Xbox one s i soundbar

ArassPL

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Zakupiłem soundbar Yamaha YAS 306. Nie posiada ona hdmi, więc podłączyłem z TV (Panasonic EX700E) kablem cyfrowym audio.

Dźwięk odtwarza z belki, ale nie jest on przestrzenny. Gra czyściej niż głośniki z tv. W opcjach konsoli próbowałem ustawić DOLBY, ale wyskakuje błąd (urządzenie nie obsługuje lub musi zostać wybrane wyjście). Sprzęt mój wszystko obsługuje. Konsola podpięta pod tv przez HDMI ARC.

Może ktoś korzysta z soundbar i posiada rozwiązanie.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Ja tam się na tym nie znam fachowo, ale mój soundbar jest podłączony do tv kablem optycznym i wszystko śmiga. W tv mam ustawione coś, że jak odpalam tv to ma być dźwięk z Soundbara, a nie z głośników tv.

ArassPL

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
mój soundbar jest podłączony do tv kablem optycznym
Zrobiłem tak samo, ale był problem. Mój TV, nie ma opcji przełączenia na optyczne, widzi tylko hdmi. Mimo to uporałem się i przez konsolę leci DD.
Ogólnie soundbar znacząco poprawił jakość dźwięku, jest głębia (szczególnie odczuwalne w BF) ale to nie prawdziwe 5.1. Mimo to zostaje w domu. Pozbieram kolekcję interesujących mnie filmów B-R i dopiero wtedy wymienię na lepszy sprzęt.

MoscowMoney

Świeżak
Świeżak
Ja swój problem rozwiązuje przez system dźwiękowy, jest to wydatek rzędu kilkuset złotych, ale robi robotę polecam mocno wszystkim rozwiązanie tego typu.

Do góry Bottom