Xbox raz czyta płyty a raz nie.

Under555

Użytkownik
Użytkownik
Cześć, mam Xboxa Premium z HDMI oraz dyskiem 60GB. Przerobiony został jakiś czas temu i ma on ten prawie najnowszy xtreme.
Wszystko śmigało w porządku, przeszedłem m.in. 007 blood stone, Red Dead Redemption - oczywiście chodzi mi o kopie bezpieczeństwa.
A wszystko chronologicznie było tak:
1. Zainstalowałem 007 na dysku, przeszedłem, usunąłem
2. RDR zainstalowałem, przeszedłem
3. Próbowałem zaisntawlować Alana Wake PL (wiem, że on nie ma AP25) ale nia dało rady - płytę wyczyścić kazało.
4. Brotherhood tam samo nie dało rady ale to ma AP25
5. Skołowałem sobie Test Drive 2 no i wypaliłem ale nie mogłem zainstalować - pomyślałem, że ma AP25 ale jak się potem okazało nie ma.
6. Spróbowałem zainstalować 007 raz jeszcze - dało radę

Co to może być? Wszystkie pliki iso wypalałem na Verbatimach takich samych, IMBburn 2,4x zawsze.
Przy Brotherhooddzie, Test Drive i Alanie taki sam napis wyskakiwał - wyczyścić płytkę miekką szmatka.

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
może napęd do czyszczenia lub kalibracji....

kacper4601

Użytkownik
Użytkownik
Może pad ci napęd?Jedyne co radze zrobić to odflashować i do serwisu o ile masz jeszcze gwarancje.

yoshipl

Użytkownik
Użytkownik
Stawiam na zajechaną nagrywarkę (jakość płyt wtedy nie ma większego znaczenia), długo już na niej nagrywasz?

i.T

Użytkownik
Użytkownik
Tak jak koledzy wyżej możliwe, że masz zajechany napęd, bądź nagrywarę.

Zobacz czy uda Ci się wrzucić gry na HDD, o ile takowy posiadasz.

Buszi69

Użytkownik
Użytkownik
Tez tak mialem, ale nie wiem czego to jest wina. Ja probowalem instalowac gierke i jak wyskakiwal komunikat, zeby wyczyscic plytke, to instalowalem od nowa az w koncu sie udalo a potem juz chodzilo. Z 2 gierkami tak mialem ;D Na szczescie problem juz nie wystepuje :) Nie mam pojecia co to sie stalo ;D

Under555

Użytkownik
Użytkownik
Nagrywarka to Liteon, mam ją od roku.
To co ja mam w końcu robić? Mam zewnętrzny dysk 500GB na USB - jak go użyć i do czego? tj. jak gry na niego skopiować?

PS. :/ nagrałem sobie kiedyś Prototype na moim kompie i dzisiaj zrobiłem to ponownie - za każdym razem dało się zainstalować tą grę na dysk Xboxa. Jedyne co zauważyłem to to, że dzisiaj przy nagrywaniu nagrywaraka strasznie głośno pracowała.

Do góry Bottom