Xbox Slim z USA - pytanie o zasilanie

Bogumil

Świeżak
Świeżak
Witam. Wygrałem i leci do mnie Xbox Slim z USA. Mam do was pytanko. Który Autotransformator kupić, aby konsola się nie spaliła i działała prawidłowo ??

Kod:
http://www.toroidy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=26&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=3&lang=pl
czy ten ??

Kod:
http://www.toroidy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=27&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=3&lang=pl

Proszę o pomoc

saperxd

Użytkownik
Użytkownik
Nie taniej było by kupic oryginalny zasilacz na allegro?

Bogumil

Świeżak
Świeżak
Europejski zasilacz do konsoli z USA ?? Potrzebuje obniżyć napięcie do tego jakie jest w USA

sunrise103

Użytkownik
Użytkownik
O wiele taniej i moim zdaniem pewniej będzie kupić zasilacz na Allegro.pl. Na pewno kupno nie wyniesie Cię więcej niż 100 zł. :)

Nie wiem czy to nie taki : ZASILACZ MICROSOFT 24V 1A XBOX NOWY PSC24W-240 NEW (1450015132) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Bogumil

Świeżak
Świeżak
O wiele taniej i moim zdaniem pewniej będzie kupić zasilacz na Allegro.pl. Na pewno kupno nie wyniesie Cię więcej niż 100 zł. :)

Nie wiem czy to nie taki : ZASILACZ MICROSOFT 24V 1A XBOX NOWY PSC24W-240 NEW (1450015132) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Niestety, ale ten nie nadaje się, ponieważ wyjściowe napięcie jest zbyt niskie. Potrzebuje z wyjsciowym napieciem 110V

toudick

Użytkownik
Użytkownik
pozostaje ci tylko zakup transformatora. WYPRZEDAŻ Transformator USA 230/110V 300W (1451681308) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Poszukaj czegoś tańszego. Wystarczy Ci 1 gniazdo mac do 200W.

kamykle

Użytkownik
Użytkownik
Europejski zasilacz do konsoli z USA ?? Potrzebuje obniżyć napięcie do tego jakie jest w USA
No to sam sobie odpowiedziales na pytanie:) DO wszystkiego masz przejsciowki, i to za grosze...Tak nawiasem dzisiaj za glupi kabel hdmi dalem 12zl w elektoniku...:) Takze w kazdym tego typu sklepie i komputerowym powinni to miec:)

Qazimodo

Użytkownik
Użytkownik
co wy piszecie ???
musisz dokupić tylko europejski zasilacz i to wszystko
TAK europejski zasilacz od Slima do xboxa Slim z usa
napiecie w USA jest 110V i na wyjściu do xboxa jest 12V [stałe]
napiecie w europie jest 230V i na wyjściu do xboxa tez 12V [stałe]
więc żaden autotransformator tylko zwykły zasilacz 230 V / 12V od slima w tym przypadku
oprócz napięcia ważna jest też częstatliwość sieci elektrycznej
w usa 60Hz w PL 50 Hz [nie mylić z ustawianiem Hz w gierkach ,to co innego]

Do góry Bottom