Xbox One z myszkami i klawiaturami. CORSAIR z oficjalnym wsparciem

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Od dzisiaj wszyscy posiadacze Xboksów One mogą podłączać myszki i klawiatury do konsoli, by następnie cieszyć się rozgrywką w kilka produkcji. W rezultacie CORSAIR potwierdził oficjalną współpracę z Microsoftem i wsparcie nowej formy rozgrywki.

Microsoft w ubiegłym tygodniu przedstawił wsparcie myszek oraz klawiatur dla Xboksa One i choć na wydarzeniu wspomniano wyłącznie o Razerze, to jednak mogliśmy mieć pewność, że inne firmy dołączą do rozgrywki. Dzisiaj CORSAIR oficjalnie zaprasza do gry.Xbox Live Gold za 1 zł. Nowa promocja Microsoftu CORSAIR to ceniony producent sprzętu komputerowego, który produkuje między innymi myszki, headsety oraz klawiatury. Firma nawiązała współpracę z Microsoftem i właśnie ogłosiła wsparcie dla Xboksa One.Korporacja zachęca do kupowania produktów z logiem CORSAIR, które zapewnią graczom na sprzęcie Microsoftu zróżnicowane wrażenia – bez problemu niektóre urządzenia podłączymy do konsoli i wskoczymy na kanapę, inne wymagają siedzenia przy biurku, a niektóre umożliwią nawet streamowanie.Użytkownicy Xbox One, podłączając profesjonalną myszkę i klawiaturę mechaniczną CORSAIR do swojej konsoli, będą cieszyć się tą samą precyzją rozgrywki, która dotychczas zarezerwowana była wyłącznie dla graczy PC. CORSAIR zapewnia, że jako licencjonowany partner sprzętowy dołoży wszelkich starań, aby rozszerzyć współpracę z firmą Microsoft, dzięki której kalifornijska marka stworzy specjalne produkty, jeszcze bardziej kompatybilne z konsolą Xbox One. Dodatkowo, Korsarze poinformowali, że zobowiązują się do ściślejszej współpracy przy innych inicjatywach Microsoftu, takich jak np. Mixer, interaktywna usługa do prowadzenia relacji na żywo. Dzięki Elgato, marce będącą częścią rodziny CORSAIR, użytkownicy Mixera będą mogli korzystać z m.in. Stream Decków i innych, jeszcze niezapowiedzianych produktów w celu podniesienia poziomu jakości tworzonych live streamów.
W ubiegłym tygodniu Microsoft potwierdził pierwsze tytuły wspierające nową propozycję:
  1. Bomber Crew
  2. Warface
  3. Children of Morta
  4. Minion Master
  5. DayZ
  6. Warframe
  7. Strange Brigade
  8. Warhammer Vermintide 2
  9. Moonlighter
  10. Wargroove
  11. Vigor
  12. Warthunder
  13. X Morph Defense
  14. Fortnite
To dopiero początek, ponieważ kolejni deweloperzy mają chętnie oferować wsparcie myszek oraz klawiatur w grach na Xboksie One. Należy jednocześnie zaznaczyć, że gracze nie muszą się martwić o balans, ponieważ twórcy mają obowiązek oddzielania gryzoni od padów w sieciowych trybach.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
ponieważ twórcy mają obowiązek oddzielania gryzoni od padów w sieciowych trybach.
I po co te płacze, lamenty i obrzucanie się mięsem ?

SingSing74

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
"Od dzisiaj wszyscy posiadacze Xboksów One mogą podłączać myszki i klawiatury do konsoli, ". Skoro od dziś, to czy oznacza to, że będą działać wszystkie myszki i klawiatury? Bo dedykowanych chyba jeszcze nie ma, prawda? Pytam, bo mam do wykorzystania fajnego Logitech`a.

No i jeszcze jedno pytanie: czy wsparcie dla myszek dotyczy tylko dla gier, czy aplikacji również?
Konkretnie chodzi mi o Crazy Movie Maker 2.

Ostatnia edycja:

suki

Użytkownik
Użytkownik
Minecrafta nie ma na tej liście.

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Minecrafta nie ma na tej liście.
No niby już ma od dawna wsparcie dla myszek, a przynajmniej w wielu miejscach na taką informację natrafiłem.

