Xbox X Scorpio Edition nietypowy problem :l

suavvo

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Czołem wszyscy, mam problemy ze swoją konsolą, kupioną w grudniu '17. Główny to taki, że nie chce mi czytać nowych gier na płytach, chodzi mi o takie, które sam rozpakowywałem z folii, wszystkie używane jakie mam śmigają normalnie, tak jak powinny. Jest to nietypowy problem bo dziwna jest ta wybiórczość. Wszystkie stare płyty czy to płyty z grami na One, czy te z x360, płyty cd, czy filmy dvd działają, nówki ni chu..., po kilku siłowaniach się z płytą napęd staje i nic się nie dzieje, nie ma nawet błędów o złym odczycie. Dzwoniłem do Micro i nie wiedzą czemu tak się dzieje, oczywiście mogę zgłosić serwis, ale wtedy to może trwać ok. miesiąc a po nim pewnie przyjdzie taka sama... Konsola miała już reset do ustawień fabrycznych, przytrzymanie guzika zasilania, wyłączenie z prądu na dłużej itd, próbowałem chyba wszystkiego, nawet w pionie stawiałem. Może ktoś wie co na to poradzić :( . Drugi problem jaki mam to gdy jest animacja odpalania konsoli, gdy są te układy scalone X'a wiesza mi się i wyłącza konsola, za drugim razem odpala się normalnie. Proszę o pomoc jeśli ktoś wie o co kaman zwłaszcza w kwestii czytania tych płyt :l. Dzięki.

flacha00

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Mój one x miał podobny problem na 30 płyt w czytniku nie odczytał 16 bodajże, pojechał na serwis i wrócił wczoraj w takim samym stanie. Dziś wysłałem ponownie. Do tego jakiś klient złe złożył obudowę konsoli.

suavvo

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Mój one x miał podobny problem na 30 płyt w czytniku nie odczytał 16 bodajże, pojechał na serwis i wrócił wczoraj w takim samym stanie. Dziś wysłałem ponownie. Do tego jakiś klient złe złożył obudowę konsoli.
tak właśnie myślałem, że pewnie wyślę, jakiś szkop nic do tego nie zaglądnie i tylko miesiąc będę miał pograne... Ile czekałeś na konsolę, od wysłania na serwis? Jakoś im pisałeś, że tak ciulowo czyta płyty czy nic, poszła po prostu na serwis?

flacha00

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Zgłoszenie robiłem na stronie i opisałem cały problem. Czas od wysyłki do oddania(niesprawnej ponownie konsoli) to były jakieś 2-3 tygodnie. W środku był tylko kwit ze reset zrobili i działa. Się okazało ze nie działa. Wczoraj już nie zgłaszałem przez stronę tylko telefonicznie z pretensjami. Teraz kolejne 3 tygodnie czekania.

Do góry Bottom