Xbox One Xbox One X - tryb Instant-on i pad

Kwaker

Świeżak
Świeżak
Witam

Mam taki problem otóż w trybie instant-on po wyłączeniu konsoli Xbox One X pad nadal zostaje włączony, natomiast w trybie oszczędzania energii pad wyłącza się razem z konsolą. W trybie instant-on gdy wyłączę pad przyciskiem na padzie nie mam możliwości uruchomienia później konsoli z pada, trzeba użyć guzika na konsoli. Posiadam także Xboxa One S i tam taki problem nie występuje, pad wyłącza się równolegle z konsolą w obydwu trybach. Wszystko testowane na dwóch padach od One S i One X. Czy w One X zostało to jakoś zmienione względem One S i wszystko jest w porządku?

CzekoladowyNinja

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Też na moim One X był problem z padem ale już nie występuje. Konsole zawsze wyłączam przytrzymując świecące logo na padzie przez 2 sekundy, a potem pojawi się opcja "wyłącz konsolę", klikam i sprzęt razem z padem jest wyłączony nie ma znaczenia czy jest oszczędzanie energii czy instant on. Nigdy nie uruchamiam One X przyciskiem na konsoli.

Pamiętaj, że konsola po wyłączeniu w trybie oszczędzania energii jeszcze przez dwie minuty działa (pomimo, że świecące logo jest wyłączone), więc nie odłączaj zasilania, ani jej nie uruchamiaj.

Kwaker

Świeżak
Świeżak
Dzięki za odpowiedź. Temat chyba rozwiązany. Bawiłem się jeszcze trochę w podłączanie pada kablem, parowanie na nowo pada i konsoli na koniec uruchomiłem ponownie konsolę i odziwo wszystko zaczęło działać tak jak powinno.

daras83

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Kurcze ja mam to samo na zakupionym niedawno One S i nie mogę tego ogarnąć,jakieś pomysły?

CzekoladowyNinja

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Musisz pokombinować, ciężko znaleść jednoznaczną przyczyne problemu z padem. Sparuj ponownie trzymając 2 sekundy czarny guziczek pomiędzy bumperami na padzie (logo na kontrolerze zacznie migać) i wtedy naciśnij na konsoli z przodu mały czarny guziczek (3 kreseczki są koło niego).

daras83

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
To niestety nie działa

Do góry Bottom