Xbox One z nową wersją w 2019 roku? Microsoft chce zrezygnować z odtwarzacza i zaproponować nową usługę

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Microsoft oficjalnie pracuje nad następcą Xboksa One, ale według najnowszych plotek, firma chce jeszcze w przyszłym roku zaoferować kolejną wersję udanej konsoli. Amerykanie zrezygnują z odtwarzacza płyt, by zapewnić niższą cenę konsoli.

Amerykanie mają pracować nawet nad dwoma konsolami nowej generacji, które będą przedstawicielami rodziny Xbox Scarlett, ale to podobno nie wszystkie urządzenia rozwijane przez inżynierów z Redmond. Specjaliści pracują nad nowym Xboksem One.Black Friday na Xbox One. Ponad 400 gier w promocji na Xbox LiveNowa wersja Xboksa One ma trafić do sprzedaży w 2019 roku. Microsoft podobno pracuje nad sprzętem, który nie będzie zawierał odtwarzacza płyt – ten prosty zabieg pozwoli znacząco obniżyć cenę konsoli. Zespół Phila Spencera właśnie za pomocą odchudzonego sprzętu będzie chciał trafić w gust kolejnych graczy.A co z płytami? Musicie pamiętać, że Microsoft nie zamierza zrezygnować ze standardowych konsol oraz nośników. Według plotek będzie to wyłącznie opcja, więc jednocześnie na rynku pojawi się nowy program „disc-to-digital”, który pozwoli zamienić fizyczne wydanie gry w cyfrowy odpowiednik. Aktualnie nie otrzymaliśmy szczegółów, ale najwidoczniej MS wpadł na pomysł, który pozwoli klientom pobrać gry z Sieci nawet w momencie kupienia produktu w pudełku.Czy to ma sens? Jak najbardziej. Wielu graczy może zdecydować się na tę propozycję i dorzucić do zestawu abonament Xbox Game Pass – ten duet pozwoli klientom cieszyć się z wielu mocnych gier przez cały 2019 i pewnie nawet 2020 rok.

Ankoholik

Xbox One
Xbox One
Pomocnik
Użytkownik
Cena napędu dla Microsoftu to pewnie 10-15 $ ,więc nie wpłynie na cenę konsoli znacząco, ale od razu widać,ze to ma drugie dno, a więc zapewne chodzi o przyzwyczajanie ludzi do konsole bez napędów,aby oferować tylko gry cyfrowe, dla mnie to to samo co chcieli wcisnąć na E3 w 2013 r.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Mam 3 gry na płycie od 2014 r. reszta to cyfry... 3/4 gier na swoim (swoich prywatnych kontach)

Ostatnia edycja:

Ankoholik

Xbox One
Xbox One
Pomocnik
Użytkownik
Skasują opcję dzielenia contentu to nie będzie już tak ciekawie :D

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Kiedyś ktoś wyceniał podzespoły ps4 i x1 i sam napęd to była niewielka kwota chyba 25$ ? W skali całej konsoli to ile obniżą cenę XOX by to miało ręce i nogi ? No chyba że będą dokładać do produkcji konsol bo im się to zwróci z nawiązką przy sprzedaży treści cyfrowych i braku używek. Ja nie widzę na tym oszczędność nawet jakby takiego XOX mieli sprzedawać za 1500zł zamiast 2000zł bo na różnicy pudełek nawet nie mówię tu o używanych ale na pudłach ze sklepów które walczą cenami o klienta ta różnica szybko się zwróci a i pudło mogę sprzedać.
Znajdą się zapaleńcy którzy graja tylko na cyfrach nie mówię że nie i taka oferta im przypasuję ale to wszystko prowadzi to braku możliwości odsprzedaży gry i ceny narzuconej bezpośrednio od dystrybutora czyli MS który zawoła np. 500zł i trzeba będzie tyle bulić. Rok, dwa po premierze łaskawie obniżą do 400 gdy w sklepie pudło po roku to średnio 50% ceny wyjściowej a używane to już w ogóle...

Niedługo zrobi się z tego konsolowy Steam tylko tam chociaż ceny są spoko i często przeceny do tego klucze można taniej nabyć patrz humble bundle.

Pudło ma też tą wartość że mogę je kupić po 5, 10, 15.. latach a cyfra znika ze sklepu jak np. Forza i **uj.

Ps.
Mam 3 gry na płycie od 2014 r. reszta to cyfry...
Jesteś ewenementem patrząc po pewnym temacie kupujesz wszystko jak leci.
Ja mam aktualnie aż 5 pedałek na XO ale od 2015r mięłam ich strzelam łącznie ze 20. Niech mi się średnio zwruci 100zł z każdej na odsprzedaży, wyjecie napędu mi się nie kalkuluję. Niech tylko zablokują tańsze kupowanie i jeszcze zatęsknisz za pudłami.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
znika ze sklepu jak np. Forza i **uj.
Tak znika ze sklepu ale gdy ją zakupisz to nadal możesz ją pobrać.

