Xbox Polska śmieje się z PlayStation - „to kiedy konsola z prawdziwym 4K?”

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Sony w ostatnich dniach zdecydowało się ogłosić kilka ważnych decyzji. Firma między innymi zaprezentowała konsolę z klasykami oraz udostępniła rozgrywkę cross-platformową, ale zdaniem polskiego oddziału Xboksa czegoś tutaj wciąż brakuje.

Miłośnicy marki Sony nie mogą w ostatnich dniach narzekać. Japończycy ujawnili PlayStation Classic, potwierdzili możliwość pobierania gier z PlayStation Now na dysk, a nawet zdecydowali się na dołączenie do cross-platformowej rozgrywki.

To trzy bardzo ważne ruchy, na które czekało na pewno wielu czytelników naszego portalu, jednak jak widać Xbox Polska znalazł jeszcze jeden „element układanki”, o który powinno zadbać Sony. W tym wypadku nie możemy liczyć na szybką reakcję Japończyków.

Trzeba na pewno pogratulować ekipie Xbox Polska podejścia do tematu i znalezienia odpowiedniej „szpilki”, którą można było wyciągnąć w tym odpowiednim momencie. Jak wiadomo jest to tylko PR-owa zagrywka – wcześniej wielokrotnie oglądaliśmy starcia działu Microsoftu z ekipą Sony.

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Sony
To kiedy będziecie mieli jakieś gry exclusive. Haha

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Sony nawet się wysilać nie musi, bo ich gry ekskluzywne bronią się same. Na Xboxie w takiego Spidermana nie pogramy nawet w 720p, więc z czego się cieszyć?

suki

Użytkownik
Użytkownik
Ostatnio pisali że kolejna generacja też ma mieć problem z 4k60 więc tyle w temacie...

Kendzi76

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
No tak ale sony ma exy duzo exow a tu 4k duzo nie zmienia niestety...

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Teraz jak nie ma exów na Xboxa, nie ma cebuli na regionach, dodają klawę i myszkę to tak szczerze nie ma nic co by mnie namawiało do inwestowania w Xboxa :D

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
@kuleczka91 święte słowa. Jeszcze jak szło kupić jakąś gre po taniości (zmiana regionów) to był dobry plus.

M$ ma dobry:
EA Access - ogólnie dobra sprawa jak ktoś nie ma parcia na gry z EA to prędzej czy później tam trafią. Ale większość graczy i tak ograło już dawno wymienione tam tytuły, a te nowe są słabe - jak NFS Payback - bardzo się cieszę, że nie zakupiłem go nigdy bo krew by mnie zalała.

Xbox game pass - dobry dla nowych graczy, bo starzy już pewnie dawno ograli interesujące ich tytuły. Plusem też jest, że nowe gry spod studia M$ będą dodawane tam w dniu premiery np. Forza Horizon 4. Minusem jest, że usuwają po pewnym czasie gry z tej usługi.

Mnie tam 4K nie jest potrzebne do szczęścia. Potrzebuję tylko i wyłącznie dobrych gier :)
Stąd też zamiar kupna PS4 - zdecydowałem poczekać na black friday, może będą jakieś ciekawe promocje cenowe bądź dobre bundle :)

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Konsola MS jak by nie było ma cały czas jedną mocną zaletę, cenę. Zakładając oczywiście że porównujemy ją do PC bo chcemy pograć w te kilka gier których nie ma na produktach Sony. Zestaw PC za 600-1000zł do 1080 60fps lub 1500-2100 do 4k ? Nierealne. Na PC też nie kupimy wersji pudełkowej, jesteśmy zmuszeni do cyfry. Pobór prądu XOX a PC, XOX 100-170W, PC 100-500-1000W+ - wszystko przy PC zależy od specyfikacji np. 4690k + GTX970 to jakieś 400W łącznie. Stabilność, tu chyba nie muszę pisać jaki jest problem z grami MS na PC.
Niestety spora zaleta klocka dla nas została zablokowana, tylko jak się na to spojrzy od strony MS to oni na tym tracili więc nic w tym dziwnego.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Dla osób oszczędnych tylko xo s bo mało prądu pobiera a już trąbią że w 2019r. mają znowu o 14% podnieść a od 2020r. jeszcze więcej bo 50%.
To wyjdzie na to że prąd będzie tańszy w afryce niż u nas a już dzisiaj mamy najdroższy prąd w całej ue.

