Czołem wszyscy, mam problemy ze swoją konsolą, kupioną w grudniu '17. Główny to taki, że nie chce mi czytać nowych gier na płytach, chodzi mi o takie, które sam rozpakowywałem z folii, wszystkie używane jakie mam śmigają normalnie, tak jak powinny. Jest to nietypowy problem bo dziwna jest ta wybiórczość. Wszystkie stare płyty czy to płyty z grami na One, czy te z x360, płyty cd, czy filmy dvd działają, nówki ni chu..., po kilku siłowaniach się z płytą napęd staje i nic się nie dzieje, nie ma nawet błędów o złym odczycie. Dzwoniłem do Micro i nie wiedzą czemu tak się dzieje, oczywiście mogę zgłosić serwis, ale wtedy to może trwać ok. miesiąc a po nim pewnie przyjdzie taka sama... Konsola miała już reset do ustawień fabrycznych, przytrzymanie guzika zasilania, wyłączenie z prądu na dłużej itd, próbowałem chyba wszystkiego, nawet w pionie stawiałem. Może ktoś wie co na to poradzić
. Drugi problem jaki mam to gdy jest animacja odpalania konsoli, gdy są te układy scalone X'a wiesza mi się i wyłącza konsola, za drugim razem odpala się normalnie. Proszę o pomoc jeśli ktoś wie o co kaman zwłaszcza w kwestii czytania tych płyt :l. Dzięki.