Xbox One XBOX ONE S - TV LG49UJ620V

adamsoli3007

Świeżak
Świeżak
Witam Wszystkich,

Jestem nowy na forum, zarejestrowałem się gdyż mam problem a dokładnie ścinki, jakby lekkie opóźnienia. Problem zaczął się oczywiście po kupnie nowego TV. Jest telewizor w 4K 100HZ HDR10.
Już tyle kombinowałem w ustawieniach lecz może udało się tylko troszeczkę poprawić wydajność. Próbowałem grać już na rozdzielczościach 720, 1080 i 4k. W czym może być problem? Wcześniej miałem gorsze telewizory i gry działały idealnie. Szukałem już różnych ustawień i nic. Zapoznałem się już nawet z takim tematem jak input lag ale nie mogę znaleźć ile ten mój tv ma. Dodam od razu że kabel hdmi mam szybki - oryginalny od xbox high speed. Liczę na jakąś pomoc bo na tym TV nie mogę się nawet zakwalifikować do ligi weekendowej, w której zawsze grałem i wbijałem golda! Dodam że praktycznie gram tylko w fife :D

Pozdrawiam,

adamsoli3007

Świeżak
Świeżak
Pisałem do konsultanta lg i z tego co się dowiedziałem to jest tak: "obawiam się że nie jest to specyfikowane ale z tego co kojaże jest na poziomie 50-60 ale nie jest to oficjalna informacja". Więc wydaje mi się że to niestety przez to. Więc inne pytanie, czy da rade ustawić lepszą wydajność na xbox? W ustawieniach tv true motion jak ustawić?

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
50-60ms to bardzo dużo mój Samsung tyle ma i nie da się grać.

zbiq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Zapewne masz w TV opcje zmiany trybu typu sport film itp. Zmień funkcję na gry lub PC (zależy co tam masz dostępne). Może pomóc. Nic nie szkodzi spróbować.

Wojtekkr434

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Podepnę się pod temat. Inpunt Lag jest dokuczliwy w graniu online czy offine też?

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Podepnę się pod temat. Inpunt Lag jest dokuczliwy w graniu online czy offine też?
A co ma piernik do wiatraka ? https://pl.wikipedia.org/wiki/Opóźnienie_wejścia

hondacbr11

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Ja bym zmienił oznaczenie wyjścia do którego jest podłączona konsola. Czyli HDMI 1 np jako PC lub Konsola bo są takie ustawienia. I wyłączone muszą być wszystkie ulepszacze obrazu. Zresztą w tych trybach zapewne będą niedostępne do aktywowania. Mam uj701v i jest żyleta w xbox one x.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

adamsoli3007

Świeżak
Świeżak
Witam ponownie, problem rozwiązany :)
Mieliście racje, ustawienie w tv na tryb gra załatwił sprawę, oczywiście wyświetlanie obrazu jest gorsze ale już nie ma żadnych opóźnień i ścinek, przynajmniej takich nie odczuwam. Banalna sprawa ale bym pewnie na nią nie wpadł chyba że przypadkiem, dziękuję bardzo za pomoc, już miałem oddawać tv na zwrot, dzięki Wam nie muszę :-D co do input lag może i jest wysoki ale da się grać, co prawda na mój tv nie ma oficjalnych informacji ile ma bo sam konsultant zdaje się że nie ma pojęcia :-D Poza tym fajne forum, dużo się na nim dowiedziałem ;-) pozdrawiam

Do góry Bottom