Xbox podłączenie pod hdmi POMOCY!

Richol

Świeżak
Świeżak
A więc tak mam xboxa 360 bez wejścia hdmi, posiadam kabel Component HD AV ale mój telewizor niestety nie ma wejścia na 5 jacków tylko na 3 takze nie wiem czy cos z tego bedzie tym kablem ;/ moj telewizor to lg led z 4 wejsciami hdmi, wejsciem vga,,rgb i euro. Powiedzcie mi co mam zrobicy zeby x+a podczyc tak zeby chodzil na wysokiej rozdzielczości.

Sprzedaj tego xboxa i kup z wejściem hdmi bo tak to nic nie zaradzisz.

mixyr

Użytkownik
Użytkownik
ale tobie chodzi o to żeby podłączyć x'a przez HDMI, by chodził w wysokiej rozdzielczości nie mając x'a z wejsciem HDMI... hehe, a to jest w ogóle możliwe?

Nie to nie jest możliwe. Najrozsądniej będzie sprzedać tą konsole i kupić sobie arcade (jaspera, bo to co masz to pewnie jeszcze falcon) z hdmi i cieszyc się obrazem jak żyleta.

Push The Tempo

Użytkownik
Użytkownik
to co on ma to zapewne core,mozesz dokupic kabel vga lub componenta te wejscia to chinche nie jacki :) ale jak pisali lepiej sprzedaj :D jezeli wogole to ktos kupi

Dla mnie daremną jest gra na componencie wygląda to tragicznie przeciez.

Push The Tempo

Użytkownik
Użytkownik
kogo to obchodzi że dla ciebie jest daremne? ;d jego sprawa co zrobi

krisr77

Pomocnik
Pomocnik
Użytkownik
podłacz po vga

Co mu to da? Jak jakoś będzie daremna.

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Co mu to da? Jak jakoś będzie daremna.
Pod VGA jakosc nie będzie zla w przeciwieństwie do twoich postów sa "daremne"

Pod VGA jakosc nie będzie zla w przeciwieństwie do twoich postów sa "daremne"
Rób mu wodę z mózgu... Część gier wyglada dużo gorzej właśnie przez to że obraz nie jest wystarczająco ostry.

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
A nie pomyslales ze to od gry zalezy, co ma ostrość obrazu jak zastosuje oryginalny kabel VGA to bedzie mial bardzo dobrej jakosci obraz, ja tu nie mowie o kablu za 10zl

ColoringWyso

Użytkownik
Użytkownik
Ludzie krew mnie zalewa.
Przez component może isć 1080p
Jemu chodzi o to , że ma kabel component ale nie może go podpiąć pod tv bo w tv niema takiego wejścia.
Kabel dodawany standardowo do xboxa to nie component tylko composit a to jest przeogromna różnica.

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
No i ?
Pozostaje albo kupno kabla VGA albo euro --> component

W obu przypadkach jakosc bedzie dobra jak zastosuje sie dobrej jakosci kable

bogdan6120

Użytkownik
Użytkownik
a kolego nie mam tak przełącznika na tv.Przestaw z HDTV na TV i będzie działać na 3 cinche oczywiscie wtedy tylko rozdzielczość 480

Richol

Świeżak
Świeżak
hmm kupno nowej konsoli odpada odrazu gdyż nie mam wystarczającej ilości hajsu.. zależy mi na tym zeby znalezc jakis kabel np ktory zamiast 5 czinczy ma koncówke vga i 3 czincze czy euro i czincze tak zeby osiagnac wysoką rozdzielczość, jest cos takiego? jak tak to mozecie zmi podac linka tak zeby sie dowiedziec ile to kosztuje?

krisr77

Pomocnik
Pomocnik
Użytkownik
allegro.pl - znajdziesz w 5 sek

kamykle

Użytkownik
Użytkownik
A więc tak mam xboxa 360 bez wejścia hdmi, posiadam kabel Component HD AV ale mój telewizor niestety nie ma wejścia na 5 jacków tylko na 3 takze nie wiem czy cos z tego bedzie tym kablem ;/ moj telewizor to lg led z 4 wejsciami hdmi, wejsciem vga,,rgb i euro. Powiedzcie mi co mam zrobicy zeby x+a podczyc tak zeby chodzil na wysokiej rozdzielczości.
Nie trzeba nic sprzedawac, sa po to przejsciowki, jakos ja mam podlaczonego laptopa do tv konsole, i dekoder cyfrowy, a i wszystko na jednych glosnikach przez czincze, a Tobie tylko chodzi o podpiecie czegos pod tv na hdmi. To kup przejsciowke 1 wyjscia na 2 wejscia hdmi i podepnij 2 rzeczy do jednej, a jesli zle zrozumialem to kabel dvi z jedenj strony, a z drugiej hd, i zeby chodzilo ladnie to musisz soknfigurowacrozdzielczosc w tv, inaczej nie bedzie obraazu, mi lapalie przy dekoderze 1080, a przy konsoli 1920 na iles tam nie wiem dokladnie, bo nie pamietam, ale zaszalem i wczoraj powydawalem troszke na przejsciowki...Nikogo mysle, ze nie urazilem swoja wypowiedzial, chcialem poinstruowac, swoimi metodami.
A po zastanowieniu i obliczeniu zmiejsze te dzeki i do ixa+tv jeden hdmi, i od konsoli 2-gi hdmi, oczywiscie, na przejsciowce, i to i to bedzie chodzi z dzwiekiem i obrazem i od razu zmiejszy sie ilosc kabli, ale jesli nie chce CI sie tak komvinowac to zrob, tak jak napisalem wyzej, albo przynajmniej popatrz na necie, obrazki, poczytaj opisy, jak to wyglada i co to da, a mowie Ci, ze nie pozalujesz, zwykly kabel hdmi 12zl bo sam wczoraj kupowalem, heheh:) Jak cos to pisz na priv... POzdrawiam:)

krukens

Użytkownik
Użytkownik
Ludzie krew mnie zalewa.
Przez component może isć 1080p
Komponent to raczej max. 720p.

krukens

Użytkownik
Użytkownik
hmm kupno nowej konsoli odpada odrazu gdyż nie mam wystarczającej ilości hajsu.. zależy mi na tym zeby znalezc jakis kabel np ktory zamiast 5 czinczy ma koncówke vga i 3 czincze czy euro i czincze tak zeby osiagnac wysoką rozdzielczość, jest cos takiego? jak tak to mozecie zmi podac linka tak zeby sie dowiedziec ile to kosztuje?
Nie osiągniesz jakości HD bez HDMI lub component.

Do góry Bottom