Tincu

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dla osób oszczędnych tylko xo s bo mało prądu pobiera a już trąbią że w 2019r. mają znowu o 14% podnieść a od 2020r. jeszcze więcej bo 50%.
To wyjdzie na to że prąd będzie tańszy w afryce niż u nas a już dzisiaj mamy najdroższy prąd w całej ue.
podziękuj tym wszystkim co panikują z elektrowniami jądrowymi... dzięki nim w całej UE jest bardzo tani prąd, w UK np tańszy od gazu. A u nas nie budować bo x lat temu był Czarnobyl (to siedzi w głowach ludzi) , a nie patrzą na to, że technologia poszła do przodu. Mimo że o wiele cięższa była awaria Fukushimy od Czarnobyla (gdzie przeprowadzano test, a nie było zewnętrznego czynnika) to skutki japońskiej katastrofy wynikającej z czynników zewnętrznych były o wiele niższe. W Polsce raczej Tsunami nam nie grozi, więc w czym problem? Elektrownie atomowe mają chyba wszystkie kraje członkowskie UE, a my będziemy płacić coraz więcej bo opłaty unijne za palenie węglem będą rosnąć...

suki

Użytkownik
Użytkownik
Widzisz nie zupełnie w tym rzecz. PO podpisało umowę na emisję co2 tak nie korzystną dla Polski że stąd taka przewidywana podwyżka. Po za tym to że energia jądrowa jest tania nie znaczy że jak w Polsce będzie takowa prąd będzie tani. Kuriozum co? Ano tak bo... najpierw trzeba wydać nie samowitą kasę żeby w ogóle powstała. Do tego połacie węgla leżą odłogiem i nikt się nie kwapi żeby wydobywać własne surowce darmowe bo na naszej ziemi tylko kupujemy jak upośledzeni węgiel. To generalnie jest temat rzeka.
Tu tylko płakać potrafią zamiast coś robić.

Tincu

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Widzisz nie zupełnie w tym rzecz. PO podpisało umowę na emisję co2 tak nie korzystną dla Polski że stąd taka przewidywana podwyżka. Po za tym to że energia jądrowa jest tania nie znaczy że jak w Polsce będzie takowa prąd będzie tani. Kuriozum co? Ano tak bo... najpierw trzeba wydać nie samowitą kasę żeby w ogóle powstała. Do tego połacie węgla leżą odłogiem i nikt się nie kwapi żeby wydobywać własne surowce darmowe bo na naszej ziemi tylko kupujemy jak upośledzeni węgiel. To generalnie jest temat rzeka.
Tu tylko płakać potrafią zamiast coś robić.
ale zrozum, że kwestia emisji CO2 będzie narzucana przez UE, niezależnie od rządu - jest walka o eco.
Owszem na początku nie będzie tani, bo i inwestycja się musi zwrócić ale w kontekście długoletniej będzie korzystniejsza. Połacie węgla leżą odłogiem, ale polskie firmy są często nierentowne (wyjątkiem jest JSW, które też przecież zmuszone jest do zamykania części kopalń, gdzie koszt wydobycia jest większy niż wartość rynkowa) z wieeeeeelu powodów. A budowa nowych kopalń to średni biznes - koszt pewnie podobny do budowy elektrowni jądrowej, a mniej perspektywiczny - cena węgla generalnie nie jest za wysoka, dlatego taniej kupować węgiel zagraniczny mimo ze nasz jakościowo jest lepszy, jednak koszt wydobycia jest bardzo wysoki. Temat rzeeeeka ;)

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Co to za politykowanie na stronie o xboksie ! I to jeszcze o JSW ( tam pracowałem). PO kazało wziąć kredyt na 1.5 mld zł i kupić Budryk.Z wprowadzenia akcji wzięli do Skarbu Państwa z 4.5 mld zł Z zysków wypracowanych przez spółkę >5mld w ciągu paru lat. Między 11 a 12 mld zł do budżetu na czysto z mojej między innymi krwawicy. I w 2015r doprowadzili do zarżnięcia tej kury znoszącej złote jaja i prawie zamknęli mój zakład pracy.ING kazało wcześniej spłacic ten kredyt (niech Tusk spłaca). Żeby Niemcowi lub Mittalowi sprzedać każdą kopalnię za symboliczną złotówkę. Osobiście jakbym miał przed sobą Tuska, Bieńkowską,Lewandowskiego (Janusza), Kwiatkowskiego (tego od NiKu) pod murem i kałacha to uwierzcie ani by mi brewka nie tytła.Nie rozumiem wręcz jak można takich zdrajców narodu popierać.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Oni wszyscy są siebie warci. Nie ważne po której stronie barykady siedzą. Uwniane atałachy :(

Do góry Bottom