XCM XFPS Sniper plus. Prośba o info!

dzikiskunks

Banned
Użytkownik
Czy ktoś z was posiada najnowszy model XFPSa - sniper PLUS (złoty) - (adapter myszki i klawiatury do XBOX 360 dla niewtajemiczonych). Jak to urządzenie się sprawuje? - czy gra się na tym równie dobrze w FPSy jak na myszce i klawiaturze starego poczciwego PCta? Czy działa to płynnie, bez opóźnień, szarpnięć, zwiech i innych niemiłych niespodzianek? Czy da się zmapować lewą analogową gałkę pada do ruchów myszki? I na koniec gdzie to w Polsce można kupić??? , bo przeszukałem już mnóstwo sklepow internetowych i mają tylko starego zielone Snipera jak na razie.

grzech1991

Banned
Użytkownik
Odp: XCM XFPS Sniper plus. Prośba o info!

gra sie gorzej niz na padzie, pad jest najlepszy

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

grzech1991 napisał:
gra sie gorzej niz na padzie, pad jest najlepszy
A grałeś na tym gold sniper coś tam? Przyznam się, że też trochę się męcze grając w fpsy na padzie

dzikiskunks

Banned
Użytkownik

Ja grałem na najstarszej (czarnej) wersji XFPS 360. Tragedia! Urządzenie miało kiepską czułość i martwą strefę w centralnym punkcie, ktora uniemożliwiała precyzyjne celowanie myszką, co dawało wrażenia jakby strzelec był pijany i zezowaty. Ale słyszalem, że ponoć od wersji XFPS 3.0 Sniper te niedogodności zostaly naprawione. Ale chcę uslyszeć opinie posiadaczy tej zabaweczki zanim ją kupię.

grzech1991

Banned
Użytkownik

"A grałeś na tym gold sniper coś tam? Przyznam się, że też trochę się męcze grając w fpsy na padzie"

mnie mecza ludzie ktorzy nie umieja grac na padzie, kupuja badziewie za 400zl i wszystko na kablu i braku wibracji

oczywiscie to moje zdanie, dla tego ze pad jest bezprzwodowy, wygodny i ma wibracje zawsze bedzie lepszy nawet jak by mial minimalnie gorsza celnosc

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

grzech1991 napisał:
"A grałeś na tym gold sniper coś tam? Przyznam się, że też trochę się męcze grając w fpsy na padzie"

mnie mecza ludzie ktorzy nie umieja grac na padzie, kupuja badziewie za 400zl i wszystko na kablu i braku wibracji

oczywiscie to moje zdanie, dla tego ze pad jest bezprzwodowy, wygodny i ma wibracje zawsze bedzie lepszy nawet jak by mial minimalnie gorsza celnosc
Gram na przewodowym padzie i bez wibracji :p W ogóle co to za atrakcja te wibracje. Jak tak super wspaniale gra się na padzie i ma minimalnie gorszą celność to może w cs-ie też na nim grasz?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

To nie temat o Wibracjach w padzie i tym czy komuś się ten xfps podoba czy nie. Pytanie brzmiało "Czy ktoś z was posiada najnowszy model XFPSa" a więc o czym ta dyskusja? Koniec Off-topu, nie masz nie pisz, nikogo nie obchodzi to że wolisz grać padem a nie myszką jeśli nie posiadasz tego urządzenia.

grzech1991

Banned
Użytkownik

mam za slaba karte graficzna ktora mi nawet csa nie uciagnie a poza tym w kompie myszka to jeszcze jest co innego ja mialem na mysl tylko i wylacznie konsole

co do xfpsa to sa z nim problemy w stylu szarpniecia albo spowolnienia tak pisali na innym forum (nawet tym najnowszym)

dzikiskunks

Banned
Użytkownik

Wracam do tematu. Czy ktoś z was posiada XFPS Snieper plus. Jak tak to czy to urządzenie zapewnie komfortowe granie czy tylko psuje nerwy i portfel?

WReki

Użytkownik
Użytkownik

hehe portfel to napewno psuje... za te 300zł bys miał taką myszke i klawiature do kompa ze szok... a co do tego sniper plus to napewno będzie bardziej precyzyjny ten XFPS niż poprzednia wersja bo zresztą sama nazwa daje znać o sobie :D
A ogólnie to i tak nieopłaca się tego kupować... napoczątku miałem zamiar to kupić ale pograłem miech na padie w FPS'y i sie nauczyłem grać na padzie ;] więc to na czym lepiej sie gra to kwestia przyzwyczajenia i lepiej sie przyzwyczaić do tego co sie ma niż bulić 300zł za byle gówno już lepiej za tą kase kup sobie Rock Band albo jakąś inną gierke

dzikiskunks

Banned
Użytkownik

Ja w sumie też dałem sobie z tym urządzeniem spokój, dorzuciłem drugie tyle i kupiłem Radeona 4870 do kompa i teraz w FPSy gram na PCcie, a w te ekskluzywne z X360 przechodzę przy użyciu pada, do którego już nawet się przyzwyczaiłe, nawet na PCcie czasami jak gra obsługuje to lubię sobie na padzie pograć.

specolkom

Świeżak
Świeżak
W tej chwili sprzedaję XFPS 3.0 Sniper ( zielony ) tylko dlatego, że po wgraniu NXE z płyty przestał on działać. Wersja 3.0 Sniper działa wystarczająco dobrze do gry w singla. Kupuję wersję 4.0 Speed ( podłączenie do PC przez USB i dalej poprzez oprogramowanie do myszki i klawiatury ). Jak działa, podzielę się opinią ( nie gram w multi ). Poczekamy z tym niestety koło miesiąca ( paczka z Totalconsole ).
Uwaga: wersja 3.0 Sniper Plus ( złoty/ beżowy ) powinna działać z NXE.

mistrzmtb

Użytkownik
Użytkownik
a jest już wersja 4.0 ???

mureek

Banned
Użytkownik
szkoda kasy na gowno, ktore sie nazywa xfps, bez mozliwosci regulacji DAEDZONE granie za pomoca czegos takiego bedzie wygladalo jak kupa.

endriuja

Świeżak
Świeżak
A ja posiadam XFPS snipier 3.0 Pro i jestem bardzo zadowolony działa jak na komputerze zarówno klawiatura jak i mysz dodam ze kupiłem wszystko najtańsze tylko żeby USB miało. Wrażenia na początku rzeczywiscie niemogłem sie z tym dogadać ruchy myszki były szybkie i spoźnione natomiast klawiatura działa bez zarzutów dopiero po kombinacji w samej grze w ustawieniach czułości ustawiłem czułość na najwyższą i dopiero zaczołem regulować czułością w xfps i zobaczyłem niebiańską różnice wszystko działa jak bym grał na komputerze naprawde warto to kupić ja polecam z czystym sumieniem osobą którzy niemogą roztać sie klawiaturą i myszką a to naprawde ułatwia granie i sprawia przyjemność polecam.

Do góry Bottom