Xbxox One Phat, czy warto zmieniać ?

...:::Anarkad:::...

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Posiadam pierwszą generacje Xone, tak zwany "dekoder" :p , zauważyłem że gry potrafią sie przycinać, grafika nie jest taka jak np na gameplay z yt lub kuzyna, który ma Xone S.
Gdy zamienię ten dekoder na xone S bądz nawet X, różnica będzie mocno odczuwalna ? Nie ukrywam że jest to strasznie denerwujące ...

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Na S będzie marginalna lekko odczuwalna a X to inna jakość rozgrywki nawet nie mając super hiper najnowszego ekranu poczujesz że gry działają płynniej i szybciej ale żeby dopełnić doznania i osiągnąć efekt łał to już trzeba nabyć porządny ekran.

maniekmaniu

Użytkownik
Użytkownik
Tak jak wyżej.
Jak już chcesz zobaczyć znaczną różnicę to tylko XoneX.
Xone(dekoder) gry przeważnie mają rozdzielczość od 720 - 900p i zmienną płynność klatek/s
Xone S podobnie jak dekoder ale troszkę lepiej z rozdzielczością i płynnością (ok. 5kl/s więcej w niektórych grach)
Xone X każda gra min. 1080p aż do rozdzielczości 4K i 30/60kl/s. plus dodatkowe efekty w grach. W każdej grze jest ładniej i płynniej.

Do XoneX wystarczy tv FullHD aby zobaczyć różnicę. Z tv 4K raczej bym mocno przemyślał zakup. A jak masz kasę to kupuj tylko z porządnym HDR. Bez tego nie zobaczysz pełnej mocy tej konsoli.

buko-misiek

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ja się przesiadlem z one s na one X i na full HD widać różnicę.
A tak z innej beczki jaki tv polecacacie z 4k i "porządnym" hdr? Na co zwrócić uwagę?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Ja się przesiadlem z one s na one X i na full HD widać różnicę.
A tak z innej beczki jaki tv polecacacie z 4k i "porządnym" hdr? Na co zwrócić uwagę?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
https://xboxforum.pl/threads/telewizor-dla-xbox-one.151112/

Do góry Bottom