Xbox One X problem

darek_dtx

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam. Posiadam Xbox One X i od kilku dni konsola regularnie zawiesza się podczas pierwszego odpalenia danej gry. Trzeba wykonać reset tzw "Power cycle " I można już dalej grać i używać konsoli normalnie. Robiłem reset do ustawień fabrycznych, kasowalem profil z konsoli, usuwalem dane z dysków lokalnych itp i problem nadal występuje. Pierwsze odpalenie, reset i dopiero można normalnie grać itp, aż do następnego uruchomienia. Instalowalem oprogramowanie off-line poprzez usb, ale to też nie pomogło. Dodam tylko, że po zawieszeniu konsoli w trybie gry i po przejściu do menu głównego, konsolę można normalnie używać np. do Internetu itp, ale nie można jej wyłączyć z pozycji menu. Z zakładki Ustawienia, nie można przejść do zakładki System ( nie ma tej pozycji w menu ), a po zresetowaniu wszystko wraca do normy. Dodam jeszcze, że nie pojawiają mi się żadne błędy typu E102, E105 itp. Po przeczytaniu kilku wątków na forum, wydaje mi się że twardziel ma już dość, ale jak pójdzie na serwis i zrobią tam reset do ustawień fabrycznych, to odeslą mi konsolę, bo jak już pisałem po restarcie z konsolą nie ma żadnych problemów. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie sugestie z waszej strony.

goofyps

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Mimo wszystko chyba zostaje tylko serwis, na support pisałeś? Zawsze możesz wrzucić w karton opis problemu i co robiłeś. Może przeczytają. Tylko po angielsku, a najlepiej po niemiecku

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jak na moje to dysk jest padnięty, jak nie chcesz sie bujać z supportem to próbuj oddać konsolę do sklepu z tytułu rękojmi.

darek_dtx

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam. Konsola pojechała na serwis. W przyszlym tygodniu powinna być już u mnie, więc napiszę co i jak. Jak nie usuną usterki pomino opisu jaki dałem po angielsku do przesyłki, to walę do sklepu i spróbuje rękojmi. Pozdrawiam

darek_dtx

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam. W dniu dzisiejszym dostałem informację że konsola została wysłana do Polski. Na profilu mojej konsoli zmieniły się daty gwarancji. Przed naprawą system pokazywał że konsola posiada gwarancję do 20.01.2020. Załączam plik z zrzutem ekranu, na którym są aktualne daty itp. Orientuję się ktoś może czemu tak teraz jest itp? Dziękuję i pozdrawiam.
Screenshot_20181112-153830_Samsung Internet.jpg

goofyps

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam. W dniu dzisiejszym dostałem informację że konsola została wysłana do Polski. Na profilu mojej konsoli zmieniły się daty gwarancji. Przed naprawą system pokazywał że konsola posiada gwarancję do 20.01.2020. Załączam plik z zrzutem ekranu, na którym są aktualne daty itp. Orientuję się ktoś może czemu tak teraz jest itp? Dziękuję i pozdrawiam. View attachment 3614
Może być tak, że dostaniesz inną=nowy numer seryjny.

darek_dtx

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Konsola w dniu wczorajszym wróciła z serwisu ( czwartek 15.11 ). Cała operacja trwała 7 dni, tak więc pod tym względem plus dla zielonych. Konsola jest moja i z tyłu standardowo pojawiła się naklejka serwisowa, a na śrubach są ślady po rozkręcaniu konsoli. Od wczoraj testuję konsole i na ta chwilę wszystko jest OK. Żadnych problemów z zapisem gier itp. Mam nadzieję, że teraz już posłuzy, bo na ta chwilę konsola jest juz po gwarancji. Co prawda sklep w momencie sprzedaży daje 24 miesiące, ale nie wiem jak sprawa wygląda w atkiej opcji...mam nadzieję, że nie bedę musiał tego sprawdzać. Pozdrawiam i z dziękuje za pomoc.

goofyps

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Konsola w dniu wczorajszym wróciła z serwisu ( czwartek 15.11 ). Cała operacja trwała 7 dni, tak więc pod tym względem plus dla zielonych. Konsola jest moja i z tyłu standardowo pojawiła się naklejka serwisowa, a na śrubach są ślady po rozkręcaniu konsoli. Od wczoraj testuję konsole i na ta chwilę wszystko jest OK. Żadnych problemów z zapisem gier itp. Mam nadzieję, że teraz już posłuzy, bo na ta chwilę konsola jest juz po gwarancji. Co prawda sklep w momencie sprzedaży daje 24 miesiące, ale nie wiem jak sprawa wygląda w atkiej opcji...mam nadzieję, że nie bedę musiał tego sprawdzać. Pozdrawiam i z dziękuje za pomoc.
Ms daje dwa lata gwarancji. Sprawdz jeszze raz na stronie. Jak cos sie nie zgadza to pisz na support.

Do góry Bottom