Niech tylko zablokują tańsze kupowanie i jeszcze zatęsknisz za pudłami.
Juz zablokowali ale jak wiesz jak kupić to są sposoby. Wystarczy mieć wydaną kartę na dany kraj, robisz preorder i potem podmieniasz na kartę revoluta. Karta którą robisz preorder może być pusta ale musi być podpięta pod konto. Na wszystko jest sposób tylko trzeba wiedzieć jak i co.

ManyPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Tak znika ze sklepu ale gdy ją zakupisz to nadal możesz ją pobrać.

Juz zablokowali ale jak wiesz jak kupić to są sposoby. Wystarczy mieć wydaną kartę na dany kraj, robisz preorder i potem podmieniasz na kartę revoluta. Karta którą robisz preorder może być pusta ale musi być podpięta pod konto. Na wszystko jest sposób tylko trzeba wiedzieć jak i co.
Kurde trzeba jakiegoś Argentyńczyka znaleźć:cool::D:D :hajs:albo kartę załatwić - tylko jak? :poklon:

Ostatnia edycja:

suki

Użytkownik
Użytkownik
Czyli będzie przystawka do tv.
Nie mam żadnej gry na xo w pudle. Dodatkowo nie używam płyt od lat nie mniej jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu.
Czekałem na super slim xo ale przystawki j/w nie chce...

Mateo90

Użytkownik
Użytkownik
Idealna konsola dla mnie, odkąd mam Xbox one 2014 to chyba miałem 3 razy płytę w napędzie. Rok temu kupiłem XBX to ani razu nie miałem płyty w napędzie, w ogóle nie wiem czy ten napęd działa.

Johny Mielony

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Co do ceny samego napędu, w sensie hardware, to trzeba jeszcze wziąć pod uwagę koszt licencji na Blu-ray za którą Microsoft musi płacić m.in. Sony.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Ja też nie wiem czy mój działa ale napęd przynajmniej jeden powinien być ot tak dla picu.

kshychopata

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Ja dziecku puszczam sporo bajek z napędu. Sam też oglądam koncerty. Świadomie sprzedałem blu-ray i co, znow bym musiał kupić?

suki

Użytkownik
Użytkownik
Pewnie dadzą bd na usb za jedyne xxx pln. Co nie zmienia faktu że to może być pierwszy krok do podwyżki cen gier z 400 na 600pln :)

brattanek

Ojciec dyrektor
Członek Załogi
Administrator
XBF
Xbox One
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Świeżak
A ja lubię płyty mam ich kilka :) czasem pudełka tańsze niż cyfra :D

suki

Użytkownik
Użytkownik
Ciekawe czy będzie nowy soc w niższym procesie technologicznym jeżeli będzie... może być ciekawie.

Gruberek

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
W końcu. Po co płacić za coś czego się nie używa.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

suki

Użytkownik
Użytkownik
Zaraz posypią się gromy z jasnego nieba jak przeczytacie kolejne zdanie.
"Dystrybucja cyfrowa" była od lat w sieci bez steama i innych i była darmową... więc molochy takie jak steam i inni świata nie odkryli na nowo tylko wpadli na pomysł aby kosić kasę za to.

sqwara

Użytkownik
Użytkownik
Cena napędu dla Microsoftu to pewnie 10-15 $ ,więc nie wpłynie na cenę konsoli znacząco, ale od razu widać,ze to ma drugie dno, a więc zapewne chodzi o przyzwyczajanie ludzi do konsole bez napędów,aby oferować tylko gry cyfrowe, dla mnie to to samo co chcieli wcisnąć na E3 w 2013 r.
Tutaj masz rację sam napęd kosztuje grosze, ale taśma, płyta oprogramowanie kolejne grosze, potem obudowa a raczej plastik forma nowa bez "wycięcia" kolejna oszczędność, kiedyś oglądałem program jak producenci oszczędzają nawet kolo plastiku to inna kwota, a chyba najsłynniejszym przykładem to przykład Rockefellera który podobno kazał zmniejszyć z 10 kropel ołowiu na 9 kropel do uszczelniania baków, co rocznie kilka baniek dało mu zysku. Więc dla nas taki zabieg to bzdura i kwota niewielka ale dla corpo to gigantyczne zyski i możliwości obniżenia kosztów, niech taka konsola bedzie tańsza o 200-300 zł niby nie wiele to w sumie to jest jedna gra klasy AAA.

Osobiście sam kupiłbym taką wersję, nie używam CD teraz to i tak cyfrowe wersję, a to gry czy filmy. Tak jak dyskietki wymarły potem CD a teraz czas na DVD który już jest nośnikiem nie wystarczającym w branży rozrywkowej ( gry, filmy).

suki

Użytkownik
Użytkownik
Wg pewnego źródła cena ma być niższa aż o 100$. Czyli te cięcia mogą dotyczyć nie tylko samego napędu.
Tak dla przypomnienia np. chłodzenie apu na xo i xo s sporo się różni.
Tutaj może być więcej cięć i zmian. Czas pokażę jak go rozbiorą po premierze.

Do góry Bottom