@SingSing74, można podłączyć jaka chcesz, większość będzie działać ale np. w Fortnite myszki gamingowe mają lagi, a te zwykłe biurowe śmigają aż miło.
Co do programów nie wiem, ale wiem, że Edge nie chce być sterowany myszka, przynajmniej u mnie :/

suki

Użytkownik
Użytkownik
No niby już ma od dawna wsparcie dla myszek, a przynajmniej w wielu miejscach na taką informację natrafiłem.

@SingSing74, można podłączyć jaka chcesz, większość będzie działać ale np. w Fortnite myszki gamingowe mają lagi, a te zwykłe biurowe śmigają aż miło.
Co do programów nie wiem, ale wiem, że Edge nie chce być sterowany myszka, przynajmniej u mnie :/
Ale zaraz ... mówisz o wersji na xo?
Bo oni kilka dni temu wypuścili darmową mapę i w skrzyni są cztery zapisane książki patrz moje zrzuty z gry i tam jest ten opis/y jak korzystać z klawiatury i myszy z grą Minecraft.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Tak minecraft to pierwsza gra obsługująca mysz http://worldofxbox.pl/minecraft-xbox-myszka-klawiatura/

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ale zaraz ... mówisz o wersji na xo?
Bo oni kilka dni temu wypuścili darmową mapę i w skrzyni są cztery zapisane książki patrz moje zrzuty z gry i tam jest ten opis/y jak korzystać z klawiatury i myszy z grą Minecraft.
Nie wiem jak zobaczyć twoje zrzuty z gry. Ale Ty grasz w Minecraft i nie działa Ci mysz, czy co? :p

Czytałem na internecie niejednokrotnie gdy było głośno na temat wsparcia dla myszek z powodu plotek, przecieków itp. że takowe wsparcie minecraft już posiada. Ale coś mi świta że dopiero w tym roku je zastosowano, ale na początku, dużo wcześniej niż to pełne wsparcie, które mamy teraz.

Ostatnia edycja:

suki

Użytkownik
Użytkownik
Nie. Gram padem bo jest to najlepszy sposób :)
A tego nie wiedziałem że jakieś tam wsparcie w ogóle było wcześniej.

myszkowiec

Świeżak
Świeżak
siema wszystkim. mam pytanie do bardziej kumatych. Dzisiaj zauważyłem wyczekiwaną przeze mnie opcję w ustawieniach/sensor kinekt i urządzenia w moim xbox one "MYSZ" co to oznacza? jak podłączam myszkę bezprzewodową to nic się nie dzieje, sprzęt jej nie widzi. Wie ktoś jak podłączyć myszke? Pomocy!

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
siema wszystkim. mam pytanie do bardziej kumatych. Dzisiaj zauważyłem wyczekiwaną przeze mnie opcję w ustawieniach/sensor kinekt i urządzenia w moim xbox one "MYSZ" co to oznacza? jak podłączam myszkę bezprzewodową to nic się nie dzieje, sprzęt jej nie widzi. Wie ktoś jak podłączyć myszke? Pomocy!
Xbox obsługuje większość, nie wszystkie myszki, może trafić tak że twoja nie działa z konsolą, tym bardziej jak jest bezprzewodowa.

Tak wgl mysz działa w paru grach jak na razie, więc w dashboardzie jej nie wytestujesz, ani w przeglądarce tylko np. w Fortnite, Warframe.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Bzdura totalna. Skoro jest obsługa to powinien pojawić się i office oraz normalny egde.

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Bzdura totalna. Skoro jest obsługa to powinien pojawić się i office oraz normalny egde.
Pewnie się pojawi, albo przynajmniej zacznie obsługiwać mysz (edge). Co do offica to nie wiadomo co tam M$ wymyśli.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Jeżeli pojawi się libre office kupię klawiaturę i mysz bo na starym pc używam właśnie tego.
Brak chrome mogę przełknąć :)

factislite

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jeżeli pojawi się libre office kupię klawiaturę i mysz bo na starym pc używam właśnie tego.
Brak chrome mogę przełknąć :)
Wątpię żeby wpuścili Libre Office bo po co im bezpłatna konkurencja na ich zamkniętym sprzęcie.
Hehe, co do przeglądarki też ostatnio myślałem że mogliby teraz Firefox wpuścić skoro już mysz dodali

Do góry Bottom