Xbox one x wrócił z naprawy, problem z łączeniem pada.

SeBaLy

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam, ostatnio znikł obraz w mojej konsoli xbox one x, zostawła wysłana do Frankfurtu i naprawiona, po zwrocie zauważyłem dziwny problem z padem a mianowicie włączam z pada bezprzewodowego konsole, konsola się włącza a pad nadal miga i nie łączy się z konsolą(nie działają przyciski), po wyjęciu włożeniu na nowo baterii pad łapie i wszystko gra, ale za każdym razem gdy wyłączam i włączam konsole muszę wyjmować baterie, żeby pad załapał gdyż tylko włącza on konsole a sam miga i nie działa??? Jest to kontroler oryginalny dokupiony przez internet do xboxa one x, ten dołączony do konsoli w zestawie normalnie się łączy i działa a tamten nie także co może być przyczyną bo nie wiem czy na reklamacje wysyłać pad-a :/

Ostatnia edycja:

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Zobacz jeszcze innego pada, jeżeli masz jak... jak nie to odsyłaj go na gwarancje.

SeBaLy

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Sprawę rozwiązałem, błahy problem aż mi głupio hehe :p po prostu poprzestawiałem coś w ustawieniach logowania i jak jednego pada ustawiłem że loguje konsole to temu drugi migał chyba chodzi o to że drugi po prostu nie może logować konsoli, przynajmniej tak to rozkminiam :p usunąłem te ustawienia i wszystko gra teraz oba łapią i nie mrugają :)

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Sprawę rozwiązałem, błahy problem aż mi głupio hehe :p po prostu poprzestawiałem coś w ustawieniach logowania i jak jednego pada ustawiłem że loguje konsole to temu drugi migał chyba chodzi o to że drugi po prostu nie może logować konsoli, przynajmniej tak to rozkminiam :p usunąłem te ustawienia i wszystko gra teraz oba łapią i nie mrugają :)
No bo danego pada można przypisać do profilu :D

SeBaLy

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
@kuleczka91 Hehe eh ta dzisiejsza technologia :p

Jednak chyba coś jest nie tak z konsolą gdyż pomimo braku zmian w ustawieniach znów występuje owy problem i sprawdzałem po kilka razy a problem występuje zarówno na jednym padzie jak i drugim, chodzi o to że raz się łączą pady a raz przy włączaniu konsoli z pada dalej migają i nie chcą się połączyć trzeba wyjmować baterie i jak ponownie włączam pady to działają. także pytanie wysyłać znów na gwarancje :/ ?. Jedyne 2 opcje według mnie to wadliwa konsola lub coś zakłóca jej odbiór (modem znajdujący się 2m od konsoli, komórka ładująca się koło konsoli, włączony bluetooth w laptopie 2m od konsoli ?), Konsola umieszczona za tv na widoku na półce 1,5m od pada.

Posprawdzałem wszystkie możliwe zakłócenia i jednak wychodzi na to że konsola musi być wadliwa o dziwo przed wysłaniem do microsoftu wszystko grało :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Do góry Bottom