Xbox one S problem z załączeniem gier+bląd

xboxones2018

Świeżak
Świeżak
Hej.
Konsole posiadam od nowości,zakupiłem to w marcu.Wszystko śmigało do czasu,aż pojawił sie problem.
Gdy załączam gre to na samym początku wyglada wszystko ok,ale chwile czekam aż gra się załaduje i po chwili wyskakuje "Spróbuj jeszcze raz " "Uruchomienie xxxgryxxx zajeło zbyt dużo czasu. ( 0x80070079) " Kod błędu podałem pierwszy lepszy jaki mi wyskoczył ponieważ te błędy sie zmieniają.
Podam jeszcze inny błąd jaki mi wyskakuje przy próbie wł. gry:
( 0x8027025a).
Myślałem że to wina jest internetu,ale od początku używałem tego co mam lub mobile,używałem WIFI i przez kabel.
Ogólnie mam ten problem od dłuższego czasu,ale brak czasu plus obowiązki powodowały odkładanie tego na pożniej.Dziś próbowałem z kabla ale nie widzi go nie wiem o co chodzi znów...wcześniej przy tym problemie opisywanym nie było problemu z podpięciem kabla.
Wszystkie aplikacje konta i łączenie sie z internetem działa bez problemu.
Probowałem go resetowac +usunieciem gier (format) nic to nie dało...
Pomocy :(

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
To jeszcze spróbuj czyszczenie cache konsoli: Włącz konsolę, poczekaj aż wejdzie do dasha (głównego menu). Przytrzymaj przycisk power konsoli przez 10sek, aż się wyłączy. Odepnij kable z konsoli na 5min z zasilania. Podłącz ponownie i sprawdź. Ogólnie może to być problem z dyskiem konsoli. Czasami w takich cyrkach pomaga przeniesienie gry na dysk zewnętrzny. Jeśli nic nie działa to chyba lepiej oddać na serwis, albo wgrać na nowo oprogramowanie konsoli przez pendrive'a. Na stronie MS są pliki do pobrania.

Do góry Bottom