XBOX Rodzina

Rekin_stg

Świeżak
Świeżak
Przede wszystkim witam forumowiczów.

Jako nowy użytkownik xbox'a (poprzednia konsola z drugiej stajni) zwracam się z prośbą o wyjaśnienie mi jak działa XBOX Rodzina i ewentualnie jak to uruchomić. W artykułach czytam piękne informację, że można dodać członków rodziny i wymieniać się grami. Czy jest również możliwość zagrania w tą samą grę ze znajomym online, ewentualnie zagrania w tym samym czasie w singleplayer. Z góry dziękuje za wszelkie porady.

PS: jeśli jest taki temat już na forum a go nie znalazłem, proszę o linka.

Dzięki!

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Nie ma czegoś takiego jak Xbox Rodzina tylko coś takiego jak konsola domowa. Polega to na tym, że Ty i np. brat macie Xboxa One. Każdy z Was ma swoje konto Xbox. Każdy z Was ma różne gry na koncie kupione w formie cyfrowej. Jeśli chcesz się podzielić z bratem swoimi grami to logujesz Twoje konto na jego konsoli i w ustawieniach dajesz "to jest moja domowa konsola". On jak chce Ci dać swoje gry to loguje się swoim kontem na Twojej konsoli i ustawia to samo. W ten sposób macie wspólnie te same gry i nawet możecie grać razem np. w Fifę mecze online, bądź osobno w karierze jak tam kto woli. Oczywiście każdy normalnie gra na swoim koncie jak gdyby nigdy nic. Te ustawienie daje licencje na gry na daną konsolę. Ten sposób dzielenia działa na max 2 osoby, czyli Ty + ktoś. W ciągu roku możesz maksymalnie 5x zmieniać ustawienie domowej konsoli. W ten sposób pozyskujesz gry, golda (jeśli ktoś wykupił) i inne subskrypcje.

Rekin_stg

Świeżak
Świeżak
Czy jest gdzieś na forum do tego instrukcja krok po kroku? Albo na YT. Chce na stałe z kolegą wymieniać gry dlatego chciałbym to zrobić raz a dobrze.

ManyPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Czy jest gdzieś na forum do tego instrukcja krok po kroku? Albo na YT. Chce na stałe z kolegą wymieniać gry dlatego chciałbym to zrobić raz a dobrze.
dajesz koledze Twój login i hasło i on loguje się u siebie - ustawia jako konsola domowa i może konto usunąć - tak samo Ty robisz z jego kontem u siebie. On korzysta z Twoich gier - Ty korzystasz z jego. Jeśli to pewny kumpel to fajna opcja :)

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Po co tu instrukcja? Masz tu wszystko napisane. Ustawienia, szukaj zakładki konsola domowa, jeden klik i jest.

Rekin_stg

Świeżak
Świeżak
Po co tu instrukcja? Masz tu wszystko napisane. Ustawienia, szukaj zakładki konsola domowa, jeden klik i jest.

Teoretycznie tak, aczkolwiek nadal nie wiem czy po naszych logowaniach tak ma zostac (czyli ja jestem zalogowany u niego, on u mnie i gramy u siebie jako "gosc") czy po całej operacji wszystko należy przywrócić po staremu. Dlatego chcialbym nawet przyszlosciowo dla innych "krok po kroku". Z góry dziękuję za pomoc i cierpliwość.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Teoretycznie tak, aczkolwiek nadal nie wiem czy po naszych logowaniach tak ma zostac (czyli ja jestem zalogowany u niego, on u mnie i gramy u siebie jako "gosc") czy po całej operacji wszystko należy przywrócić po staremu. Dlatego chcialbym nawet przyszlosciowo dla innych "krok po kroku". Z góry dziękuję za pomoc i cierpliwość.
Tych tematów było multum tu na forum. Wklep sobie w wyszukiwarkę na forum hasło konsola domowa. Przecież Ci napisałam, że gracie normalnie na swoich kontach to o jakim gościu mowa? Czytać ze zrozumieniem i tyle. Te konto możesz nawet usunąć z konsoli "brata". Ważne jest te ustawienie konsoli domowej. Na prawde zero filozofii.

Frantic77

Świeżak
Świeżak
Witam,
Podłącze się pod temat, czy konsola domowa będzie działać z takim karnetem?
https://www.microsoft.com/pl-pl/p/destiny-2-karnet-na-dodatki/bxmhmg6xjk85
To znaczy czy jeżeli kupie karnet na koncie gdzie jest ustawiona konsola domowa, a będę grać z innego konta to będę mieć dostęp do dodatków?

PS: Czy taki karnet upoważnia również do darmowego uzyskania dodatków, które dopiero będą wychodzić? Czy karnet będzie funkcjonować bez przeszkód z pudełkową edycją gry?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Witam,
Podłącze się pod temat, czy konsola domowa będzie działać z takim karnetem?
https://www.microsoft.com/pl-pl/p/destiny-2-karnet-na-dodatki/bxmhmg6xjk85
To znaczy czy jeżeli kupie karnet na koncie gdzie jest ustawiona konsola domowa, a będę grać z innego konta to będę mieć dostęp do dodatków?
Dodatki powinny być kupowane na tym koncie gdzie jest podstawka. Nie zawsze dodatki chcą działać jeśli masz na innym koncie podstawę, a na innym koncie dodatki. Jak masz pudło to powinno wszystko działać.

PS: Czy taki karnet upoważnia również do darmowego uzyskania dodatków, które dopiero będą wychodzić? Czy karnet będzie funkcjonować bez przeszkód z pudełkową edycją gry?
Nie, ten karnet Cię upoważnia tylko do tych 2 dodatków. Masz przecież wymienione co ta paczka zawiera. Nie ma żadnej wspominki o przyszłych dlc.

Kontynuuj swoją przygodę dzięki karnetowi na dodatki do Destiny 2. Uzyskaj dostęp do pierwszego i drugiego dodatku.

Do góry Bottom