!!!!!XBOX ONE SIĘ WYŁĄCZA NIE WIADOMO CZEMU!!! Pilne

KRYSTIAN200332

Świeżak
Świeżak
WITAM was serdecznie mam problem z konsolą posiadam konsole Xbox one w wersji. FAT a więc dorzeczy konsola od jakiegoś czasu się wyłącza tak jakby ktoś odłączył zasilacz z gniazdka dioda na zasilaczu gaśnie i dopiero działa jak odłączę i podłączę zasilacz ostatnio dałem ją do naprawy. I problem leżał po stronie jakieś taśmy w konsoli która się zluzowała i było okej pograłem. Około tydzień i teraz znowu co jakiś czas się wyłącza i zastanawiam się czy nie wymienić tej taśmy na nową ale nie jestem pewien czy problem. Zostanie rozwiązany.
Miał ktoś z was taki problem jak tak to proszę was o pomoc w tej sprawie zależy mi na rozwiązaniu tego problemu
Zależy mi na rozwiązaniu tego problem

szefol84

Użytkownik
Użytkownik
Jeżeli masz na gwarancji to ślij zaś na gwarancję, możesz jeszcze spróbować pożyczyć inny zasilacz( możesz go też wyczyścić) i sprawdzić jak się konsola zachowuje na innym zasilaczu b być może problem jest z zasilaniem.
Taśma o której mowa to taśma napędu i przycisku power. Jeżeli została wymieniona to albo jakiś partacz to robił albo nic nie zrobił i Ciebie skasował.
Jeżeli masz pojęcie o lutownicy i elektronice to nie będzie problem z naprawą.
Tu masz jak rozkręcić konsolę
a tu masz jak tą taśmę wymienić:

Zanim rozkręcisz konsole sprawdź zasilacz czy to nie jego wina, dopiero po stwierdzeniu że to nie zasilacz możesz zabierać się za naprawę. Weź to sobie na spokojnie i wszystko będzie ok.

Do góry Bottom