeba poszukać.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
4098

Za 700 ciężko ale za 799 już tak a promocję są praktycznie ciągle w różnych sklepach.

bad_motherfucker

Świeżak
Świeżak
jeżeli chodzi o używaną, co powinienem wiedzieć przed zakupem? konsola może być zbanowana? jak to sprawdzić? jeżeli używka to tylko zakup ze sprawdzeniem stanu xboxa, czyli muszę szukać lokalnie?

AlienGBL

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ban na konsole xone raczej nie ma szans. Raczej patrz na ogólny stan, często napęd zepsuty jest. Do tego niedziałające pady. I zwróć uwagę na poziom głośności bo ska potrafi hałasować ;)

maxoff

Użytkownik
Użytkownik
799zl to myślę dobra cena za nówkę. MS robi teraz dobre promo więc sporo osób pewnie się skusi.

Do góry Bottom