Xbox pod gry na kinecta

Malon

Świeżak
Świeżak
Witam wszystkich,
ogółem szukam odpowiedniego Xboxa głównie do gier pod kinecta. Przekopałem tone internetu i z tego co rozumiem xbox 360 ma dużo gorszą kamerę (odległość , czujnik ruchu etc.) z tego względu pewnie zdecyduje się ,że xbox one i tutaj pierwsze pytanie S czy X? Czy do gier typu Just Dance , Sportowe gry itp. większa moc ma jakiekolwiek znaczenie?
2. Nieszczęsny kinect wiem ,że pytanie może być śmieszne ale po prostu nie idzie nigdzie go zrozumieć ani na stronie producenta ani w sklepach internetowych:
Czy wystarczy kupić konsole Xbox one + Kinect (camera) i można ją podłączyć do konsoli czy dodatkowo trzeba mieć jeszcze adapter?
3. Jeżeli trzeba mieć dodatkowo adapter to czy jest on w zestawie kinecta (kamery) czy trzeba go osobno dokupić?
4. Czy pady w Xbox one mają wejście na słuchawki jak w playstation 4?

To chyba na tyle w żadnym sklepie typu media markt itp. na stronie internetowej nie mogłem uzyskać tych danych a konsole ze wszystkim muszę kupić najdalej jutro dlatego bardzo dziękuje za wszelką pomoc!

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Xbox 360 ma więcej gier pod kinecta.
Xbox One ma mnie gier i już żadna nowa nie wyjdzie ponieważ Kinect 2.0 zakończył swój żywot.
Xbox One FAT podpinasz K2.0 bezpośrednio
Xbox One S/X potrzebny drogi bo już nieprodukowany adapter lub bawisz się w lutowanie kabli.
Stary model pada nie miał jacka, chyba wszytko poniżej 15xx. Niestety na stronach nie znajdziesz takiej informacji więc szukaj czy to pad do S/X bo to modele 17xx posiadające jacka.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jak pod Kinecta to tylko x360. Ten z XO się nie umywa do 360tki i praktycznie nie ma gier. Już nie wspominając o tym, że sam MS już go uśmiercił. Do Kinecta z x360 jest takie urządzenie, które przybliża, chyba nyko zoom to się zwie.

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Jak chcesz kinecta to kup xbox 360. Tani sprzęt, gry które powstały wystarcza na dłuższy czas. Kupując xbox one s lub x musisz dokupić adapter, który nie jest już produkowany tak samo jak kinect do xbox one.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Malon

Świeżak
Świeżak
Może rzeczywiście macie racje ,że xbox 360 głównie do gier kinect dla dziewczynki jako prezent na komunie będzie lepszy tylko jak to jest w kwestii kamery? Tzn. czy gry na kinecta do xboxa 360 nie mają dużych opóźnień w czasie rzeczywistym? Na internecie piszę ,że sama kamera nie jest tak "wydajna" tzn. nie łapie tak dokładnie ruchu co objawia się opóźnieniami w grach w przeciwieństwie do xbox one?
Ah no i czy kinect do xbox'a 360 wymaga adaptera czy można go podłączyć bezpośrednio pod konsolę?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Może rzeczywiście macie racje ,że xbox 360 głównie do gier kinect dla dziewczynki jako prezent na komunie będzie lepszy tylko jak to jest w kwestii kamery? Tzn. czy gry na kinecta do xboxa 360 nie mają dużych opóźnień w czasie rzeczywistym? Na internecie piszę ,że sama kamera nie jest tak "wydajna" tzn. nie łapie tak dokładnie ruchu co objawia się opóźnieniami w grach w przeciwieństwie do xbox one?
Ah no i czy kinect do xbox'a 360 wymaga adaptera czy można go podłączyć bezpośrednio pod konsolę?
Kinect z 360tki można bezpośrednio podłączyć do konsoli. Już w sklepach nie znajdziesz konsoli bez wejścia na Kinecta. Nie wiem gdzie to czytałeś odnośnie opóźnień, u mnie 360tka z Kinectem działa idealnie, żadnych problemów. Ogólnie całego Kinecta można skalibrować sobie jeśli coś będzie nie halo. Nie ma lepszych gier na Kinecta niż te z 360tki, a zwłaszcza dla dzieci, bo jest w czym wybierać :) Powiem tak Kinect z XO jest bardziej wydajny, bo poprawili to na jeszcze dokładniejsze przechwytywanie ruchów, ale ten z 360tki też nie ma żadnych problemów. Mój z XO leży schowany w szafie, bo nie ma w co na tym grać. Jak gramy na Kinekcie to tylko na 360tce ;)

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
DO 360 FAT potrzeby zasilacz ale ten kupisz za paręnaście złociszy.

Malon

Świeżak
Świeżak
Ok przekonaliście mnie wezmę w takim razie Xboxa 360 tylko widzę ,że konsoli już nigdzie nowej nie kupie za bardzo poza całym zestawem używanym na allegro czy lepiej szukać konsoli "czystej" czy w wersji modyfikacji RGH/LT3?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Ok przekonaliście mnie wezmę w takim razie Xboxa 360 tylko widzę ,że konsoli już nigdzie nowej nie kupie za bardzo poza całym zestawem używanym na allegro czy lepiej szukać konsoli "czystej" czy w wersji modyfikacji RGH/LT3?
Gry używane na X360 są już tak tanie, że nie ma sensu bawić się w przerabianie konsoli wg. mnie. Na RGH możesz grać na piratach z dysku, ale bez możliwości podłączenia się do Xbox Live, bo Ci od razu konsolę zbanuje. Na LT gry nagrywa się na płytach, ale i tak musisz kupować abonament Xbox Live, żeby np. pograć z kimś w sieci. Przejrzyj sobie przypadkowe ceny gier i sam zdecyduj czy warto Ci się w to bawić żeby przerabiać. Wydaje mi się, że w sieciówkach pokroju Media Expert, Media Markt czy Saturn powinni jeszcze mieć 360tki na stanie. Na konsolę dostajesz 2 lata gwarancji od MS ;)

Malon

Świeżak
Świeżak
Gry używane na X360 są już tak tanie, że nie ma sensu bawić się w przerabianie konsoli wg. mnie. Na RGH możesz grać na piratach z dysku, ale bez możliwości podłączenia się do Xbox Live, bo Ci od razu konsolę zbanuje. Na LT gry nagrywa się na płytach, ale i tak musisz kupować abonament Xbox Live, żeby np. pograć z kimś w sieci. Przejrzyj sobie przypadkowe ceny gier i sam zdecyduj czy warto Ci się w to bawić żeby przerabiać. Wydaje mi się, że w sieciówkach pokroju Media Expert, Media Markt czy Saturn powinni jeszcze mieć 360tki na stanie. Na konsolę dostajesz 2 lata gwarancji od MS ;)
Ok wszystko rozumiem. Co prawda na stronie w/w sklepów nie ma niestety nic z xboxa 360 ale zadzwonię jutro na infolinie i może coś jeszcze znajdą a jak nie to zostanie allegro. W każdym razie bardzo dziękuje za wytłumaczenie wszystkiego i całą pomoc! :)

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Kurcze tak patrzę za ofertami i faktycznie szukać 360tki w sklepach to jak szukać igły w stogu siana :D

flacha00

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jak coś to mam 360 w idealnym stanie z kinectem na sprzedanie:) jak nie znajdziesz nigdzie to daj znać.

Do góry Bottom